Familokowego ciag dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowego ciag dalszy

Post »

Oj, to przyjadę do Ciebie nawet chyba ze dwa razy - raz wiosną a drugi raz by zachłysnąć się tym różanym obłędem wizualnym i zapachowym.
Nie wyszukiwałam pachnących róż i czas to zmienić w moim ogrodzie.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jadziu u Ciebie nawet śnieżek widać a u mnie tylko deszcz, wiatr - strach będzie jutro zerknąć na działkę.

Karolek i Książę jak zawsze cudniaste a Książę to u mnie może w tym roku też da popis.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Monaco przepiękna, ale ta poniżej , biała z fioletowym srodkiem-cudo ;:306 No cóż, w oczekiwaniu wiosny nic nam nie pozostało tylko wspominki. Jadziu--wianek sama uplotłam ;:306
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Jadziu wcale Ci się nie dziwię,że nie możesz się doczekać już nowego sezonu, w tak bogatym w kwiaty ogrodzie to tylko chciałoby się przebywać i chłonąć zapachy i widoki.
PIĘKNIE ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jadziu witam po świętach :wit rok dobiega do końca! co prawda nie popisuje się pogodą, ale do wiosny coraz bliżej ;:65
Czy ten intensywny fiolet to jakiś Muzykant? ładny kolorek! :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MARYSIU również witam Cię poświątecznie.Ten fiolet to The Prince, a ta druga to Bremer Stadtmusikanten .Obie zmieniły miejsca i jestem ciekawa czy będzie to dobra zmiana.The Prince w sezonie wypuszczał tylko po parę kwiatów a mam go już 4 latai sama sie dziwiłam ,ze szybciej go nie przesadziłam. Muzykanci tez nie bardzo się sprawowali wiec dostały nową miejscówkę .Teraz obie poszły w stronę słonka
KRYSIU no pewnie dzisiaj przyglądałam się w jakim stanie są róże i jak na razie mają sie dobrze.To samo patyczki ;:333 Zresztą sama wiesz jakie jesteśmy szalone ,bo juz byśmy pracowały w ogródkach :;230
KAROLCIA ta z fioletowym środeczkiem to tzw. Oczęta czyli Eyes for you U Ciebie mnóstwo wspominek wiec też muszę Ci dorównać :wink:
ANUSIU oglądałam jakie zniszczenie porobiła ta niegrzeczna Baśka .Diablica rozszalała się na całego to samo w Szczecinie u Iwonki.Karolka drastycznie ścięłam i juz nie będzie takim wielkoludem z mnóstwem kwiatów.Niech będzie niższy, zamiast miałoby go wcale nie być ,bo o mały figiel bym go straciła w tym sezonie z powodu wichur
BEATKO nie ma sprawy możesz więcej razy zawitać do mnie nie ma przeszkód ;:108 zapraszam.U mnie już w maju zaczyna sie sezon różany bo kwitnie Alpenfee ,Maigold i Louise Odier ta na pergoli

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Jadziu po świątecznie, choć jeszcze Nowy Rok przed nami :wit , ale wiesz, coraz bliżej do takich widoków jakie pokazujesz z rózami ;:108
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Witaj Jadziu po świętach ;:196 Już chciałoby się taki różany ogród zobaczyć na żywo ;:108 Ale wspominki bardzo starają się umilić nam czas i skrócić oczekiwanie na wiosnę. Swoje oczęta muszę wiosną przesadzś, bo w tej chwili jeszcze rosną w doniczce pod Jazzem i w nowym sezonie na pewno się tam nie zmieszczą. Ale dla takiej niewielkiej różyczki powinnam bez trudu znależć miejsce
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWONKI dwie na raz witam serdecznie.Jak bym już chciała obejrzeć ogród pełen pachnących róż i nie tylko ;:167 .Oczęta rosną do jakieś 120 w każdym razie u mnie tak rosną i tez chciałam je przesadzić w inne bardziej prestiżowe miejsce, lecz gdzie je poszukać .Tam szaleje Księciunio i podbiera im pokarm, rosną też floksy to też żarłoki ;:222

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jest coś pociągającego w tych ciemnych kolorach, ale perłowa piękność dzisiaj góruje :D Jadziu piszesz że nie masz miejsca, a pokazują często angielskie małe ogródki, a w nich cuda można rzec piętrowo sadzone tzn w donicach ...może spróbujesz?
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Jadziu :wit :wit
Jakie cudne róże ;:oj ;:oj jak ja już nie mogę się doczekać takich widoków ;:333
Wszyscy narzekają na brak miejsca ale zawsze coś upychają w swych ogrodach :D
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Jadziu, podziwiam Twoje Królewny i szybko Ci piszę Janka już bilet ma i wyjeżdża z Poznania i w Zabrzu Ją powitam , udało się. :tan ;:167
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Jadziu jak ja bym chciała już wiosnę, jak patrzę na te piękności, to tak już bym coś robiła, sądziłam,ostatnio coś mnie wzięło na ciemne kolory, (ale tylko w kwiatach) :D i jak patrzę grafinie, to musi być na mojej liście.Choć obiecuje sobie że nie będę już za dużo sadziła róż.
Ale ponieważ mam dosyć okrywania hortensji, wszystkie ogrodowe pójdą do donic, no i coś w te miejsca posadzić będzie trzeba, przynajmniej w kilka :D .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

RENIU ;:196 może z ciemnych raczej Tradescanta czy Munstead Wood, bo moja Grafini jest chimeryczną różą.Też już chciałabym mieć wiosnę, a u nas wciąż minusowo lecz nie groźnie.Jednak będziemy musieli jeszcze trochę wytrzymać z szaleństwem :wink: Zima z pewnością dotrze do nas na zajączka ;:306
IRENKO ;:196 wiem ,ze nie posiadasz sie z radości ,że Janka przyjedzie .Bawcie sie dobrze i życzę Wam udanej sylwestrowej zabawy.Wiem ,ze tańców nie będzie lecz tylko wspomnienia
TERENIU Twoje patyczki powinny juz w tym roku dać popis i mam nadzieję ,ze sie pochwalisz .U mnie naprawdę nic się już nie zmieści ,bo róże mocno się rozrosły i muszę je ostro ciąć wiosną ;:196
MARYSIU perłowa nie tylko ,że piękna to również cudnie pachnie konwaliami .Przechodząc obok niej nie sposób jej nie zauważyć.Ta piękność tylko u mnie :wink: zdrowiuteńka i chętna do kwitnienia.Donice oczywiście stoją lecz z pomidorami i to podlewanie ich zanim korzenie nie przejdą przez doniczkę

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Ooo, ten clematis jest piekny, super te zdjęcia Jadziu , jak oglądam zdjęcia ogrodu to czasami nie wierzę że było tak pięknie, co roku obiecuje sobie ze codziennie będę robiła spacer aby podelektować się widokami, a nie codziennie na kolana i plewienie, plewienie. :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”