Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Post »

Marysiu cudownych chwil na ten świąteczny czas życzymy całej Twojej rodzince ;:196 , a widziałaś prognozy, w święta temperatura ma sięgać nawet 12 stopni we Wrocławiu chyba, a u na do 10 stopni, no znowu pogoda wariuje ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam w wigilię Wigilii :D
Bardzo dziękuję za piękne życzenie i miłe słowa ;:4

Julciu trochę trzeba się pomęczyć, żeby potem docenić smak potraw zrobionych własnoręcznie. A wiesz, że ja lubię sama, bo kupić każdy potrafi ;:306 Czyli jak z patyczka kolkwicja nie wyjdzie to będziemy rozmnażać z zielnych ;:215
Niestety pogoda niezbyt świąteczna ale to już nie pierwszy raz. Życzę miłych wizyt świątecznych i potem miłego odpoczywania ;:196

Jadziu to co piszesz miło brzmi dla ucha, moje dzieciaczki też w tunelu maja zielone listeczki ale przed nami jeszcze duzo niwiadomego więc trzymajmy kciuki ;:168

Iwonko szczec. wieczorem spadł grysiczek biały a co jutro to zobaczymy, zasp na pewno nie będzie. Jednak święta to nie tylko pogoda to przede wszystkim wspólne z Rodziną ich przeżywanie i tego Ci życzę Kochana ;:196

Ewelinko spokojnych i zdrowych (to ważne) Świąt Bożego Narodzenia dla Ciebie i całej Rodziny, bo spotkacie się w dużej grupie i to jest wspaniałe ;:4

Iwonko 1 bardzo dziękuję, oby wszyscy dopisali i żadna przeszkoda nie stanęła moim, ale i Twoim bliskim! Świętuj razem ze swoją wspaniałą Rodzinką ;:4
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Moi Drodzy Odwiedzający, ponieważ wiem że życzenia zostaną posprzątane to złożyłam je tutaj ! http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=294
gralys
50p
50p
Od: 2 lis 2016, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kochana Marysiu, tak długo mnie u Ciebie nie było, zresztą nie tylko u Ciebie....to wszystko przez te przedświąteczne roboty, jak ja się stęskniłam za Forum ;:145 ... No ale dziś wykradłam chwilkę i wpadłam do Ciebie ;:196 . Jak ja się zachwycam Twoimi kurkami ;:215 , one są takie cudne...a lilaki kocham i ja... mam 6 sztuk. Krasawica kwitła mi w tym roku pierwszy raz jednym kwiatem, ale przepięknie, ma taki perłowy piękny kolor...Marysiu, miłego dalszego świętowania.... ;:168 .Życzenia składałam w odpowiednim miejscu....a tu posyłam buziaczki ;:196
Rabatki na wiejskim podwórkuGrażyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam!
Grażynko droga taki czas ze rzadziej bywamy. Jak ktoś ma wątek pewnie częściej :D Przypomniałam sobie, że mam jednego likaka kupionego razem z innymi w tej samej szkółce i nie kwitł jeszcze wcale, a rośnie już cztery lata. Muszę mu chyba podsypać nawozu, bo przesadzać to już chyba nie bardzo można :?: no i ma chyba za dużo cienia. Grażynko i Tobie miłej reszty Świąt! ;:196 Po świętach zaraz rok się skończy i już będziemy wypatrywać wiosny ;:219 no i siać coś na parapetach, a przynajmniej nerwowo przebierać w nasionkach ;:138

Za oknem od wczoraj leje, śniegu już tylko symbolicznie zostało więc za oknem ponuro. Ślisko, że trzeba bardzo uważać idąc przez ogród :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Parę takich wspomnień! Miłego świętowania!
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Bardzo chętnie zapisuję się na patyczki krzewuszki, Marysiu :D
Co prawda nie wiem skąd wziąć wiadro piasku, ale pomyślę ;:oj

Piękne wspominki, tylko czekać wiosny, bo już dzień powoli zaczyna się wydluzac ;:333
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysia rózgi rozdaje na święta? ;:306
Ta Twoja kolkwicja ma niesamowity kolor ;:oj Moja ma kwiatki od środka białe, a na zewnątrz różowe i rośnie jak głupia - zastanawiam się, jak ją opanować. I moja młode gałązki ma bardzo delikatne i wiotkie. Twoja wygląda na solidną. Też tak szybko rośnie?
Właśnie sobie poczytałam o kolkwicjach, bo nie przypuszczałam, ze sa różne odmiany i okazuje się, że kilka jest :D Moja wygląda na Pink Cloud. Ale Twojej Marysiu znaleźć nie mogę, bo w ogóle mało jest zdjęć odmian krzewuszek. Ale jakbyś coś do mnie wysyłała i miała jakieś różne patyczki na zbyciu to też możesz dorzucić ;:108 Bez koralowy, amorfę, kolkwicję czy krzewuszkę chętnie przyjmę :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56

Post »

Witaj świątecznie Marysiu :wit
Miło oglądać radosne letnie kolory w tak pogodowo nieprzyjemny dzień. Wiem, że czas zimowego odpoczynku jest potrzebny roślinom, ale z utęsknieniem czekam na wiosnę. I tak jak Ty umilę sobie czas oczekiwania robiąc rozsady. Oczywiście będą one znacznie skromniejsze niż Twoje :wink: . Wiesz już kiedy i od czego zaczniesz wysiewy?
Pozdrawiam ;:196
Ewa
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zaglądam co robicie w święta, a tu już rozmowy na temat patyczkow ---i słusznie. Zaraz będzie dzień dłuższy i zaczniemy siać, patyczkowac ..... :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

O patyczkach mowa. :lol: Jakie teraz można rozmnażać? Bo ja mam lewe ręce, chociaż kilka udanych prób miałam ( amorfa :lol: do dzisiaj rośnie) ale może komuś innemu się przysłużę moimi.
Siać można już begonię :wit
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marysiu, ślicznie się u Ciebie prezentuje czarnuszka.
Moja nie ma żadnego "tła" i to troszkę inaczej wygląda.
Koniecznie muszę ją zatem posiać między innymi kwiatami.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,święta już minęły ,a tak było pięknie oprócz śniegu,którego nie było,ale to nic ,teraz nasze myśli są w ogrodach ,świetne wspomnienia ,które uwielbiam ,a w rzeczywistości też coraz bliżej wiosny,więc spokojnie damy radę patrząc na to co było i układając w głowach co będzie,pozdrawiam i do zobaczenia w środę ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam! było już przedwiośnie teraz wraca zima, tylko po co ten wiatr ;:oj

Malvy najlepiej w wiadrze z piaskiem przechować patyczki, bo w np. lodówce trzeba dbać o odpowiednią wilgotność i to jest duże utrudnienie :wink: Trochę piasku można gdzieś skombinować a wiadereczko nie musi być duże, może jakiś pojemnik?

Kasiu jak chcesz to myślę że koło lutego będę ciąć moje krzaczki i patyków będzie dostatek. Mam też winorośla, niestety bez nazwy ale jakbyś chciała? ukorzenia się tez na wiosnę. Kolkwicja to stary krzew i może trudno będzie oznaczyć ale kwitnie fantastycznie. Ja chętnie posadzę Twoją odmianę :D

Ewciu mam problem z wysiewami wiosennymi, bo czekam na termin sanatorium :D Z jednej strony chciałabym jechać bo to morze, ale z drugiej wiadomo ogród, kury ;:131 Nad morzem na pewno uda mi się spotkać z kimś z forum to też dodatkowa atrakcja. No widzisz ile mam problemów ;:306 Z pewnością pierwsze posieje nowa metodą jaką opisała kiedyś nasza koleżanka na FO. Takie sianie zimowe http://www.agardenforthehouse.com/2010/ ... owing-101/ Ta metoda pozwoli mi nawet wyjechać na 3 tygodnie. Poza tym muszę posiać w lutym papryki, a w marcu powinna pomidory ale to zostawię pod opieką domową, reszta kwiecień w tunelu.

Karolino teraz już będziemy się zabawiać planami wiosennymi ;:306 , żeby jakoś przetrwać bez ogrodu.

Małgosiu dzisiaj jeszcze za wcześnie ale ścięte patyki styczeń luty ...do połowy marca (dopóki mróz) przechowujemy w wilgotnym piasku i w kwietniu na rozsadniku sadzimy do ukorzenienia. A można wiele krzewów http://poradnikogrodniczy.pl/sadzonki_zdrewniale.php tu jest podobnie opisana metoda.
Ja już posiałam leycesterię ale nie wiem co z niej będzie? Mam tez sadzonki skimii pobranej zbyt późno żeby się w ogrodzie ukorzeniła.

Bea pierwszy raz czarnuszkę posiałam w różach wyglądała bajecznie :D teraz już się sama wysiewa i muszę ją nawet wyrywać, bo za duzo siewek wychodzi wiosną.

Martusiu fajnie, że już jesteś z nami ;:4 Śnieg sypie ale topi się bo temperatura dodatnia ;:131 , a w prognozach widzę znowu mróz i odczuwalny spory. Wspominać będziemy coraz intensywniej i wyczekiwać wiosny. Zaraz zaczną napływać oferty i tak jakoś zleci do marca. Ważą się losy spotkania i zobaczymy czy się uda ;:168 Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu :wit .No i mamy już po świętach :roll: . Szybko zleciało a teraz przed nami Nowy Rok i powoli zbliżamy się do czasu wysiewów ;:138 .Czytam o senatorium ;:108 , to na pewno trochę koliduje z planami nasiennymi ale na pewno warto skorzystać ;:108 . Ja dawno nie byłam nad morzem i może jak zmienimy auto to wybierzemy się z dziewczynkami ;:108 . U mnie wieje okropnie ;:222 , śniegu i deszczu brak. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

U mnie też czarnuszka szaleje. Już jest sporo samosiejek, a ile już wyrwałam nawet w tym miesiącu..... ;:172
Ale na szczęście się nie rozłazi po ogrodzie, nawet z wiatrem...
Wysieję ją na kolejną rabatkę na pewno.
Jeden z Twoich kremowych nagietków postanowił przetrwać zimę jak gdyby nigdy nic. Ciekawe czy uda mu się zakwitnąć ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”