Działka korzo_m

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Na obkoło mam sąsiadów starszych. Zobaczymy czas pokaże, musi być dobrze.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

Dorotko - ale zawsze pozostaje ta myśl że kawałek kolejny swiata upiększyłaś :)

a roślinki które mozesz to poprzewoź, z innych porób szczepki - odkłady - to będziesz miała więcej roślinek - bo po co znowu masz kupować take same ...

i nasza Dorotka ubarwi kolejny zakątek Polski - super :)

a wszystkie wcześniejsze działki potraktuj jako swoje poletka doswiadczalne :) by teraz stworzyc jeszcze piękniejszy ogród - piękniejkszy niż te wszystkie wczxeśniejsze razem wzięte :) choć to będzie trudne bo wcześniejszy też był piekny :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolu mądre słowa piszesz. A jak byś widział u mnie moją mnożarkę roślin to byś padł ze śmiechu. Od wszystkich zbierałam zbędne doniczki w nich ukorzeniałam, rozmnażałam byliny, trzmielinki i wiele innych roślin. Jesienią wszystkie doniczki zadołowałam , zajęły one jedną grządkę. Myślę,że część udało się ukorzenić, wiosną wykopię i posadzę w miejscu docelowym. Dziękuję Ci za słowne wsparcie.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

nie padł bym ze śmiechu bo sam mam sporo sadzonek:) bo po co wydawać tyle kasy skoro tak samo można mieć roślinki za darmo- tylko z "kosztem" robienia sadzonek.
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ileż więcej radości z własnej roślinki niż z kupionej. Ja mam wiele iglaków własnej produkcji i o wiele bardziej mnie cieszą niż te kupione. Uwielbiam patrzeć jak , ukorzeniają się , rosną, normalnie satysfakcja olbrzymia :D
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolu wiem ,że masz dużo sadzonek, a ja wzdycham do Twojej lawendy, a chyba wiosną zacznę jeszcze wdzięczyć się przy Twoich chryzantemach.
Agnes serdecznie Cię witam w moim ogródku. Ja w tym roku po raz pierwszy próbuję ukorzenić iglaczki, instrukcje i sadzonki dostałam od naszego forumowego kolegi Józefa, u niego na działce tyle ich rośnie, a jeszcze sam tak pięknie je formuje, może i mnie się uda... a wtedy dopiero będę miała ogromną satysfakcję.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

chryzantemy ??? nie ma sprawy - które ??? wszystkie ??? też Ci moge podesłać :P hihihi

a lawenda się ukorzenia :) zobaczymy co z niej będzie :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolku, może każdego koloru po małej szczepce, a ja oczywiście też coś w zamian wyślę wiosną.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

ok na wiosnę zobaczę jak przezimowały i co się da zrobić :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Fajnie masz obsypane rośliny na 83 stronie- bardzo estetycznie to wygląda :)
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22

Post »

Dorciu , a może na wiosnę w wolnym czasie przyjechałabyś do nas . Wtedy byś swoje skromne marzenia spełniła . Pomyśl i daj się skusić na wyjazd , to nie jest daleko .
Całuski
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Awatar użytkownika
ljlj100
100p
100p
Od: 1 paź 2008, o 11:41

Post »

Dorotko, ja w swoim 50-letnim życiu 3 razy przenosiłam ogród, ostatni raz 3 lata temu ze Szczecinka /150 km w jedną stronę, 5 kursów/. Pomijam już ogrom pracy i koszty, ale ileż ja przez te przeprowadzki straciłam roślinek... Mam na szczęście starych sprawdzonych przyjaciół, dzięki nim udało mi się prawie w 100% uzupełnić moją dwutysięczną kolekcję. Jeśli coś stracisz - pytaj. Jeśli tylko będę miała w swoim ogródku, chętnie się podzielę. Pozdrawiam serdecznie. Bożena
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zosiu dziękuję serdecznie za zaproszenie, będę intensywnie prosiła i przekonywała męża do długiej wycieczki, może do wiosny mi się uda. Ale jest mały problem my możemy tylko w niedziele, a na pewno Danusia ma wtedy ogród dla kupujących zamknięty.

ljlj100-Bożenko Jak czytam Twoją miłą wypowiedż to od razu w ten zimny wieczór robi mi się ciepło na serduchu. Ja sobie zdaję sprawę,że dużo roślinek stracę, nie wiem czy wszystkie ,które przeniosę dobrze zaaklimatyzują się w nowym miejscu, ziemia uboga, przez kilka lat to był ugór. Twoja kolekcja jest OGROMNA!!!!!, już biegnę szukać Twego ogrodu. Za wsparcie dziękuję, dobrze,że mogę na Ciebie liczyć, ja również z chęcią tym co u mnie rośnie z Tobą się podzielę.
Pozdrawiam Dorota
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ljlj100
100p
100p
Od: 1 paź 2008, o 11:41

Post »

Dorotko, nie mam swojego wątku na Forum, co nieco piszę. Od niedawna mam komputer i Internet, nie umiem wklejać zdjęć. Jeśli czytałaś "Kwietnik" to mogłaś się tam na mnie natknąć, bo od lat wymieniam rośliny tą drogą. Odezwij się do mnie bliżej wiosny, wyślę Ci listę roślin, którymi będę mogła się podzielić. Pozdrawiam. Bożena
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko właśnie szukałam wątku ,ale nie znalazłam. Namawiam Cię bardzo ,aby taki powstał, na pewno będziemy mieli co oglądać. Na listę będę czekała z niecierpliwością . A ja proszę szukaj kwiatów w moim wątku, mnie również sprawi przyjemność jak będę mogła Ciebie roślinami obdarować.
Pozdrawiam Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”