Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Post »

Ewelinko - gratuluję! ;:167
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewelinko jak tam? Zaczęłaś już coś robić? Moje ozdoby nadal w planach :( Dołączam się do gratulacji :D
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, wiem, że spóźnione, ale nie mniej szczere gratulacje z tytułu przyznania Ci ;:167 z całego mojego ;:167

Twoja wiosna taka piękna i radosna! ;:63 ;:63
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Ewelinko ;:196
taka zmienna pogoda jest mocno uciążliwa.
Często nas dołuje a wystarczy promyk słońca, jakiś drobny kwiatek i już człowiekowi lżej.
Jak miło zobaczyć nagle zdjęcia kwitnących stokrotek i bzów.
Tak właśnie poczułam, kiedy tu weszłam i zobaczyłam Twoje stokrotki.
Dzięki za nie i za inne kwitnące. ;:180
Pozdrawiam i oczywiście gratuluję ;:167
:wit
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Aaa, to smagliczka! No widzisz, u mnie nie bardzo chce rosnąć póki co. Miałam raz, ale z innymi kwiatuszkami. One pięknie pachną, prawda? Ładny złocisty żółty kolor dodaje ogrodowi bardzo dużo radości. Może nie mam go dużo u siebie, ale to co mam, to bardzo lubię. :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Ewelinko! śliczne kolory wiosny ;:63 jaki ciekawy pierwiosnek! ma bardzo oryginalny kolor :D Kwitnąca magnolia to moja chcica jak na razie nie spełniona bo dwie rośliny nie przetrwały. Trzymaj się cieplutko, bo też pewnie masz mróz :wit
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Ja też z utęsknieniem przeglądam wiosenne zdjęcia!
Teraz musimy odpoczywać i planować przyszły sezon.
Tulipany piękne! Ja dopiero niedawno zrobiłam remanent i uświadomiłam sobie jakie mam odmiany, choć kilka pozostało bez nazw. Trochę przeglądam literaturę i gdzieś je próbuję je sklasyfikować :wink: Zawsze to jakieś zdobywanie wiedzy... ;:131
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Czas leci jak burza, dopiero był początek grudnia a już zleciała prawie połowa ;:oj . U mnie pogoda dzisiaj była ładna ale i mroźna. Znalazłam chwilkę czasu i zrobiłam ostatnie kopce na roślinach i niech się dzieje co chce. Ogród prawie przygotowany do zimy, piszę prawie bo jeszcze muszę stroiszem kilka miejsc okryć ale stroisz będę miała bliżej weekendu. Od wczoraj robię ozdoby świąteczne i na pewno pochwalę się zdjęciami jak skończę . Dokupiłam dzisiaj kilka ozdób i świece więc w planach dalsza zabawa ;:108 . Spodobało mi się to powiem szczerze ;:173 . Niestety są i te przykre sprawy bo Emilka dzisiaj złapała coś i wymiotowała. Na razie jest spokój ale jestem sama bo eM w pracy, więc na pewno snu nie będę miała ;:222 . Trzeba czuwać bo nigdy nic nie wiadomo. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i obędzie się bez szpitala .

Ewo dziękuję Ci bardzo ;:196 . Ja też polubiłam floksy i muszę dokupić więcej bo mam tylko dwa kolory . Masz rację to świetne zadarniacze ;:138 .

Anido masz rację ;:333 .

Soniu takie kolory są potrzebne o tej porze roku . Jeszcze kilka miesięcy i będziemy podziwiać na żywo a póki co pozostają nam zdjęcia ;:108 . Lilaki bardzo lubię za ten ich zapach ;:167 .

Moniko nie pomyślałam o tym i nawet nie pamiętam czy je ścięłam po kwitnieniu. Chyba tak, wyrzuciłam je od razu bo w donice poszło coś innego. U mnie za to wysiało się sporo bratków ;:oj .

Beatko dziękuję ;:196 .

Małgosiu wczoraj zrobiłam choinkę z szyszek i stroik na drewienku. Brakowało mi grubszych świeczek ale dziś zrobiłam małe zakupy więc jeśli będę miała czas i zdrowie Emilki pozwoli to jutro będę kontynuowała ;:108 . Na pewno pochwalę się efektami ;:224 . Dziękuję ;:168 .

Lucynko Tobie także dziękuję . To dla mnie wielka niespodzianka z tym wyróżnieniem bo nie spodziewałam się. Co do wiosny to liczę, że następna będzie jeszcze bardziej kolorowa .

Krysiu bardzo dziękuję i Tobie ;:168 . Takie kolorowe zdjęcia poprawiają nam samopoczucie i są dużo lepsze niż te obecne widoki za oknem .

Dario smagliczka u mnie sobie radzi całkiem nieźle . Nie mogę na nią narzekać , fajnie się rozrosła i chyba podzielę ją i posadzę jeszcze w innych miejscach skarpy. Nie pamiętam czy pachnie, wybacz :oops: . W każdym razie kolorek ma bardzo radosny .

Marysiu ja też nie mam magnolii . Na razie brakuje mi miejsca a to spore rośliny. Myślę, że jak dokupimy działkę to posadzę chociaż jedną ;:108 . O tak, mam mróz i do tego zero śniegu ;:222 .

Miłko ja dosadziłam sporo cebulowych i mam nadzieję, że wiosną będą tego efekty. Przeglądanie takich kolorowych zdjęć poprawia nastrój w taką nieciekawą pogodę. W wolnym czasie warto się dokształcić ogrodowo i z tym się zgodzę . Pocieszające jest też to ,że z dnia na dzień do wiosny coraz bliżej ;:138 .

Pozdrawiam i dobrej nocy Wam życzę .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam Ewelinko :wit mam nadzieję, że noc była spokojna ;:4 Zdrowia córeczce! U mnie sypie delikatny śnieżek i mam nadzieję, że zostanie dłużej...oby tak do świąt! Co prawda ziemia zmrożona, ale chyba nie za głęboko. Ja jeszcze też utulę niektóre róże w miarę ewentualnych mrozów. Pomyślnego dnia życzę i pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Noc na szczęście minęła spokojnie i Emilka powoli dochodzi do siebie ;:108 . Do końca tygodnia zostawię Ją w domu dla pewności . U mnie dzisiaj na minusie i od pewnego czasu pada śnieg :tan . Powoli wszystko pokrywa się białym puchem ;:333 . Mam nadzieję, że ten śnieg zostanie z nami na dłużej. Dzisiaj w dalszym ciągu skubałam stroiki a Emilka ubrała swoją małą choinkę ;:108 . W sumie zrobiłam na razie tylko jedną choinkę z szyszek i dwa stroiki na drewienku. W trakcie dwa wieńce i pewnie coś jeszcze. Choinka może nie wygląda okazale bo to był "mój pierwszy raz" z pistoletem do kleju na gorąco i musiałam się przyuczyć ale i tak satysfakcja z samodzielnie wykonanej ozdoby jest wielka ;:138 . Między szyszkami są luki ale udajcie, że ich nie widać ;:224 . Oto moje skromne dzieła :oops: .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak widać w ozdobach świątecznych dominuje kolor złoty i czerwony , uwielbiam to połączenie i chyba wszystko będzie w tych kolorach ;:306 . Robię to jakoś intuicyjnie i nie mam na to wpływu ;:224 . Nawet srebrne bombki w sklepie omijałam szerokim łukiem a ręka sama sięgała po to co złote i czerwone :;230 .

Marysiu dziękuję za troskę ;:196 . Tak, noc minęła spokojnie na szczęście ;:108 . U mnie też pada od dłuższego czasu i jest coraz ładniej ;:138 . Tego mi właśnie brakowało, takiej białej pierzynki ;:333 . Pozdrawiam i udanego popołudnia Ci życzę :wit .

Moja dzisiejsza zima ;:333 .

Obrazek

Pozdrawiam :wit .
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Zimy zazdroszczę, bo u mnie plucha. Wczoraj troszkę pomroziło, w nocy popadało i już po zimie.
Stroiki zrobiłaś cudowne ;:333 Też lubię to połączenie złota i czerwieni, przez długie lata tylko te kolory dominowały u mnie w dekoracjach świątecznych. Od kilku lat to srebro, biel zdobi mi chałupkę, ale na czerwono dekoruję ogród.
Emilka może coś podjadła i jej zaszkodziło?
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ewelinko no proszę, proszę jakie cudeńka ;:215 A pamiętam, jak jeszcze nie tak dawno ktoś marudził, że "ja to nie potrafię" ;:224 :D
Dobrze, że u Emilki tak łagodnie wszystko minęło ;:108
Śniegu nie zazdroszczę :wink: , u nas też trochę spadło i ślisko jak diabli...
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, jaka Ty zdolna jesteś! :roll: :roll: ;:63 ;:63
Piękna choinka i śliczne stroiki. ;:215 Żadnych luk nie widać. ;:303

Cieszę się, że Emilce minęło gorsze samopoczucie, a Ty dzięki temu miałaś spokojną noc. ;:333
Pewnie coś dziecku zaszkodziło i żołądeczek odreagował. ;:108

A zima u Ciebie znowu biała! ;:215
;:131 U mnie na plusie i ze słoneczkiem. ;:3

Miłego wieczoru i spokojnej nocy. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Mnie najbardzej urzekła Choinka z szyszeczek, bardzo urokliwa i taka skromna i ma to coś.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ewelinko - bardzo lubię takie skromne, dyskretne ale z wielkim gustem choinki czy stroiki.
Bardzo ładnie Ci to wyszło.
No i super ogród masz także zimą, pięknie.
Dobrego zdrówka Wam życzę. ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”