ewazawady ? Ewa, mój pomysł polega na tym, że przesadzę do donicy jedną z trzesz Sister Elizabeth. To jest to czego mi w tej donicy potrzeba, kolor i pokrój. Zrobię to wcześnie wiosną i postaram się nie zniszczyć jej korzeni. Tym sposobem będzie miejscówka na rabacie. Posadzę również kremową, ale będzie to prawdopodobnie Irina Tantau.
Puszysta kremowa to Cream Abundance. Mam ich kilka, akurat ten krzaczek jest słabszy i pewnie go wymienię.
Lady-r ? Aniu Kizuna jest do kupienia we francuskiej szkółce. Natomiast ten drugi plan na załączonym zdjęciu, to właśnie Kizuna, Cream Abundance, Marc Chagall, Boscobel,100 Ides Jardiner, Stephanie Baronin zu Guttenberg i Abbatiale de Pantigny i kilkanaście innych.
rikkuu ? Ula te mniej wypełnione, ale z dużymi kwiatami, osobiście nie lubię małych kwiatów skupionych w grona.
Mieszańce hultemii podobają mi się, ale nie mam ich.
nena08 ? Aniu u mnie już w marcu zaczyna się szybsze bicie serca na samą myśl, że trzeba przy różach zacząć pierwsze prace. Kwiecień i maj szybko zleci, a później to normalnie raj na ziemi się robi?

już w myślach planuję od czego zacznę
Dodotka350 - Dorotka no i dobrze, że wróciliście, masz więcej czasu na forum.
Mam dwie Jude de Obscure o obie takie sztywne wyprostowane. Wiesz, że aż się zastanawiam czy nie ciachnąć tych grubych pędów, może zaczną inaczej rosnąć. Obie dobrze rosną, ciągle miały nowe gałązki z pąkami. Masz ją?
Annes77 ? Aniu, Kizuna cały sezon rosła w doniczce, jestem ciekawa jak sobie poradzi w tym sezonie w gruncie.
Co do Amelki, to tak jak pisałam wcześniej to kapryśna panna, ale kwiaty ma w moich kolorach.
Ich barwa się zmienia, a to bardzo lubię. To jej druga zima i to dość mroźna w moim rezonie. Sama jestem ciekawa czy da radę.
Kolejne zdjęcia z września
Pierwsze dwa kwiaty Voyage
Marc Ch.
Amelia Nothomb
Our last Summer
Schone Maid
Schone Maid i Tea Clipper
Bilett de Loux
Marie Henriette, Pastella i St. Richard of Chichester
Marie Henriette
Charles Darwin
Hot Chocollate