Moje roślinki... apus.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje roślinki... apus.

Post »

Beatko, gratuluję zakupów :) Na pewno to są zakupy pierwszej potrzeby, przecież innych nie robimy. ;:306
Ja muszę namówić męża na jakieś śrubki, albo może jednak odwiedzę jakiś ogrodniczy online, będzie wygodniej i... "bez łaski" :;230

Marysiu, Jadziu mnie się też marzą takie eleganckie, poukładane rabaty... eleganckie, katalogowe.... A potem wyszło jak zwykle - tam dosadzę, tu odkopię. Tam dosieję... ;:306 Ale lubię tak pstrokato, radośnie i kolorowo.

Soniu
, dziękuję ;:196 A co do dziwaczka, jak będziesz chciała, to podeślę Ci trochę nasion moich. Są różne i dziwne. W paski, kropki, czasami bardziej różowe, czasami bardziej żółte, w każdym razie bardzo dziwne. :D
Ja może skusze się.. w ub. roku kupowałam farbownik - takie ładne niebieskie kwiatuszki, dla nich zajrzę może do sklepu z nasionami, chciałam też.......... no i się zaczyna ;:306

Jadziu, tak jak wspomniałam - hazardziści z nas!!! ;:306

Ewuniu
, bronię się rękami i nogami, ale... namówiłaś mnie :heja Zajrzę, ale tak jednym okiem patrzeć będę ;:224

Obrazek
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak, Basiu - róbmy sobie co godzinę "szczęśliwą godzinę" na zakupy ogrodowe ;:138 ;:306
Wystarczy mieć jedno oko otwarte, bo te roślinki ze zdjęć się tak pięknie do nas uśmiechają, że na pewno żadnej nie przeoczysz ;:172
Miłego i tygodnia i jeszcze milszego przebierania w roślinkach ;:3
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hihihi... dziękuję... będę sobie tak grzecznie przeglądać, bez szaleństw, bo nie mam na rabat wolnych i kto wie czy do lipca dam radę (a w zasadzie, czy sąsiad zrobi ogrodzenie, bo bez tego ani rusz). ;:306
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Basiu dziękuję za dziwaczka, ;:196 moje pewnie się pokrzyżują kolorami i też już będą różne. Nie planuję go dużo, bo mnie denerwuje, że rzadko widzę rozwinięte kwiaty. ;:222 Byłam dziś po słonecznik dla ptaków, nasion całe regały, ale jednak nie podeszłam. ;:306
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Basiu - odszukałam zdjęcie, na którym prezentujesz Queen Elizabeth. Wg mnie , to ona. Daj jej czas, potrafi być naprawdę piękna, a że pospolita i często można ją spotkać w różnych ogrodach, to nic. Nie jest to może róża, która będzie pretendować do tytułu Miss, ale naprawdę prezentuje się ładnie, kwitnie bardzo długo i często. Ja jestem z niej zadowolona. Nie wyrzucaj jej zanim nie ukończy 3 lat, wtedy zdecydujesz.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu, niestety kwitnie on wieczorem, albo w pochmurne dni, taka jego uroda :)
U mnie jego bardzo dużo nasiewań się, ale lubię go, jednak w tym roku muszę go trochę ograniczyć, bo busz mi robi w miejscu gdzie mam jedną róże a potem ona łapie jakieś grzybki.
Ja oglądałam nasiona w sklepie online, ale ceny były mocno przesadzone + wysyłka... o nie... ;:306

Ewuniu, nie wyrzucę jej. Dam jej czas, poza tym zauważam, że coraz częściej zatrzymuje się przy takich mniej pełnych różach. I tak jak napisałaś - 3 lata róża musi się być w ogrodzie, żeby pokazać się w pełnej krasie.

To jedno z lepszych ujęć mojej Królowej Elżbiety:

Obrazek
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Dlatego i ja pozbyłam się dziwaczka. Skubaniec nie chciał pokazać mi swojego wnętrza. :lol:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Basiu nie wiem dlaczego narzekasz na Queen Elisabeth? ja mam do tej róży sentyment, bo to moja pierwsza i towarzyszy mi całe moje ogrodowe życie!
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

cyt. będzie wygodniej i... "bez łaski" :;230 tak trzymaj Basiu :;230
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, bo dziwaczek śjakiś taki nieśmiały ;:306

Marysiu, może dlatego, że jeszcze się do niej nie przekonałam, ale dam jej czas ;:131 :)

Krysiu, znasz te klimaty?
Te sapnięcia, wzdechnięcia i bezdechy... ;:306 ;:306 ;:306 Faceci.... :;230 :;230 :;230
Dlatego czasami te zakupy online są taaaakie przyjemne. Nikt nie mruszy za uchem: dłuuuugo jeszcze. ;:224

Chce kupić nasionka tego kwiatuszka (farbownik jakiś tam), kwitnie bardzo długo i uroczy jest:

Obrazek

A krwawnicę będę musiała przesadzić, bo gdzieś mi ginie na rabacie, pomimo swojego wzrostu, koloru. Trochę ginie w tłumie, a szkoda, bo urodna z niej dziewczynka!

Obrazek
Pozdrawiam, Basia.
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Foarbownik miałam dawno temu i nawet nie pamiętam jaki był w uprawie?
Może warto go sobie przypomnieć?
Basiu ta krwawnica mnie urzekła, widziałam ją na łące w pobliżu i pewnie na nią zapoluję. ;:131
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu krwawnica jest urocza, bardzo długo kwitnie, a jak już przekwitnie, to i tak te kłosy są ozdobne.
A farbownik ma śliczny kolorek, fajny pokrój, trzeba troszkę przycinać po kwitnieniu, żeby pobudzać do dalszego wzrostu.
Poza tym i jedno i drugie wytrzymałe... :)
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

No i może ta krwawnica nie jest taka chętna do łapania mączniaka jak przetaczniki? :evil: To tak w nawiązaniu do kłosowatych kwiatostanów, które uwielbiam.

Toteż pognałam tego dziwaczka, bo ja zdecydowanie wolę bardziej śmiałych... :uszy
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

To jedno z lepszych ujęć mojej Królowej Elżbiety
W takich klejnotach, każda królowa jest piękna ;:433
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Widzę Basiu ,że masz ładna kępę krwawnicy .Moja dopiero od ubiegłego roku, lecz już skradła serce takim długim kwitnieniem .Teraz musi trochę przytyć bo na razie to chudzinka.Z Queen Elisabeth byłam zadowolona lecz widziałam ładniejsze róże i zachciało mi się .Dałam ja koleżance na rabatki przed domem .Jest z niej bardzo zadowolona,bo rośnie w słonecznym miejscu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”