Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A kotka "07 zgłoś się" całe dnie przesiadywała u mojej Mamy(z karmieniem łącznie),u siebie piętro wyżej bywała coraz rzadszym gościem.Oficjalnie dogodniej Dzikiej było wracać przez parterowe okno mojej mamy i tam wysypiać niż u siebie gdzie był jeszcze pies i dwoje małych dzieci.Byłaby się chyba całkiem przeniosła,ale się wyprowadzili.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izuniu, to ona rzeczywiście zasłużyła na miano Latawicy skoro cały rok się tak włóczy :lol:
A może ona taka gorąca kobitka, hihihi :lol:

Do mojego męża na budowę przychodzi regularnie, dzień w dzień, ruda kotka. Mówimy na nią Rudi. Wtula się do męża, siedzi mu na ramionach jak by był jej właścicielem. Mąż zawsze ją częstuje suchą karmą, a ona chociaż najedzona, zjada troszkę, tak przez grzeczność. Chodzi za mężem krok w krok jak piesek. To bardzo zadbana, pachnąca kotka. Kto jest jej właścicielem nie wiemy.
Kiedyś męża bardzo miło zaskoczyła. Przyniosła mu poczęstunek - myszkę :lol:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halu-Uważaj! Rude już takie są.
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Bardzo ciekawe rzeczy opowiadacie tutaj o kotach.
Ale ja oczywiście wolę psy. :wink:

Izuniu - no nie widać zimy w Twoim ogrodzie.
Ciekawa jestem, jak się oczko będzie prezentowało w drugim roku istnienia.
A poglądowe zdjęcia Fleur znowu z przyjemnością pooglądałam - to niesamowite
jak przestrzeń może się zmienić.
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Bo tak już jest z kotami, że to one wybierają właściciela a nie odwrotnie.
Są koty wierne aż po grób i są niezależne, którym w żaden sposób nie da się dogodzić.
Ot taka dzika natura.

Ale zmieńmy ten wątek na ogrodniczy.
Czy będziesz robić Izuś jakięś świąteczne dekoracje w ogrodzie ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Taaak, niezbadana jest natura kocia :D I dobrze! Stale będę miała coś do odkrycia u moich kotków ;)

Jadziu, sama jestem ciekawa oczka!
Nie kuś mnie, zebym pokazała obok zdjęcia oczka,jak wyglądała dziura na oczko :;230
Gdzieś mi sie uchowały dwa takie zdjęcia :D

Grażynko, nie, w ogródku nigdy nic nie robię na swięta. Za to mój syn uwielbia migajace światełka i juz ustroił sobie okno :;230
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

chatte pisze:Taaak, niezbadana jest natura kocia :D I dobrze! Stale będę miała coś do odkrycia u moich kotków ;)

Jadziu, sama jestem ciekawa oczka!
Nie kuś mnie, zebym pokazała obok zdjęcia oczka,jak wyglądała dziura na oczko :;230
Gdzieś mi się uchowały dwa takie zdjęcia :D

Grażynko, nie, w ogródku nigdy nic nie robię na swięta. Za to mój syn uwielbia migajace światełka i już ustroił sobie okno :;230
Biedne dziecko-pewnie chce zachęcić św. Mikołaja do odwiedzin.
A ja lubię światełka na zewnątrz.Kuzyn na wsi ma oświetlony garaż, oczko wodne, studnię i latarnię.Jak są śnieżne święta to naprawdę ładnie wygląda.Mam nadzieję,że nie uda mu się naprawić dźwięku do światełek.
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Kociaczku, jako że jesteś specjalistką od ziół, mogłabyś zajrzeć tu ? Może będziesz mogła mi pomóc... ?

Dziękuję z góry!

Buziaczki! ;:196
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fleur!
Ruta nie specjalnie pachnie,lepiej jej też nie dotykać gołą ręką, bo łatwo uczula,u mnie to wyglądalo tak jak lekkie oparzenie.Z drugiej strony liście są surowcem zielarskim...
Grzegorz B

Post »

Iza grudniowy ogród jeszcze w takim stanie :shock: , róże nawet u mnie w dużej mierze wyłysiałe, gdzie im do twych. Czy nadal są tak ulistnione :?:

Wiesz fotka ukazująca twą kocią rodzinę, powaliła mnie, jesteś wielka ;:63 ;:63 ;:63 ;:63 , tyle ich jak w schronisku, czy już zaliczyłaś upadek, aby nie przygnieść któremuś ogona :lol: :?:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Izuś coś ostatnio Cię nie widzę... czy już przygotoujesz święta?
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Ewa Janina Sadowska pisze:Fleur!
Ruta nie specjalnie pachnie,lepiej jej też nie dotykać gołą ręką, bo łatwo uczula,u mnie to wyglądalo tak jak lekkie oparzenie.Z drugiej strony liście są surowcem zielarskim...
Dziękuję za odpowiedź, Ewo. Chyba muszę się przekonać na własnej skórze, tak jak radzą Iza i Flowers... W sklepie ją tarłam i wąchałam... zapach taki ot... ale nie odebrałam go jako szczególnie nieprzyjemny... żadnej reakcji alergicznej do tej pory nie mam... ale fakt, że sadzonki były malutkie, więc i kontaktu dotykowego niedużo...
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Kochani, wybaczie! Naszedł mnie taki jakiś "pismowstręt", ze ni rusz nie mogłam nic napisac, nawet czytac za bardzo sił nie miałam :( Dopiero Alutka mnie zmusiła do napisania słów kilku, bo jak nie reagować, jak ktoś prosi? :D

Ewo, to dziecko w marcu skończy 20 lat :lol: Kombinuje jeszcze, jak moją tujkę przed domem ustroić też w lampki :D

Alutko, odpowiedziałam Ci już tam, gdzie pytałas, a dodam tylko, ze mnie sie zapach ruty podoba. Kiedy ją sadziłam, wiedziałam, ze ma złą opinię, jak chodzi o te uczulenia, ale miałam jakos przekonanie, ze mnie to dotyczyć nie będzie ;)
Dziękuję za "przywołanie mnie do porządku" ;:113 ;:79

Grzesiu, moje róże nadal wyglądają, jakby w ogóle nie zamierzały spac tej zimy. Zresztą nie tylko róże.
A koty... cóż, nie planowałam, ze będzie ich tyle. Tak jakoś wyszło :?
Jak chodzi o upadki, to nieraz mało sobie głowy nie rozbiłam usiłujac podnieść nogę, która jako jedyna w tym momencie dotykała podłoża, a właśnie opierała sie na kociej łapce lub ogonie :;230 Trudno sobie to wyobrazić, zwłaszcza, ze oderwanie od podłoża obydwu nóg w chodzie, graniczy z cudem :lol: , ale tak bywało!

Izulko, ja jeszcze o świętach nie myślę ;) Na razie, póki sniegu nie ma i temperatura powyżej zera, wciąż zbieram opadłe chore liscie w ogródku.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zobaczcie co dziś zastałam w ogródku:

Obrazek
Obrazek

Liśie na różach trochę zbrzydły, ale ani myslą opadać, za to pierwiosnki, mimo nocnego przymrozka, nadal chcą rozwijac kwiatki.
Obrazek
Obrazek

Ale co tam pierwiosnki! Zobaczcie tylko jaką niespodzianke znalazłam!

Obrazek

Wiecie co to? ;:109
Jakby tego było mało, to jeszcze szykuje się do kwitnienia ostrózka!

Obrazek

Nie rezygnuje też chryzantemka, która nie zdążyła dotąd zakwitnąć, bo była ukorzeniona pod koniec lata

Obrazek

Szokuje również goździk, który tez ma ochotę kwitnąć

Obrazek

Takie to dziwy dziś oglądałam...
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Niesamowite !!! ;:111 Chyba masz mikroklimat na swoim ogrodzie, Izo ?
Pierwiosnki w grudniu, to już prawie normalka :lol: , ale te pozostałe ? I nawet ostróżka ??? Szok !

Ciekawa jestem, jaki będzie dalszy los Twoich róż ? Czy w końcu zgubią liście, czy wiosną zaczną dalszą wegetację ?

No, to łyknęłam dziś Izusinej wiosny ;:48
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”