Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Post »

Marysiu czy to lilak Krasawica Moskwy ten z różowym odcieniem? Moja krasawica zakwitła na razie dwiema kiściami kwiatów a i tak byłam zachwycona
;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam serdecznie!

Iwonko kurcze muszę w końcu założyć zeszyt co kto komu i od kogo ;:306 a zaszczepię może w styczniu bo wtedy szczepi się jabłonie.

Bożenko będziemy w kontakcie :D

Malvy ja tak prowadzę forsycję :D i bzy można ;:333

Lucynko oczywiście że wiem! nawet ja nie ma wszystkiego, bo się nie da ;:185 Jak sąsiad użycza zapachu to po co sadzić, chociaż na patyku też mogłabyś mieć :D Ktoś kiedyś pokazywał drzewka i krzewy w małym ogrodzie, wymaga to sporo pracy i dyscypliny, ale wszystko przycinał do połowy przyrostu. Oczywiście w odpowiednim czasie i miał takie wyrośnięte bonsai ;:306
Do miłego ;:196

Karolino nie masz takiego lilaka :?: a to dość znana odmiana więc pewnie niedługo i u Ciebie będzie :D Oczywiście że pokazywałam w sezonie tylko w maju, a to już pół roku temu i zapomina się :D Bardzo dziękuję za życzenia ;:196 ;:168

Ewuniu tak on to! i to na wszystkich trzech zdjęciach tylko na różnym etapie kwitnienia. Ja określam ten kolor jako perłowy :D bo mieni się kolorami jak perła. Co roku będzie Ci obficiej kwitł ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja swoje dwa lilaki wysadziłam za siatkę bo mam ciągle odrosty dlatego lepsze są jednak szczepione .Mają też jedną jeszcze wadę , przyciągają szerszenie . Muszę ten temat lepiej zgłębić .
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Maska pisze:
Mam dla Ciebie patyczek koralowego ukorzeniony ale jak będziesz chciała mogą być i cięte, bo bez się rozszalał i muszę go mocno przyciąć :D Mogę Ci dać też odrost bzu Krasawica Moskwy, bo mam w doniczce.
O tak Marysiu, bardzo proszę. Co jak co ale działkę mam sporą i dla krzewów miejsce zawsze się znajdzie. Część fioletowych przełaziło do mnie od sąsiada (podobnie jak jaśminowiec) więc wiosną zawsze coś skubnęłam do domu ale teraz sąsiad będzie mocno przycinał i chyba nic mi nie zostawi do wąchania.
Maska pisze:
Zakładaj siatki, bo wczoraj jechałam z sąsiadką która już ma obgryzioną borówkę przez zające ;:202
Na szczęście moje nie napoczęte jeszcze :heja Zabezpieczyłam i liczę, że "parawan" przetrwa do wiosny.

Zachód słońca ;:167

Pozdrawiam cieplutko i życzę miłego i pachnącego tygodnia ;:168
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Marysiu......ja także nie prowadzę zeszytu co komu i od kogo. :D . Wydaje mi się że będę pamiętać a jednak nie zawsze tak jest. ;:131 Zarażasz tym lilakiem... :;230 , na razie tylko się przyglądam a nawet zaczynam o nim podczytywać więc do pożądania już tylko krok. Właściwie taki na patyku u mnie mógł by rosnąć ;:oj , w formie krzaka brak miejsca. :wink:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu :wit . U mnie też wczoraj padał drobny śnieg ale zaraz się topił . Chyba mogę sobie pomarzyć o białych świętach bo temperatura ma być dodatnia ;:222. Ja w tym roku kupiłam lilaka na pniu ale na etykiecie miał napisane "Niebo Moskwy" . Czy to jest to samo co "Krasowica Moskwy "? Twoje lilaki piękne a zdjęcia słoneczka jak zwykle cudne ;:108 . Pozdrawiam i życzę spokojnego przedświątecznego tygodnia chociaż wiem , że teraz jest sporo zamieszania. Pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam! dzisiaj z mojej skrzynki pocztowej wysypało się mnóstwo forumowych życzeń świątecznych, za które bardzo bardzo dziękuję! W paru kopertach były piękne śnieżynki które przystroją moja świąteczną gałąź ;:180

Elu szerszenie podobno lubią miękkie, drewno bo z niego lepią swoje gniazda. Niestety nasza ulubiona brzoza też jest ich ulubionym drzewem :wink: Moje bzy nie są nawiedzane przez szerszenie i wydaje mi się, że jak są w okolicy to zawsze znajda coś dla siebie ;:14 Odrosty wystarczy usuwać tak jak i np. śliw :D Dziękuję ;:196

Małgosiu bzy sąsiada odrosną. Ja miałam rozrośnięte krzewy tam gdzie teraz jest woliera Loli i jak nie przycięłam przez rok to był busz, a cięte wyglądały ładnie i kwitły ;:215 Mam trochę krzewów więc patyków Ci u mnie dostatek ;:306 To dobrze że zdążyłaś i borówkami! ja znalazłam tropy zajączków i najmłodsze krzewy nakryłam kurzym tramwajem ;:306 , bo otoczenie taśmą sarny powstrzyma ale zające nie ;:185
Pozdrawiam i pomyślnego tygodnia ;:168

Zuziu nie wiem dlaczego ale trochę mam uprzedzenie do roślin szczepionych :oops: pewnie dlatego, że kilka róż przepadło ale i coś innego też. Pewnie wszystko zależy od podkładki, od jej żywotności :D Podejmę próby zaszczepienia tych moich bzów i zobaczymy :?: a z pamięcią u mnie świetnie tylko krótko ;:306 Pozdrawiam cieplutko ;:4

Ewelinko patrzę do google i widzę że jest taki i taki, ale czym się różnią oprócz nazwy to nie wiem, może niebo ma więcej niebieskiego?
Śnieg jeszcze leży mimo zerowej temperatury, ale w słońcu znika :? Dziękuję pięknie za pochwały i pomyślnego tygodnia życzę ;:4

Dzień był słoneczny i bezmroźny. Oprócz spaceru wyrwałam trochę trawek (plewiłam?) i dostarczyłam witaminek kurom ku ich uciesze :D

Obrazek

Obrazek

Śnieg na polach i w ogrodzie też jeszcze leży

Obrazek

Obrazek

Obrazek
trochę wiosny jesienią!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego wieczoru!
Awatar użytkownika
zlotko73
100p
100p
Od: 30 mar 2015, o 17:17

Post »

Marysiu :wit
Krajobraz piękny ale wiosna tej zimy u Ciebie, równie piękna ;:138
Miłego jutrzejszego dnia :)
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Maczki i chabry przedstawiają się tak sielankowo, jak w ogrodzie mojej Babci ;:167 A ile Ty masz kurek! Dobrze mają z taką Panią, która dba o świeże witaminki dla nich :)
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, uczono mnie, że: "Na świętego Kazimierza wiosna z zimą się przemierza", a także: "Na świętego Kaziuka zima z wiosną zwady szuka", a u Ciebie to wszystko dzieje się już teraz! ;:306
Świetne zestawienie obrazów przyrody! ;:63 ;:63
Jaka roślinka kwitnie takimi ładnymi kwiatkami na przedostatnim zdjęciu?
Kurki takie wypasione ;:333 Dobrze im się wiedzie. ;:215

Miłego wieczoru. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Danusiu trzeba troszkę tę zimę podkolorować ;:306
Bardzo Ci dziękuję ;:180 i też życzę spokojnego i pomyślnego jutra ;:138

Aguś sporo mam tych kurek w założeniu miało być 5, a po latach jest ich 24 (razem z kogutkami młodymi) ;:306 Po takiej diecie maja pyszne jajeczka :D

Lucynko och teraz z tymi przysłowiami to wiesz jak jest one sobie, a życie sobie ;:173
Roślinka o którą pytasz to orlik, taki marketowy ale jakaś nazwa była. Sieje się i nie wiem czy go nie wyrwałam, ale nie wyrzuciłam tylko wyrwane sadzę do oddzielnej doniczki ;:306
Kurki mają zimowy puch więc wiesz wyglądają jak dama w futrze ;:306
Dobrej nocy Lucynko ;:196 ;:4
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Takie jajeczka prawdziwe są najsmaczniejsze, oj tak, te to maja smaczek ;:215 , fajne zdjęcia Marysiu, zima, wiosna, lato wszystko u Ciebie spotkać można ;:215
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Taka ładna zima ... i lato u Ciebie :D
a u mnie śniegu za grosz, tylko mgła ciągle ;:222
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Piękna Krasawica Moskwy :D
Tylko się boję, jak o odrostach i szerszeniach piszecie, mam chyba tą odmianę od forumka.
Drugi ze Stonki nie kwitł też jeszcze, choć pąki były - zaschły.
Obserwowałaś Marysiu wpływ suszy na brak kwitnienia tych krzewów :?:
Widzę śnieżek u Was, w sumie dla mnie może być, żeby drzwi tylko nie zamarzały w autach, bo jakaś wilgoć w tym roku dziwna zimą :|
Kwiaty piękne, kolorowe szokują przy tej kolorystyce obecnej na zewnątrz.
Jeszcze troszkę i będziemy się cieszyć kiełkami i paczkami, już widać gdzieniegdzie czubki przebiśniegów i tulipanów. :tan
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu widać ,ze zima zagościła u Ciebie na dłużej .U nas też mroźno lecz ma się ocieplić, a święta po wodzie ;:222 Czyściutkie te pierzaste matrony ;:215
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”