Moja nowa wymarzona dzialka cz. 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja nowa wymarzona dzialka cz. 12

Post »

Witajcie dziewczyny kochane, zapracowany czas przyszedł, ale i przyjemności trochę było, wnuczki odwiedziłam, te z bliska, zrobiłam im małe przyjemności, bo dostałam kilka fajnych maskotek od znajomych, mięsko dziś upiekłam, a Adaś zajął się wędzeniem :tan
Karolka ;:306 jak to, pigwówka bez pigwy ;:306
Jadziu one są pyszne i szybciutko się je robi :)
Iwonko jak tylko upiekę to zaproszę :wit
Beatko były by lepsze jak by dzieci na święta zostały, ale one jutro już wylatują do domu, święta spędzają w Dublinie, synowa jest Irlandką, więc inaczej trochę jak u nas, ale kilka potraw na swój świąteczny stół od nas już robi, przepisy dostała ode mnie ;:108 robi na przykład pierogi, rybę po grecku, rybę w brzoskwiniach, robi też ciasto sernik, jestem bardzo zadowolona z tego ;:108
Miłego spokojnego przed świątecznego tygodnia Wam życzę :wit

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko frywolitka oczywiście śliczna, ale ja widzę żabę ;:306 Fajnie, że mogłaś uściskać młodych ;:4 Ocet może zrobię tylko muszę pod las zobaczyć jak z owocami róży, a nie powiem żeby mi się chciało bo tam wygwizdów ;:131
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko, także pochwalę wykonawczynię tej ślicznej frywolitki ;:63 i podzielam radość obdarowanej tym cacuszkiem. ;:138
A Marysia - jakże by inaczej - oczywiście żabę dojrzała w pierwszej kolejności. No, powiedzmy: w drugiej. :;230
Ja w tym roku będę miała wszystkie dzieci podczas świąt. ;:333 Przed rokiem było nas malutko.
Miłej przedświątecznej krzątaniny życzę. ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie dziewczyny kochane :wit
Ciężki dzień za mną, bo ta tragedia w Berlinie ;:185 , mój syn z synową jeszcze w poniedziałek do południa tam byli, na szczęście dla nas o 20stej już byli w Dublinie, ale od razu pomyślałam, co by gdyby i całą noc nie spałam, do tego jest to całkiem niedaleko miejsca zamieszkania mojego wnuka, na szczęście oni raczej nie chodzą na takie jarmarki, no ale ja jestem już siwa, a dziś kardiolog, no i okazuje się, że w marcu muszę położyć się na parę dni w szpitalu ;:219
Czy to się kiedyś skończy ;:219
Lucynko i Jadzia i Elunia zrobiły mi cudną niespodziankę, wzruszyłam się, no zobacz, ludzie z daleka, nie znamy się , tylko wirtualnie, a jak byśmy byli tak blisko siebie, lubię to nasze forum, bo dzięki niemu poznałam tyle wspaniałych dziewczyn, mogę z Wami o wszystkim, i wyżalić się, i pochwalić, jesteście po prostu kochane ;:4
Marysiu kochana, wiedziałam, że żabkę pierwszą zobaczysz ;:306 , ja to zdjęcie tak prowokacyjnie trochę wkleiłam ;:306 , a żabcia, była znaleziona na wysypisku po ogródkowym, pozbierałam ją, skleiłam i zdobi moje okno, a jak na nią patrze, to zawsze o Tobie pomyśle, bo Ty taka żabiarka jesteś ;:196
Dziś już zrobiłam troszkę uszek, troszkę pierożków, no i kolejne rogaliki, komu obiecałam, niech się częstuje :wit
Te są z kapustą i grzybkami, posypane czarnuszką :)

http://images82.fotosik.pl/246/394678ece76363d1med.jpg
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko i ja wczoraj cały czas o Tobie myślałam, bo wiedziałam o tym. Było bardzo późno i nie chciałam dzwonić, ale strasznie się martwiłam. Tego kierowcy i jego rodziny tak mi żal i to na nasze święta ! o Boże!
Wiesz jak mi miło, że żabka Ci mnie przypomina ;:167 Mam tych żabek sporo i wszystkie wypucowane na święta ;:306
Spokojnej nocy Kochana ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwonko, jestem pierwsza do tych pyszności (Marysia nie skosztowała) i od razu się częstuję, co by mi nie zabrakło. ;:63
Mniam-mniam, Pyszne są. ;:215
Smutne wieści od Ciebie. ;:174 W kwestii czekającego Cię leczenia szpitalnego. ;:167 Trzeba wierzyć, że nareperują Twoje serduszko i potem już tylko coraz lepiej będzie. ;:196
Na szczęście są i dobre wiadomości dotyczące Twoich dzieci. ;:63
Zdaję sobie sprawę z tego, jak musiałaś przeżywać to tragiczne wydarzenie w Berlinie, ja stresuję się nawet wtedy, gdy słyszę w mediach o jakimś wypadku samochodowym w Warszawie. Zaraz moja wyobraźnia tworzy niepokojący obraz....
Ale dosyć. Ważne jest to, że jest okej. ;:138
Odpocznij sobie od stresu i pomyśl o czymś przyjemnym. ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A no myślę Lucynko o tym że jutro torta orzechowego zaczynam piec, znaczy placki popiekę, a reszta potem, jeszcze do rybek sosy przygotuję i już będę blisko, wiecie co teraz mój młodszy syn mieszka z nami i od nas dojeżdża do pracy do Berlina, no to chociaż o niego jestem spokojniejsza :D
Marysiu no właśnie, święta, ten człowiek szykował się do świąt, zakupy miał zrobić świąteczne, prezenty, oj Boże straszne to ;:185
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Plan zrealizowany ;:215
Dziewczyny, dostałam powiadomienie z sądu, lekarze orzecznicy jeszcze lepiej jak zusowscy mnie opisali, jestem nie tylko zdrowa ale i super sprawna, normalnie kobieta siła ;:oj , oni nie czytali mojej dokumentacji, nie słuchali co mówiłam, badania to była parodia, a teraz twierdzą żem zdrowa jak rydz, oj chciała bym żeby takiego rydza zjedli i czuli to co czuję ja, jutro do prawnika jadę, a w ogóle to mam 7 dni na odwołanie, nie, nie roboczych, 7 po kolei, to jakiś żart, dziś środa, jutro czwartek, piątek i święta, ot mi się prezent od nich trafił :evil:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko po pierwsze szybko się odwołaj, a po drugie zanieś to kardiologowi ;:306 ;:306 pośmiejecie się razem ;:185
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko" lekarze" orzecznicy sa nieomylni tak jak ZUS-owscy tylko biedni ludzie chcą od nich wydębić rentę :evil: Ciekawe jakie tantiemy dostają za takie orzecznictwo :evil: Okres odwoławczy to jeszcze większa kpina ;:222 Trzymam kciuki Iwonko ,żeby się udało .Pracowita dziewczynko wszystko masz juz porobione ;:215 ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie dziewczyny kochane :wit
Wszystko już wiem, ja po prostu już na wstępie do odstrzału przeznaczona byłam, prawnik za głowę się złapał jak opowiedziałam mu jak wyglądało badanie, no a po za tym jak może mnie badać i orzekać lekarz, który jednocześnie jest lekarzem orzecznikiem w ZUSie, no konflikt interesów jak nic, przecież on przeciwko swoim nie będzie pisał oceny stanu zdrowia ;:219 , we wtorek dostanę odwołanie i od razu muszę zgłosić się do sądu z papierami ;:108 A czas na odwołanie taki bo i opinia taka, po prostu potraktowali mnie szybko ;:108
Jadziu, Marysiu już z prawnikiem pośmialiśmy się z durnoty jaką mamy w ZUsie, i Sądach ;:185
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwonko, mózg się lasuje, a nóż w kieszeni się otwiera, kiedy słyszy się takie historie jak Twoja. ;:145
A jest ich dość dużo, bo płatnik woli wydawać kasę na marmury w swoich siedzibach niż wspierać naprawdę chorych ludzi. ;:223
Z drugiej strony znam takie osoby, które spokojnie mogą pracować, a dostały grupę inwalidzką. Pytanie: z jakiego tytułu?
Odpowiedź nasuwa się sama.
Mimo wszystko niech Ci święta w gronie rodzinnym pozwolą zapomnieć o problemie choć na te dwa dni.
A na koniec musi stać się tak, jak zaordynował lekarz prowadzący, czego z całego serca Ci życzę. ;:79
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko już święta tuż, tuż, ja już końcówkę w kuchni zaliczam, jutro tylko barszczyk, kompocik i włączę fantazję na przystrojenie torcika, a wszystkim moim wspaniałym koleżankom i kolegom z Forum życzę cudownych świąt ;:15
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Iwonko, troszkę można się pośmiać, chociaż to co piszesz wcale śmieszne nie jest ;:222 Miejmy nadzieję, że ktoś wreszcie pójdzie po rozum do głowy i zrobi porządek z takim bzdurami.
Zdrowych i wesołych świąt, Iwonko ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko zaraz znikam w kuchni, ale przyjemnie bo wysprzątanej i cieplutkiej w przeciwieństwie do ogrodu, w którym zostały tylko plamki śniegu i to śliskiego ;:oj Oprócz spokojnych, zdrowych Świąt dla Was życzę rozsupłania najtrudniejszych spraw ;:196 ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”