Familokowego ciag dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Familokowego ciag dalszy

Post »

Jadziu co wejdę do Ciebie to nowa różyczka mi się podoba, widywałam już Pilgrima ale tak cudnie zrobiłaś mu fotkę,że znów będzie mi się śnic nowa różyczka,NNka za- też piękna ;:167
Czy Palibin to młoda sadzonka, kupiałś w szkółce inter. bo w mojej okolicy nigdzie go nie widuję, a podoba mi się i chętnie bym nabyła?
Kali ma piękny kolor . Mamy zimę nasypało około 15 cm :) roślinki mają kołderkę.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Jadziu ;:168
Cudowne kwiatuszki pokazujesz i to wszystkie ;:215 ;:215 a Twoje róże to mnie powalają na kolana - cudowne ;:180 ;:180
Mówisz że Ci śniegu nasypało dużo to dobrze bo roślinki okryte ;:333 u mnie też trochę tego białego puchu leży ale trochę mało na te wysokie mrozy jakie zapowiadają .
Astvit jeszcze nie kupiłam bo muszę jechać do Kielc , chyba ze przez internet zamówię .
Pozdrawiam serdecznie i życzę jeszcze obfitszych kwitnień w tym roku ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Jadziu ten przetacznik rozesłany wygląda u Ciebie ładniej niż na zdjęciu w googlach, siedzi sobie on w moim koszyku w Bylinowym R.,jeszcze się zastanawiam nad kilkoma roślinami, ale na niego jestem zdecydowana.
Astvit i ja w zeszłym roku stosowalam, kupowałam 5l , na stronie firmowej Astvitu.Faktycznie bardzo skuteczny, teraz na wiosnę będę nim podlewać siewki, ale nie wszystkie, bo chce wiedzieć jakie faktycznie ma działanie, więc musi być porównanie.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

RENIU te przetaczniki rozrastają się w zastraszającym tempie i mogłaś coś powiedzieć jak byłaś u mnie .Zresztą nic straconego wiosną wykopię dla Ciebie kawałek i dam do doniczki ;:108 .Miło słyszeć dobre wieści o Astvicie dzisiaj właśnie przywiozłam sobie ten w płynie .Kupiłyśmy 5 l na spółkę
TERENIU śniegu rzeczywiście sporo i dalej sypie z małymi przerwami.Muszę jutro ściągnąć z okna te moje patyczki ,żeby nie zamarzły .Kurcze będzie to dla nich szok, lecz jeśli nie ściągnę to dla mnie będzie szok, a obiecałam ukorzenić.Muszę także doniczki które są na korytarzu przywlec do chałupy, bo są tam pelargonie ,Szafirowa Burza, patyczki różowej datury ,złocień krzewiasty i Szałwia Amistad .Patyczki Starburst mają już listki :heja podlewam je Astvitem raz w miesiącu .Myśmy z koleżanką też zamówiły w necie i za 2 dni już mieliśmy go w domu .Dzisiaj właśnie jechałam go odebrać
KRYSIU NN rosnie za ogródkiem i tylko zagląda do mnie przez siatkę .Solidnie ją tnę wiosną, a ona cudnie kwitnie i żadne robactwo się jej nie ima .Nie podlewana ,nie nawożona, a daje sobie radę a rośnie wśród samych pokrzyw :D .Pilgrimek jest cudny dlatego musiałam dać mu miejsce bardziej widoczne, bo tam w tyle nie było go widać a przecież zasługuje na to.Sadzonkę Palibina dostałam od naszego forumowego kolegi Andrzeja [any] jest u mnie pierwszy sezon i bardzo czekałam na jego kwiaty Będę go prowadzić na drzewko
AGUSIU Catawbiensis jest bezproblemowy i mało o niego dbam a rośnie wzwyż .Dostaje tylko wiosną nawozu do Rh i nie można zapomnieć o podlewaniu Na jednej fotce są jego kwiaty podpisane. Moje Rh rosną na mikoryzie poświeciłam się dla nich, bo lubię także różaneczniki i azalie i chociaż mam mały ogródek wszystko w nim pomieszczę nawet wielkie Rh :D Posadź je w półcieniu i dadzą sobie radę masz wielgachny ogród
za oknem biało to nie wypada wstawiać bieli dlatego trzeba energetycznych kolorów

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Dziś trochę przeglądałam swoje zdjęcia z działki oj jak mi tęskno ;:167 , wiesz Jadziu a jak oni na tej ich stronie piszą, czy aby nie za dużo złotka będziesz dawać roslinkom do ogrodu?
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Witaj Jadziu :wit
piękne wspomnienia lata , Jadziu co to za roślinka ta szafirowa burza :roll:
u ciebie biało to dobrze dla roślinek, u nas strasznie wieje , a śniegu nic.
Zapowiadają mrozy , a bez śniegu to może być nie za wesoło :D :wit
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu dr. Jamain ;:oj ;:oj ;:333 Iryski ;:167
Trzymam kciuki za wszystkie Twoje patyczkowe i nie tylko ;:333 oby pięknie przetrzymały zimę ;:196
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale piękne zdjecia, doktorek cudo, Jadziu i tak mam pełen koszyk w bylinowym to jedna mniej jedna więcej :;230
Astvit kupowałam jak się okazało że różanecznik( prowadzony na drzewko) został przytargany ze śmietnika przez moją siostrę,i po intensywnym dokarmianiu astvitem - cudownie zakwitł, tak samo jej storczyki, a astry na jej działce, na które nic nie działało i usychały -po astvicie były piękne i zdrowe. To mnie przekonało. Chociaż drogo wychodzi jeśli chodzi o opryski na zarazę ziemniaczaną.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

RENIU storczyki też podlewam, bo takie cherlawe jakieś są i może wreszcie się zbiorą do porządnego kwitnienia.Jesienią zrobiłam im postrzyżyny starych suchych korzeni i widzę ,ze juz ładnie wypuszczają nowe zdrowe korzonki.Na wszystko trzeba czasu tylko w TV w sekundzie wszystko kwitnie i rośnie.No to zaszalałaś ja dopiero tam zmierzam czyli do BR :;230
TERENIU Doktorek jest cudowny i ten zapach achhhh ;:167 .Mam jego płatki zasypane cukrem .Myślę ,że przy takim śniegu powinno wszystko wytrzymać
BOŻENKO Szafirowa burza to psianka https://naradka.wordpress.com/tag/szafirowa-burza/.Nie będzie zbyt wesoło przy takich mrozach bez śniegu ;:219
IWONKO zbytnio nie będę im dogadzać, bo Rosahumus dostaną wiosną i potem jesienią jeśli mi wystarczy opakowania .W szczególności zastosuje na opryski ten Astvit i do nowo posadzonych roślin czy przesadzanych czy maruderów .Lubie ,żeby moje roślinki miały wszystko co najlepsze, lecz bez przesady :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja wszystkie patyki różane od Ciebie i własne, mam w ogrodzie, pod słoikami, gałązkami swierkowymi, a teraz i śnieżną pierzynką, dzisiaj patrzyłam to zieleniutkie.Jadziu ja już mam i róż w dwóch sklepach pełne koszyki, ale jak znam siebie rozum zwycięży, i szaleństwa nie będzie.( Tylko gdzie ja schowałam rozum, hmmm) :;230 :;230
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Jadziu dzięki :wit
u nas dzisiaj też zima , fajnie jest biało i czyściutko się zrobiło :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BOŻENKO u mnie sporo tego śniegu nasypało specjalnie poszłam dzisiaj sprawdzić .Narzuciłam sporo śniegu na Pierisa nich ma ciepło zasypałam także nasionka które mam wysiane w doniczkach .Zrobiłam im kopiec śnieżny myślę ,ze odwdzięczą się za troskę i wykiełkują w odpowiednim czasie
RENIU aż tak zaszalałaś ;:oj No tak masz sporo terenu wiec trzeba czymś obsadzić :wink: .Moje przedszkole zasypane śniegiem jest tego chyba ze 30 cm a w niektórych miejscach więcej .Kurcze też chciałabym stracić rozum na różane zakupy lecz miejsca brak.Trzeba by było jeszcze jakieś wielkoludy wysadzić za siatkę wtedy miejsce by się znalazło ;:224

Taka zima u mnie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tu są okryte doniczki z Cleome i nie tylko

Obrazek

Obrazek

a to poświąteczna robota
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Och Jadziu! :shock: cudo, cudo cudo ;:63 ;:63 ;:63
U mnie też śnieżnie, trochę obtrząsnęłam choinki, porobilam większe pierzynki :D
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Jadziu u Ciebie zima też na bogato!!! ;:oj
Serwetka piękna! Masz zdolności! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu piękną masz zimę ;:333 ;:333 śniegu dużo . Teraz może trochę pomrozić :D
Ja też byłam na działce i robiłam kopczyki co niektórym roślinkom ale o nasionkach nie pomyślałam ;:223
Prace ręczne cudowne ;:180 zdolna jesteś i oczy masz dobre ;:215
Miłego popołudnia ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”