Soniu wszystkie lilie są śliczne

. Nie umiałabym wybrać tej jednej

. Twoje na pewno też zakwitną

. Moje to młodziki i w zasadzie też jakoś mocno ukwiecone nie były. Może w nowym sezonie rozrosną się trochę . Co do trawnika to na pewno na początku będzie go bardzo dużo. Potem z biegiem lat będę kradła skrupulatnie jego kawałeczki

. Oczywiście tak żeby eM nie widział

.
Małgosiu pomysł eMa z trawnikiem jest dobry ale wiesz to tak do pewnego czasu. Na początku zrobimy jak piszesz i posiejemy po całości trawę a potem z biegiem lat będę zamieniała trawnik w rabaty . Myślę, że do tego czasu pielęgnacja trawnika zmęczy mojego eMa i sam będzie chciał żebym zlikwidowała jego część

. W zasadzie mam jeszcze sporo miejsc do obsadzenia na obecnej działce więc powoli małymi krokami wszystko sobie zrobię

. Dziękuję za życzenia i Tobie także życzę wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku

.
Anido ja będę siała niecierpka walleriana a to co innego. Przed domem mam wystawę północną i nie wszystkie rośliny kwitnące lubią to stanowisko. Dwa lata temu siałam tego niecierpka i świetnie się sprawdził. W tym roku koniecznie muszę dochować się swoich sadzonek

. Marzą mi się łany niecierpka

. Faktycznie nie opłaca się zamawiać jednej paczki więc zawsze w takim wypadku szukam sprzedającego, który ma też inne nasiona które mnie interesują i w rezultacie kupuję kilkanaście innych

. A tak wyglądały doniczki z niecierpkiem walleriana dwa lata temu :