Witam! było już przedwiośnie teraz wraca zima, tylko po co ten wiatr
Malvy najlepiej w wiadrze z piaskiem przechować patyczki, bo w np. lodówce trzeba dbać o odpowiednią wilgotność i to jest duże utrudnienie

Trochę piasku można gdzieś skombinować a wiadereczko nie musi być duże, może jakiś pojemnik?
Kasiu jak chcesz to myślę że koło lutego będę ciąć moje krzaczki i patyków będzie dostatek. Mam też winorośla, niestety bez nazwy ale jakbyś chciała? ukorzenia się tez na wiosnę. Kolkwicja to stary krzew i może trudno będzie oznaczyć ale kwitnie fantastycznie. Ja chętnie posadzę Twoją odmianę
Ewciu mam problem z wysiewami wiosennymi, bo czekam na termin sanatorium

Z jednej strony chciałabym jechać bo to morze, ale z drugiej wiadomo ogród, kury

Nad morzem na pewno uda mi się spotkać z kimś z forum to też dodatkowa atrakcja. No widzisz ile mam problemów

Z pewnością pierwsze posieje nowa metodą jaką opisała kiedyś nasza koleżanka na FO. Takie sianie zimowe
http://www.agardenforthehouse.com/2010/ ... owing-101/ Ta metoda pozwoli mi nawet wyjechać na 3 tygodnie. Poza tym muszę posiać w lutym papryki, a w marcu powinna pomidory ale to zostawię pod opieką domową, reszta kwiecień w tunelu.
Karolino teraz już będziemy się zabawiać planami wiosennymi

, żeby jakoś przetrwać bez ogrodu.
Małgosiu dzisiaj jeszcze za wcześnie ale ścięte patyki styczeń luty ...do połowy marca (dopóki mróz) przechowujemy w wilgotnym piasku i w kwietniu na rozsadniku sadzimy do ukorzenienia. A można wiele krzewów
http://poradnikogrodniczy.pl/sadzonki_zdrewniale.php tu jest podobnie opisana metoda.
Ja już posiałam leycesterię ale nie wiem co z niej będzie? Mam tez sadzonki skimii pobranej zbyt późno żeby się w ogrodzie ukorzeniła.
Bea pierwszy raz czarnuszkę posiałam w różach wyglądała bajecznie

teraz już się sama wysiewa i muszę ją nawet wyrywać, bo za duzo siewek wychodzi wiosną.
Martusiu fajnie, że już jesteś z nami

Śnieg sypie ale topi się bo temperatura dodatnia

, a w prognozach widzę znowu mróz i odczuwalny spory. Wspominać będziemy coraz intensywniej i wyczekiwać wiosny. Zaraz zaczną napływać oferty i tak jakoś zleci do marca. Ważą się losy spotkania i zobaczymy czy się uda

Pozdrawiam