Moje oczko w głowie cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz. 9

Post »

Witam kochani nocą ;:4 coś spać nie mogę .
Pogoda u mnie piękna , słoneczna tylko mróz dalej trzyma , wczorajszej nocy było - 20 a ciekawe ile dzisiaj nabije ??
Moje kwiatki zostawione w starym domku zamarzły na kość , nie przywiozłam wszystkich bo nie przypuszczałam że aż takie mrozy będą i tak długo ;:223
Alu witaj :wit
Dziękuję bardzo ;:196
Tak mi się marzy takie okna ale co z tego wyjdzie ?? zobaczymy .
Alu domki szybko się buduje ale myśmy chcieli sposobem gospodarczym , to co można to sami zrobić to chyba tak szybko nie pójdzie .
Dziękuję pięknie ;:196 Gosię uściskam w piątek - będziemy się widzieć ;:4
Małgosiu cieszę się że Twoje serduszko się raduje :D u mnie też zima na całego wczoraj - 20 a w dzień -15 .
Domek będzie na tej nowej działce , więcej już nie dam rady obrobić .
Ewuniu bardzo mi miło słyszeć takie słowa ;:196
Dziękuję z całego serca ;:168 Ja też się boje o swoje roślinki bo to większość młode dopiero jesienią sadzone - ale trudno co będzie :)
Tereniu cieszę się i zaraz pokaże nowe kwiatuszki - oglądaj do woli .
Dziękuję i też pozdrawiam ;:196
Lucynko masz rację siedzę i myślę i chyba dlatego nie mogę spać po nocach :D
Myśmy też planowaliśmy malutką drewnianą altankę ale się okazuje że nie można , bo konserwator , bo coś tam i teraz mamy zagwozdkę :wink:
Dziękuję i wzajemnie ;:196
Karolinko miło mi że zajrzałaś ;:196 u Ciebie to jet dopiero co oglądać .
Zima trzyma już ponad tydzień takie duże mrozy ponad 20 stopni .
Pozdrawiam wszystkich cieplutko
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Witaj Martusiu jak się cieszę z Twojej wizyty :D dobrze ze się pozbierałaś ;:333
Zima trzyma nadal i nie chce odpuścić , śniegu tez sporo i dobrze bo przy takich mrozach wszystko by wymarło .
Może już nie przyjdą takie duże mrozy , coś o śniegu mówią i oby jeszcze dosypało .
Martusiu nie czekaj na parapetówkę tylko przyjeżdżaj jak będziesz blisko to zapraszam ;:180
Bardzo Ci dziękuję ;:196 i też pozdrawiam całą rodzinkę ;:4
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Ojej Tereniu jak ja bym chciała, żeby już była wiosna :) i żebym wiedziała czy wszystko przetrwało. Na wszelki wypadek oczywiście posieję nasionka żebym mogła uzupełnić braki ;:65 , ale wolałabym, żeby było jak u ciebie ...zielono, bujnie i kolorowo ;:215 Dzięki za fotki :)
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wow, Tereniu! :roll: Widzę u Ciebie szałwię muszkatołową? Czy może pomyliłam z inną podobną z kwiatów rośliną?
Poprzedniej zimy zmarzły mi sadzonki takiej szałwii z własnego wysiewu. ;:222 Wysiałam wiosną nowe i sadzonki porządnie okryłam na zimę. Czekam, co będzie. ;:218 Jeśli i tym razem nie przezimują, to sobie odpuszczę, choć z ogromnym żalem, bo bardzo mi się podobają kwiaty. ;:333
Bardzo kolorowa Twoja działeczka. ;:63 Bardzo! ;:138 ;:138

Nie martw się aż tak, że spać nie możesz. ;:168 Odpoczywaj teraz, bo wiosną zacznie się robota. ;:303
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Tereniu! śliczne ostróżki! ja swoje musiałam przesadzić bo znikały, one chyba lubią ruch :wink:
Ładna różyczka wygląda na starsza odmianę, kwitnie raz czy powtarza?
Dobrze byłoby żeby Ci śnieg wrócił, bo mróz chyba też wróci :D
Dobrej nocy i spokojnych snów skoro coś Ci je zakłóca ;:196 ;:196 ;:19
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Miodunka,Brunera i Żurawka fajne tercet.Gdzieś tez miałam nasionka szałwii muszkatołowej ciekawe czy je znajdę a powinny być w domu albo juz wyniosłam do ogródka
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Tereniu,uśmiałam się jak mi napisałaś ,że się pozbierałam , tak naprawdę to nie mogłam się jakoś pozbierać ;:306 ,codziennie odkładałam na dzień następny i tak mi się warstwiło,a ja byłam dziwnie bezsilna,myślę ,że mi przeszło,ogród kolorowy i słoneczny super się ogląda,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu ja też bym chciała wiosny i tego żeby przetrwały mi wszystkie kwiatuszki :D
Ja sieje nasionka tych kwiatków których nie mam , reszta może przetrwa .
To ja dziękuję i zapraszam ponownie ;:196
Lucynko tak miałam szałwię w tamtym roku i cudnie mi kwitła :D zostały też siewki ale czy przeżyją to się okaże , ja niczym nie okrywałam .
Dziękuję Ci pięknie ;:196 cieszę się że Ci się podoba .
Myślisz że bym nie chciała odpocząć ale to łatwiej powiedzieć jak zrobić - dzięki ;:196
Witaj Marysiu ;:196 jeszcze raz dziękuję za nasionka .
Te niebieskie ostróżki widzę że zaczynają mi się rozrastać a te fioletowe , białe i jeszcze jakieś trzecie to nowy nabytek ( a czerwona) zobaczymy jak po zimie , czy w ogóle przeżyją ? Różyczka ukorzeniona i nawet nie pamiętam od kogo miałam patyczki - coś więcej na jej temat powiem latem .
Śnieg całkiem nie zginął leży i jeszcze w nocy widzę zapowiadają opady - niech sypie jak ma mróz wrócić ;:108
Dziękuję bardzo za życzenia ;:196
Dziękuję Jadziu ;:196 mnie też się podoba ;:333
Myślisz że szałwie muszkatołową można teraz wysiać i wynieść na dwór ?? muszę zajrzeć do listy bo nie pamiętam czy tam jest :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Martusiu czułam że już wszystko okej ;:196 nie ma innej opcji musimy przeć do przodu i trzymać się razem to dodaje sił i napędza ;:168
Dziękuję że jesteś i za miłe słowa ;:cm
Z całego serca pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Tereniu ;:196
Bardzo pięknie i kolorowo u Ciebie ;:215
Tak szałwie możesz posiać bo sieje sie ją w sierpniu .Ja już drugi raz posiałam .
Pierwszy raz wiosną do pojemniczków ,ale słabo powschodziła 2015r to mi zmarzła ,drugi ubiegłego w sierpniu wzeszło dużo .
A czy przeżyją zimę to okaże się .
Tereniu podobno nie masz białego lilaka jak chcesz to Ci wiosna podeślę :D
Pozdrawiam Ciebie i rodzinkę Twoją ;:4 ;:167 ;:167 ;:167 ;:168
Pozdrawiam Alicja
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękna ta Twoja brunera Tereniu,moja coś zniknęła po tamtej zimie,jeżeli byś chciała takie żółte czosnki jak pokazywała Lucynka u siebie to chętnie się z Tobą podziele/mam nadzieje ,że nie wymarzną/.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Tereniu kochana, w tą noc co nie spałaś, nie spałam i ja, to chyba księżyc tak nam nockę załatwił na czuwaniu ;:108 , wiesz troszkę Ci zazdroszczę tych planów z domkiem, ja nawet nie planuję, bo nic z tych planów by nie było i tak, więc cieszę się tym co mam ;:215 , ale Tobie powodzenia Tereniu życzę ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Tereniu, gdy oglądam Twoje kolorowe roślinki, to tak sobie myślę, że zima jest zbyt długa. ;:108 Już bym chciała na działeczkę. ;:65 ;:65 Już bym chciała kopać, grabić, siać, sadzić, plewić..... :pogon
Śliczne dzwonki! ;:215 I takie wysokie! ;:138
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
stefcia
500p
500p
Od: 2 gru 2012, o 18:08

Post »

Witaj Tereniu
Powysiewałam już niektóre roślinki - wystawione są na zewnątrz i czekają na wiosnę :D
Bardzo lubię podglądać Twoje roślinki - szałwie, dzwonki , ostróżka i różyczka wyglądają rewelacyjnie ;:63
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Tereniu,widzę,że dzisiaj Ciebie wycięło i nie mogłaś się pozbierać ,ja to znam ,ale kwiaty w Twoim ogrodzie cudowne ,szałwia aż świeci po oczach i dzwonki takie cudowne,uwielbiam wszystkie dzwonki ,mam do nich wielki sentyment z dzieciństwa,pozdrawiam i dobrej nocki ,jutro przyjdź ;:196
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Tereniu przyszłam się przywitać i życzę , by ten wymarzony domek szybko powstał. Oby zdrówko dopisało.
Piękne wspomnienia i jeszcze listy co i kiedy wysiewać podrzucasz. ;:215 Siejesz już ?
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani w niedzielny wieczór ;:4
Coś ma doła i nie umiem się pozbierać - chyba pogoda tak wpływa na mnie , wchodzę otwieram i nie wiem co napisać , coś ze mną nie tak ;:222
Alu witaj ;:168
Dziękuję za podpowiedź ;:333
Alu mam białego lilaka tylko jeszcze nie przeniesiony ze starej działki , ale mam tam taki fajny odrost co będę go prowadzić w formie drzewka , dzięki za chęci .
Z całego serca dziękuję za pozdrowienia i też Was pozdrawiam ;:4 ;:196
Tereniu dziękuję w imieniu brunery i za chęć podzielenia się czosnkiem ;:196 zobaczymy czy wyjdzie na wiosnę jak nie to zrobimy machniom :D
Witaj Iwonko ;:196
Nie wiem co jest ale ostatnio coś nie mogę sypiać i nic mi się nie chce nawet pisać , wejdę na forum poczytam i zamykam - brak weny :(
Nie zazdrość mi planów bo ja też nie wiem co nam wyjdzie , im więcej myślę tym bardziej się boję .
Ale bardzo dziękuję za życzenia ;:cm
Lucynko dla mnie też za długa ta zima , też bym chciała zabrudzić pazurki i podglądać kwiatuszki :)
Dzięki ;:196
Witaj Stefciu :wit
Ja też trochę wysiałam nasionek na rozsadnik ale muszę resztę wysiać do doniczek bo rozsadnik do rozbiórki ;:223
Zapraszam przychodź i podglądaj moje roślinki kiedy tylko zechcesz ;:180
Witaj Martusiu ;:196 chyba mi się udzieliło od Ciebie - teraz ja mam niechcieja i nie mogę się pozbierać .
Cieszę się że Ci się podobają moje dzwoneczki .
Diekuję bardzo i też pozdrawiam ;:168
Witaj Alu ;:196 cieszę się że mnie odwiedziłaś i badzo dziękuje za życzenia - oby się spełniły .
Troszkę nasionek wysiałam na rozsadnik ale niie przemyslałam do konca i rozsadnik powstał za blisko budowy , nie wiem czy uda mi się coś na wiosnę z tego uratować ? dobrze że niektórych nasionek troszkę zsotawiłam - tych co miałam więcej . Reszta jak się trochę ociepli pójdą do doniczek i na zewnątrz niech marzną .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”