Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Post »

Wszystkiego dobrego Ewelinko ;:196 Życzę także sfinalizowania tego dodatkowego kawałka nowej działki. ;:215
Podziwiam Twoje samosiane niecierpki. ;:303 Pięknie kwitły.
Powodzenia w stroikach wielkanocnych. Dają tyle samo radości co te na BN. Warto się o ich zrobienie pokusić. Np na "czerwonym" dereniu i baziach.
Już czekam na Twoje ich zdjęcia :uszy
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko wszystkiego najlepszego z Nowym Rokiem :D
A spróbuj też niecierpka balsamina - tylko on bardziej do gruntu. Też lubi cień.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewelinko niecierpki miałaś prześliczne, co za okazy. ;:oj Też kupiłam parę sztuk i rosły po północnej stronie domu, kwitły do mrozów. Czasem nawet zapomniałam podlać, były trochę pod zadaszeniem. Napisz jak wcześnie siałaś, może spróbuję. :roll: Dobrych dni w nowym roku i radości z bycia żoną, mamą i ogrodniczką. ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Niecierpek balsamina był u mnie śliczny dopiero w drugim roku od pierwszego posiania bezpośrednio do gruntu i kwitnienia. Dopiero jak się sam wysiał na kompoście to wtedy na prawdę można było go podziwiać.
Ja nie mam warunków do siania w domu ale tak mnie ten niecierpek waleriana wkręcił, że chyba też sama spróbuję. Zawsze kupowałam gotowe sadzonki. Oj, co to się dzieje ;:306
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Widzę, że Twoje trawy stoją jak żołnierze na baczność.
Moje padły, niestety, pod ciężarem mokrego śniegu z początkiem grudnia, mało co się ostało w pionie.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Ewelinko wszystkiego dobrego w Nowym Roku, udanego sezonu, niech Ci te wszystkie śliczności kwitną jak najdłużej, a na nowej działce wszystko przyjmuje się i zdrowo rośnie ;:136
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Ewelinko, dla Ciebie i Twojej rodzinki wszystkiego co tylko najlepsze w Nowym Roku. Spełnienia wszystkich planów i dużo radości każdego dnia! Obrazek

PS. Niecierpki miałaś powalające ;:215
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ewelinko wszystkiego naj w Nowym roku, abyś szybko mogła przekształcać nową działkę w piękny ogród :uszy
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku :).
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Ewelinko, zachwyciłam się Twoimi liliami i niecierpki też miałaś dorodne, oby w tym roku również Cię nie zawiodły i wypełniły ogród cudownym aromatem. ;:215
Zdrówka dla Ciebie i najbliższych oraz dużo siły w zmaganiach ogrodowych. ;:167 ;:79 ;:79
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie .

No i mamy już 2017 rok ale ten czas leci . Jesteśmy o rok starsi ale z drugiej strony coraz bliżej do wiosny ;:306 .Wczoraj mimo dnia wolnego nie miałam czasu i nie włączyłam komputera. Dzisiaj dzień przywitał mnie pięknym słoneczkiem i udało mi się uchwycić moment między szykowaniem Emilki do przedszkola a śniadaniem . Zaczęło się , dziewczynki po dłuższej przerwie wróciły do swoich przedszkoli a ja muszę wcześniej wstawać ;:222 . Dzisiaj byłam z Emilką u stomatologa i jestem z Niej dumna ;:138 . To miała być jedynie wizyta adaptacyjna by zapoznała się z fotelem itd ale Ona bez problemu dała zrobić sobie zęba ;:108 .Pani stomatolog bardzo sympatyczna i umiejętnie wytłumaczyła Emilce wszystko co należy robić by ząbki były zdrowe ;:333 . Poza tym typowe zajęcia kury domowej ;:306 gotowanie, sprzątanie, pranie i dzień zleciał . Dziękuję Wszystkim za życzenia ;:196 . Dla Was mój dzisiejszy wschód .

Obrazek

Lucynko testowałam rośliny na północnym parapecie i niestety nie wszystkie sobie radzą. Oczywiście mówię o tych doniczkowych i kwitnących bo takich do gruntu to znalazłabym więcej . Póki co stawiam na niecierpka walleriana i zobaczymy jak będzie w tym roku ;:108 . Dziękuję za życzenia i wzajemnie ;:196 .

Marysiu dziękuję za życzenia i wzajemnie ;:196 . Zdrowia mi potrzeba bo to jest najważniejsze, reszta przyjdzie powoli sama ;:108 .

Beatko dziękuję i wzajemnie ;:168 .Stroików na Wielkanoc nigdy nie robiłam i zobaczymy czy mi w ogóle wyjdą . Mam nadzieję, że w tym roku niecierpki walleriana również mi wyjdą . Jeśli nie to kupię kilka sadzonek .

Kasiu dziękuję za życzenia i wzajemnie wszystkiego dobrego ;:196 . Z tym niecierpkiem to może kiedyś spróbuję ale póki co teraz mam już za dużo nasionek.

Soniu niecierpki walleriana wysiewałam w połowie lutego a potem jak miały dwie pary liści właściwych pikowałam do większego pojemnika. Po pewnym czasie kiedy sieweczki miały już za mało miejsca to znowu pikowałam do osobnych pojemników. Zrobiłam mały test i połowę uszczykiwałam ale wszystkie krzewiły się bardzo dobrze więc nie trzeba ich uszczykiwać. Same świetnie sobie z tym radzą ;:333 . Ogólnie nie miałam z nimi problemów poza tym, że połamało mi się kilka sadzonek i były nieforemne to jak zakwitły nie było tego widać . Polecam a za życzenia dziękuję .

Beatko nigdy nie siałam niecierpka balsamina ale jakoś nie do końca odpowiada mi jego pokrój . Wolę takie krzaczkowate rośliny do donic . Walleriana polecam i myślę, że warto go wysiać .

Madziu moje trawy są związane ale tylko ta jedna uparcie wciąż mi się rozwiązywała ;:306 no i została już taka . Pozostałe trawy mam malutkie to jest jedyna taka większa kępa .

Agnieszko dziękuję za życzenia i Tobie również życzę wszystkiego najlepszego i samych sukcesów z życiu i na działce ;:168 .

Dorotko dziękuję ;:196 .

Małgosiu Tobie także dziękuję ;:108 .

Asiu dziękuję i wzajemnie wszystkiego co najlepsze w 2017 roku ;:168 .

Stasiu dziękuję Ci za życzenia ;:196 .

Pozdrawiam Wszystkich i życzę udanego wieczoru . Mnie wzywają obowiązki ale mam nadzieję na chwilkę luzu w tygodniu .
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Piękne niebo i wschody na nim to Ty umiesz uchwycić! :uszy A jeszcze te równo sterczące pióropusze traw na tle błękitu - cudo!
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Wszystkiego dobrego, Ewelinko!!! Samych pięknych, ogrodowych doznań na ten rok życzę ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko śliczny wschód, ja ostatnio duzo wcześniej od słonka wstaje i nie chce mi się drugi raz ubierać ;:306 ale ma następczynię i słonko jest! Dobrego dnia codziennego i nie narzekaj kurko, a jakbyś miała po wyprawieniu dziewczynek z wywieszonym językiem lecieć do pracy, a po powrocie nawet nie mieć czasu dla forum i ogrodu ;:168
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, doskonale Cię rozumiem, ;:108 ponieważ lubię sobie dłużej pospać. :;230 :;230
Jednak najważniejsze jest to, że jeszcze przed Tobą długie lata, boś młodziutka dziewczynka i niech ta młodość jak najdłużej z Tobą pozostanie. ;:63 Wraz ze zdrowiem oczywiście. ;:167
Pięknie uchwyciłaś budzący się dzień - śliczne zdjęcie wschodzącego słoneczka. ;:215
Mnie obudził szarobury ranek, ;:222 ale teraz przejaśniło się i czekam na pierwsze promienie słońca. ;:3

Miłego dnia. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”