U Jasia i Małgosi czyli megi w mini-ogrodzie cz.2
- Bufo-bufo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: U Jasia i Małgosi czyli megi w mini-ogrodzie cz.2
U mnie owoce cukinii czasem też marniały, mimo że rosły na słońcu, ale raczej szkodziły im chłodne noce.
Z klonem w doniczce ocieplonej styropianem zrobię eksperyment w tym roku,pięknie ci rośnie.Warzywniak po prostu podręcznikowy
Koło przyciętego bukszpana to przycięty świerk ?
Jak czasem chcesz pogadać o wszystkim to zapraszam do nas http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=99269

Jak czasem chcesz pogadać o wszystkim to zapraszam do nas http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=99269
- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
taner_32 Zaniemówiłam na dłuższą chwilę, cudny jest ten ogródek. Pokazałam mężowi, zburzył się że mu znowu robotę wymyślam
Olu, pogody nie przeskoczymy, pozostaje mieć tylko nadzieję na ciepłe lato z umiarkowanymi opadami.
Mariusz, obok bukszpanu rośnie świerk gniazdowy (Picea abies Bird's Nest Spruce), nie tnę go, sam rośnie w kulkę.
Już mi się kończą wspomnieniowe fotki, na deser owoce

Olu, pogody nie przeskoczymy, pozostaje mieć tylko nadzieję na ciepłe lato z umiarkowanymi opadami.
Mariusz, obok bukszpanu rośnie świerk gniazdowy (Picea abies Bird's Nest Spruce), nie tnę go, sam rośnie w kulkę.
Już mi się kończą wspomnieniowe fotki, na deser owoce

Nie ma ze boli niech zasuwa z lustrem lazienkowym i szuka odpowiedniego miejsca i nachylenia lustra
Świerk gniazdowy dodany do listy zakupowej
Truskaweczką się częstuje
Z każdym zdjęciem coraz bardziej mnie zadziwiasz 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja musze obejrzeć bukszpany
Nigdy do tej pory nie martwiłam się o nie. Teraz będe je bacznie obserwować
Nigdy do tej pory nie martwiłam się o nie. Teraz będe je bacznie obserwować
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Małgosiu cudna ta inspiracja z lustrem.
Odbicie rabat nadaje głębi ogrodowi.
Na pewno dojrzejesz do takiego rozwiązania. Sąsiedzi obserwujący nas w ogrodach, na pewno mają mniejszą frajdę niż my.
Owoce wywołują ślinotok, takie dojrzałe. 

- megi1402
taner_32, najbardziej zależałoby mi na optycznym powiększeniu przestrzeni koło tarasu. Nie wiem, czy zdecydujemy się na jakieś większe lustro, ale małe na murze w formie okna będzie. Tylko najpierw musimy zrobić porządek z murem. W zeszłym roku sąsiad tynkował po swojej stronie i od tego czasu wyłażą u nas paskudne plamy, żółte zielone i czarne. M uszczelniał w zeszłym roku wierzch muru silikonem ale niewiele to dało, w tym roku będzie walczył dalej, zastanawiamy się nad oklejeniem płytami styropianowymi.
Mariusz, mam jeszcze jedną roślinę, która rośnie w kulkę, żywotnik zachodni Teddy.
Gosiu, nie mam szczęścia do bukszpanów, jak nie zmarznie, to złapie grzyba, teraz robale. Ale będę próbować nadal, bo bardzo mi się podobają.
Soniu, inspiracja cudna. Ja w zasadzie już dojrzałam do lustra, tylko M się broni.
fotka z wczoraj

Mariusz, mam jeszcze jedną roślinę, która rośnie w kulkę, żywotnik zachodni Teddy.
Gosiu, nie mam szczęścia do bukszpanów, jak nie zmarznie, to złapie grzyba, teraz robale. Ale będę próbować nadal, bo bardzo mi się podobają.
Soniu, inspiracja cudna. Ja w zasadzie już dojrzałam do lustra, tylko M się broni.
fotka z wczoraj

Świat oszalał u ciebie
U nas zima... Żywotnik zachodni Teddy dodany do listy zakupowej,czegoś takiego mi brakowało w okolicach klonów palmowych
Mam jakieś żywotniki które rosną w kulę ale ten Teddy wygląda bardzo gęsty coś jak świerk conica. Jakoś go u ciebie nie dojrzałem wcześniej 

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Małgosiu przebiśnieg nie doczekał do lutego,
pośpieszył się.
U mnie minus 10 w nocy i 20 cm śniegu.

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie nie miałyby szans wyjść , bo ziemia zmarznięta na kość
Nie wiedziałam, że z bukszpanami mogą być takie kłopoty
Nie wiedziałam, że z bukszpanami mogą być takie kłopoty
- megi1402
Mariusz, u mnie dzisiaj też zima była, w nocy spadł śnieg i poleżał do południa, teraz na plusie i pada deszcz. Tutaj jest łagodniejszy klimat niż w Polsce. Prognozy na następne dwa tygodnie są wiosenne, mam nadzieję, że się sprawdzą.
Soniu, ten jeden przebiśnieg co roku się tak wyrywa, raz zakwitł przed Bożym Narodzeniem. Mam jeszcze drugą kępkę i tamte zawsze później kwitną, teraz mają tylko szczypiorki.
Gosiu, masz przepuszczalną ziemię, myślę, że bukszpany mają u ciebie optymalne warunki i dlatego rosną bez problemów. U mnie gliniasta.
W grudniu robiłam szczepki z pelargonii, część się ukorzeniła.

Wykiełkowały pomidory koktajlowe Vilma, które będą rosły w doniczkach przy tarasie oraz groch i groszek cukrowy. Rozsadę grochu wyniosę jutro do garażu, żeby się nie wyciągnęła, w marcu, jeśli pogoda pozwoli, część trafi do doniczki, a część na grządkę.

Soniu, ten jeden przebiśnieg co roku się tak wyrywa, raz zakwitł przed Bożym Narodzeniem. Mam jeszcze drugą kępkę i tamte zawsze później kwitną, teraz mają tylko szczypiorki.
Gosiu, masz przepuszczalną ziemię, myślę, że bukszpany mają u ciebie optymalne warunki i dlatego rosną bez problemów. U mnie gliniasta.
W grudniu robiłam szczepki z pelargonii, część się ukorzeniła.

Wykiełkowały pomidory koktajlowe Vilma, które będą rosły w doniczkach przy tarasie oraz groch i groszek cukrowy. Rozsadę grochu wyniosę jutro do garażu, żeby się nie wyciągnęła, w marcu, jeśli pogoda pozwoli, część trafi do doniczki, a część na grządkę.

Normalnie wiosna u ciebie
Fajnie masz z tym cieplejszym klimatem.U nas zimno -10 i wiatr. Growboxy robimy żeby wcześniej wysiewać.

- megi1402
Mariusz, widziałam twój growbox, fajny.
Jeden dzień był naprawdę wiosenny, 13 stopni i słoneczko, popracowałam 2 godziny w ogrodzie. Przycięłam winorośl i lawendę, posprzątałam trochę. A teraz pada i przez najbliższe dni ma być deszczowo.
Zakwitła druga kępka przebiśniegów, młode ciemierniki samosiejki zakwitną w tym roku pierwszy raz.

liście tulipanów

złocień maruna przezimował, rozchodnik w blokach startowych

szczypiorki krokusów

winorośl przed cięciem i po

Jeden dzień był naprawdę wiosenny, 13 stopni i słoneczko, popracowałam 2 godziny w ogrodzie. Przycięłam winorośl i lawendę, posprzątałam trochę. A teraz pada i przez najbliższe dni ma być deszczowo.
Zakwitła druga kępka przebiśniegów, młode ciemierniki samosiejki zakwitną w tym roku pierwszy raz.

liście tulipanów

złocień maruna przezimował, rozchodnik w blokach startowych

szczypiorki krokusów

winorośl przed cięciem i po