Witaj! Maryniu, sprawdziłam, tak to jest Suchodrzew...pięknie dziękuję za podanie nazwy.
Skalniak wcześniej tak wyglądał, monotonnie. Teraz jest przełamany wolno rosnącymi iglakami, wygląda chyba lepiej. Kamień częściowo przysypany jest ziemią...ziemia zapadła się na środku...koniecznie trzeba było czymś wyrównać. Teraz w niektóre miejsca dojdą nowe rośliny. Ostatnio przeglądam co mogło by rosnąć na skalniaku.
W ubiegłym roku dostałam kilka większych kamieni, są zagospodarowane...skalniak został skrócony, powstała podniesiona rabata...wygląda teraz lepiej...czekam też na wzrost jodły koreańskiej, zakończy rabatę skalną. Zasłoni miejsce w którym jest szambo. Od głównej drogi nic już nie widać, wierzba Sekka spełniła doskonale zadanie, maskując to miejsce. Cały czas przychodzą do głowy jakiś pomysły

Nie wiem czy dobrze to wygląda, miejsce jest cały rok w pełni nasłonecznione...rośliny na skalniaki doskonale się sprawdziły.
Dzisiejszy ogród, koloru dodają tyko drzewka iglaste i liściaste...
Wiąz Jacqueline Hillier czyszczony od dołu z gałązek...,,wygląda prawie za niwaki''

gałęzie są cięte dwa razy do roku...w sezonie liście oblepione były mszycą...nie wiem dlaczego to drzewko przyciąga te owady

Tutaj to się dopiero będzie działo, kwasoluby chyba za ciasno są posadzone, jak urosną nie będzie przejścia
Cyprysiki, rośnie kilka odmian...nie potrafię przejść przy nich obojętnie
Ciemiernik...
Ciemiernik cuchnący...
Azalia Panda...prawdopodobnie przeżyje zimę...
Suchodrzew chiński z bliska....
Szałwia lekarska...przycięta wiosną na kilka cm, ładnie odrosła...nie zrobiła się pusta od gruntu...
Czeka na cięcie, czy gałązki można ukorzenić

rewelacyjny iglak, wąsko kolumnowy...trzy szt ładnie by razem wyglądały.