Moje Arboretum cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje Arboretum cz.6

Post »

Karolcia wiedziałam kiedy mam wejść przywołałaś mnie tymi kwitnącymi różanymi drzewami i nie tylko .Góry kwitnące doły też całe w kwiatach Widok oszałamiający ;:167 ;:167
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Karola, ja takich jeszcze ogrodów nie widziałam z tak cudnie pnącymi różami. Toż to bajkowe widoki ;:63
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Cynie są u mnie wykradane przez nornice, dlatego większą część mam w doniczkach.
Ależ masz cudne te derenie! Jak się tu nimi nie zachwycać?! ;:215
A te "drzewiaste" róże to już przechodzą same siebie. ;:167
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Masz cudny ogród i tyle w nim kwiecia ;:oj . Te róże na startych drzewach bardzo mi się podobają i zrodził mi się pomysł ;:333 . Tylko czy u mnie takie giganty by urosły ?? Jakie masz tam przy drzewie te róże prócz Gizelki ?? Pewnie gdzieś już wspominałaś ale nie szukałam :oops: . Zastanawia mnie jeszcze czy Ty od czasu do czasu wspinasz się na drabinę i jakoś mocujesz te pędy ?? Bajeczny widok na prawdę ;:oj . Piękne zdjęcia wspominkowe , czekamy na wiosnę ;:3 . Pozdrawiam :wit .
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O kurczaki! Czy Giselka jest jedna posadzona czy kilka? Ja swoją posadziłam przy pergoli z jednej strony - a z drugiej strony pergoli posadziłam inną różę pnącą, teraz widzę, że chyba miejsce Giselce dałam za małe ;:oj Zadusi tę drugą różę na bank ;:224

Posadzona dopiero jesienią, to ewentualnie mogę ją wiosną przesadzić. Może pod sosną byłoby lepsze miejsce? Może zaczęłaby się po niej wspinać ;:131 Teraz to mam zagwozdkę! ;:218
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Dominiko mam taki sam problem, też posadziłam w zeszłym roku Gizelkę no i teraz zastanawiam się czy jej nie przesadzać. Tylko, że podobno ona lubi przymarzać więc może nie dorośnie u mnie do takich rozmiarów . Zobaczę jak przezimuje bo już teraz ma pędy na prawie dwa metry ;:108 .
Amanita
---

Post »

Teraz myślę, że ja to swoją jednak przesadzę ;:218 Takie krzaczysko na środku działki, to chyba niezbyt wizualnie mi pasuje :lol: Może ją gdzies pod ogrodzenie upchnę. Nie mogę sobie przypomnieć z jaką różą do spółki posadziłam ja przy tej nieszczęsnej pergoli. Karolinko, a ta Twoja różowa co z Giselą rośnie, to jaka?

Ewelinko, a jeśli jednak u Ciebie nie przymarznie? Zdarzy się cieplejsza zima i dopiero będzie :D
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Dominiko, Ewelino przy starej jabłoni posadziłam jeden krzaczek Gizelki i jeden inny , kwitnie na różowo , ale nie znam nazwy. Ta druga rośnie zdecydowane wolniej , ale ma większe kwiaty. Nie przeszkadzają sobie . Wpierw zaczyna różowa a potem dogania Gizelka :wink: obie róże to ramblery , nie przemarzają u mnie wcale :lol:

-- 12 sty 2017, o 19:05 --

Bea uwielbiam derenie, jeszcze sobie jednego latem dokupiłam , już kwiotnącego :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu , Małgosiu sama się dziwię ,że tak mi urosły te róze . W życiu się tego nie spodziewałam , też jestem zdziwiona i nie wiem co ona jeszcze potrafi.

Ktoś pytał czy podwiązuję owszem włażę i podłapuje . Ale widziałam na płocie , rosła w zdłóż , nie w zwyż -też oszałamiająco :wink:
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Karolinko oczy :shock: wyłażą z orbit jak patrzę na tę Twoje rośliny .
Pamiętam ,że wtykałaś patyczki Gizelki do ziemi .Czy sie ukorzeniły ? :wit
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu ukorzenily sie i dostala corka, ale to były pierwsze próby. W tym roku wsadzę więcej , do doniczek i schowam do cienia, na pewno lepiej się przyjmą i nie pożaluję jak będą efekty :lol:
Moje Arboretum
Amanita
---

Post »

A jaki jest trik na to? Kiedy najlepiej uciąć pęd, tzn. w jakim miesiącu? Planuję się nauczyć rozmnażać róże, bo marzy mi się Rhapsody in Blue pod kazdym oknem w domu :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dobrze że zajrzałam do Ciebie, bo przypomniałam sobie o cięciu milina ;:215 i mam jeszcze żółty, który nie chce kwitnąć to też go przesadzę :D No i oczy uradowałam! ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,a kiedy tniemy milina? Chyba nie juz?a inne patyki?
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dominiko odnośnie cięcia róż, to ja dopiero raczkuję. Dziewczyny sadzą nawet jesienią :wink: Ja w ub. r. ciełam w róznych terminach, wsadziłam do doniczki, podlewałam i trzymałam w cieniu. A te co wiosną uciełam i wsadziłam do gruntu, to wpierw wypuściły listki a potem słońce przygrzało i uschły. Nie miałam możliwości schować do cienia bo były w ogrodzie, w gruncie. Jednak lepiej do doniczki, zawsze można schować do cienia. Dopiero w tym roku zacznę wiosną , te co przytnę , wsadzać do doniczek i zobaczymy :)
Moje Arboretum
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”