Moja nowa wymarzona dzialka cz. 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja nowa wymarzona dzialka cz. 12

Post »

Witajcie dziewczyny kochane :wit , dziś u nas cały prawie dzień dosypywało , mamy nie złą kołderkę, dwie godziny w oknie w bezruchu siedziałam, zdjęć chciałam porobić ptaszynom, ruch był dziś przy stołówce wielki i bitwy o co lepszego czasem się trafiały, udało się i zaraz Wam pokażę :wit
Kocie moje zakochało się we mnie na zabój chyba ;:oj , na krok mnie nie odstępuje i z kolan zejść nie chce, najlepiej jak bym go ciągle na rękach nosiła ;:306 nie wiem co mu się przestawiło, aż Sonia zazdrosna się zrobiła ;:oj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jadziu u nas wszystko zasypane więc pomagamy bo zawsze zimą na oknie mamy stołówkę, one już pewnie przyzwyczajone, że tu zawsze jest ;:108
Marysiu u nas w nocy - 10 było, ale śnieg ciągle dosypuje, a my ciągle odśnieżamy, mieszkamy w cudnym miejscu, ale zimą jest utrudnieniem ta nasza góra ;:108
Iwonko dziś mi się udało i nawet fajnie pozowały :D ptaszyny u nas różne, ale w tym roku nie mamy większych jak dzięcioły czy inne sroki, orzechów nie dawałam, bo pewnie i te by się zleciały ;:108
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko, piękną masz zimę, zwłaszcza dzięki śniegowej pierzynce. ;:215
U mnie śniegu malutko, ze trzy centymetry, a mrozu dużo: -15*. ;:145 Rośliny raczej niezadowolone. ;:174 Ja również. ;:222
Ptaszki rzeczywiście biedne, bo zmarznięte i głodne. Teraz muszą być dokarmiane, w przeciwnym razie wiele z nich nie przetrwałoby tych mrozów. Ja co drugi dzień przygotowuję kule pokarmowe, które M wiesza na gałęziach jabłonki.
Nie pamiętam już takiej zimy, by takie ilości pokarmu znikały na działce. ;:108
Dobrego jutra, Iwonko. ;:196
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Iwonko witaj w Nowym Roku.Zdrówka życzę i by się wszystko ułożyło a problemy odeszły na zawsze. ;:108
U Ciebie cieplej i więcej masz śniegu. Dziś w nocy było u mnie - 23. Teraz -20
U mnie też szybko ptaszki zjadają co im się wysypie. Psina nie chce wychodzić na dwór. Pewnie Twój kot też woli się przytulać swojej panci. ;:108 ;:108 :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Widzę Iwonko że dożywianie idzie pełną parą! u mnie też tylko dzięcioł jeszcze stukał w orzecha, ale reszta już na darmowej wyżerce ;:306 To co jutro będą sanki z wnukami? Dobrej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko , zazdroszczę Ci tego widoku z okna bo ja widzę tylko kruki i gołębie osiedlowe . W grudniu też porozwieszałam w ogrodzie słoninę i kule pokarmowe w ogromnej ilości i mam nadzieję że coś tam ptaszyny jeszcze mają bo na pewno jeszcze szybko nie pojadę do ogrodu .Rano upiekłam chlebek , pycha .Buszuję troszkę po szkółkach za roślinkami ale nie przesadzam z ilością .Spokojnej niedzieli Ci życzę . ;:167
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko ile chętnych do stołówki :D Wiosną będą Ci za to pięknie śpiewać ;:215
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

O, jak fajnie, że tak bliziutko Ciebie ptaszki mają swoją stołówkę.
Ja u siebie wiem tylko że były jak ziarna dla nich znikają z karmnika ;:172 Nie mam takich widoczków jak się delektują.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Iwonko jak fajna sesja małych, skrzydlatych głodomorów. ;:333
Ja dzisiaj słyszałam ich radosne trele i pomimo tego mrozu, to miałam wrażenie, że śpiewają tak wiosennie :tan
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Uwielbiam takie widoki, Iwonko :tan Masz spory ruch w interesie ;:63 Mogę siedzieć i patrzeć i się zachwycać. Dobrze mają z nami ptaszyny, tylko trzeba teraz już pilnować i zawsze dosypywać, bo one się przyzwyczajają do miejsca ;:108 Ale to przecież żaden kłopot sypnąć co dzień garść ziaren. No, może jak tylu amatorów, to z pół kilo ;:306
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

No faktycznie masz sporo skrzydlatych pod opieką ;:138
U mnie żadnego wróbla ;:222 ale mam sikorki różne sójki ;:196 wczoraj coś mało było ptasząt,
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie dziewczyny kochane :wit
Dobra, ja wysiadam stąd i jadę na Jamajkę, no dobra gdzieś do ciepłych krajów ;:219 , mi tam już starczy tej zimy, siedzenia w domu i w ogóle, dwa razy dziennie odśnieżanie, a górka i tak śliska, nigdzie ruszyć się nie można ;:223
Kasiu tak, mam ich sporo, ptaszyny cieszą oko, lubię je podglądać ;:108
Iwonko sporo im sypię i wszystko znika szybko, a dostają dwa razy na dzień, rano jak nie ma to gotowe do domu wlecieć, dobrze, że okno zamknięte ;:306
Basiu oj bardzo bym chciała żeby te ich trele to na wiosnę były :wit
Beatko no tak, karmię na oknie, na działkę teraz często nie jeździmy, to nie chcę tam zaczynać, bo jak raz dam to potem trzeba często, a nie było by jak, sąsiedzi za to na działce karmią i są tam prawie co dzień ;:108
Alu tak, od wiosny jak okno otwarte to od świtu słychać ich śpiewy, cudne śpiewy ;:215
Eluniu, tak, Ty tylko wirtualnie buszuj sobie, nie ma co się spieszyć, wyzdrowiejesz, nabierzesz sił wtedy ruszysz ;:196
Marysiu kochana witaj ;:196 , nie, nie, sanki to rodzice ciągają, ale był i kulig na wsi nawet, aż Gabryniu nie chciał wracać do mamy tak się wyhasały dzieciaczki ;:167 , no i nawet zdjęć z szaleństw nie mam bo tel został w domu ;:185
Ale za to pokażę Wam pierzynkę w ogrodzie

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Iwonko a co to za pomysły ... ciepłe kraje itp ???
Był czas przywyknąć do naszego klimatu , a ostatnimi czasy bardzo zmienny ... zima tak piękna coraz rzadziej do nas przychodzi.
Mróz solidny i piękny biały puch więc się raduj ... ptaszyny dokarmiaj i ... czekaj wiosny.
Wszystkiego naj... w Nowym Roku ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko to pościel mamy taką samą :;230 tylko u mnie pewnie bardziej mrozi, ale niech tak będzie! Jest biało, ślicznie a Ty jak chcesz to jedź w ciepłe kraje, dzisiaj słyszałam że w Indiach jest 29 st ;:306
Dobrej nocki i nie narzekaj, bo mam Ci przypomnieć jak niedawno wołałaś o śnieg ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Iwonko, do ciepłych krajów? Chyba tylko po to aby nakarmić ptaki, które na zimę od nas odleciały, co?
Ja mam blisko furtkę od domu to nie trzeba mi jak na razie odśnieżać, a też myślałam, że trzeba będzie w taka zimę. U mnie mróz jest dużo łagodniejszy niż ostatnio ale nadal jest bardzo ślisko, za ślisko.
Pozdrawiam. ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko no co Ty ;:196 dawno nie mieliśmy takich mrozowo-śnieżnych atrakcji więc nic tylko się cieszyć .U nas nie sypie tylko mrozi ,bo co miało nasypać to nasypało.Fajnie się chodzi gdy skrzypi pod nogami ,a ile robali wyginie albo i nie :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”