Działka na Kaszubach - 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka na Kaszubach - 2015

Post »

Kochać, kochać! ;:108 Całym sercem! ;:167
Śliczne księżniczki babuni. ;:15
Kotki to jednak wdzięczne zwierzątka do fotografowania. ;:168 Pieski tak łatwo nie pozują do zdjęcia. ;:7
U Twojego Fidela widzę małe podobieństwo do mojej Miśki. ;:108
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj. W takim razie skoro okno jest realne to trzymam kciuki ;:108. Koty wnoszą wiele radości i humoru a na zdjęciach wyglądała super ;:138 . Wnuczki na pewno wnoszą jeszcze więcej więc niechaj odwiedzają Cię jak najczęściej i jak najdłużej ;:108. Marysiu taka kolej rzeczy , że w pewnym wieku młoda dziewczyna zaczyna interesować się czymś innym niż ogrodem u dziadków. Myślę, że Twoje wnuczki jeszcze młodziutkie i mają czas więc na pewno jeszcze będą Ci towarzyszyć na działce ;:108. Pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Po kolei...piękne wnuczki, śliczne koty, cudne mieczyki, przytulny pokój z kominkiem :D No i te zdjęcia ostre jak żyleta ;:oj Nie potrafię takich obrazów osiągnąć. Wrócę sobie tu wieczorkiem popatrzeć znowu :)
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Dziewczyny kochane dwa razy miałam napisane odpowiedzi i dwa razy sama >temi rencami< wysłałam je w kosmos ;:223
A więc do trzech razy sztuka ;:108

Lucynko - bardzo lubię czytać Twoje wpisy. Są takie pełne ciepła...Jesteś wyjątkową osobą :D
Ja też widzę podobieństwo Fidela do Twojej Misi. Co ciekawe nigdy nie podobały mi się koty o takim umaszczeniu - a teraz wydają mi się najładniejsze na świecie ;:306

Ewelinko - ja wiem o tym, że już za kilka lat wakacje na działce u babci przestaną być dla dziewczynek atrakcją...cóż taka kolej życia. Na razie cieszę się na ferie zimowe. Co roku przyjeżdżam do nich na jeden tydzień :tan

Izo - najbardziej lubię robić zdjęcia moim wnuczkom, kwiatom i kotom to naprawdę najfajniejsze obiekty do fotografowania.
Wracaj na moją działkę jak najczęściej. Nic mi nie sprawia większej przyjemności - jak odwiedziny w moim wątku.

==============================

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Marysiu ;:196

Fajne masz wnuczki , dziewczyny jak malowane. ;:138
A Fidelek niech żyje 100 lat. Jest na pewno na tym forum najsłynniejszym Fidelem. ;:215
Zdjęcia z ogrodu są nie tylko pięknie wykonane ale też pokazują przepięknie skomponowane rabatki. ;:138

:wit
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Mam szczęście, że akurat pokazałaś białą i różową rabatę. Wiedziałam kiedy naprawić internet ;:3
Piękne są, niewymuszone. Dojrzałam jakiś postumencik w zakolu białej wstęgi rabatowej, dobrze widzę :?: Czy to donica :?: :)
Wnuczki niesamowicie urosły, widzę emocje bo za płotem chyba śliwki zbierały :wink:
Przypomniało mi się , jak kiedyś moja Córka z płaczem przybiegła, że goście sąsiadów zajadają spadłe od nas jabłuszka :;230 Małe drzewka były wtedy.
Oj te dzieciaki, to prawda, że potem przyjeżdżać nie chcą, moich to już nie uświadczę na wsi, trzeba się cieszyć Wnuczkiem, jeszcze parę lat i szlus.
Fajnie sobie powspominać letnie widoczki, gdy tak ponuro.
Marysiu tak sobie pomyślałam - koty Wasze nie psują w ogrodzie, nie grzebią na rabatach :?:
Nasz jest ok., choć ostatnio go przyłapałam na nawadnianiu cudem wyrwanego z paszczy nornicy wielosiłu, siedział sobie niby nic, ale ogon jakoś podpadająco miał ułożony i się wydało :;230
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Marysiu, aż się zarumieniłam :oops: Ty wiesz, dlaczego. ;:196
Bardzo energetyczne zdjęcia zamieszczasz. ;:138 ;:138
Na drugiej fotografii pokazałaś fantastyczny fragment swojego ogrodu, który ja - dla moich własnych przemyśleń - określam mianem kamiennej rabaty. ;:215
Tak po cichutku kombinuję, czy u mnie dałoby się coś podobnego zainstalować. ;:7
Byłby to bardzo urokliwy zakątek. ;:303 Tylko jest jeden szkopuł: miejsce. ;:223 Jednak będę dalej kombinować, ale to już po świętach. :tan
Miłego wieczoru. ;:196
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dawno tu nie zaglądałam... zrzućmy winę na zamieszanie przedświąteczne....

Krysiu - pewnie, że fajne :D dla każdej babci jej wnuczki najwspanialsze na świecie! Moje wnusie zaprosiły w tym roku babcię Manię na koncert kolęd na którym grały dwie kolędy na cztery rączki. Wielkie emocje! Chociaż to nie była Sala Kongresowa tylko Dom Kultury na Bemowie.
Wiesz Krysiu ja z moich rabatek niespecjalnie jestem zadowolona... wiele im brakuje i to nawet nie doskonałości ale do przyzwoitego wyglądu. Niestety nie mam takich zdolności do komponowania rabat jak na przykład nasza Jagoda.

Agnieszko - ach ten wiejski internet...ile on nas nerwów kosztuje....
To, o co pytasz to faktycznie donica na takim postumencie. Niestety to plastyk, chociaż z biegiem lat pokryła go patyna ( czytaj: niezmywalny brud ;:306 ) Używam jej na Białej Rabacie do wypełniania miejsc nieatrakcyjnych w danym momencie, Tam gdzie widać ją na zdjęciu wiosną kwitną cebulowe.

Koty broją w ogrodzie - jakżeby inaczej :lol: Przede wszystkim załatwiają się na rabatkach a ja chodzę z grabkami i łopatką i robię po nich porządek. Czasem coś złamią podczas szalonej gonitwy ale to rzadko bo przeważnie biegają po pseudo-trawnikach. Drzewek nie drapią. Po co drapać drzewka, kiedy można wbić pazury w słupy na których wspiera się ganek :evil: ....
Co zrobić, skoro kiedyś przed laty zdecydowałam się na posiadanie kotów - to trzeba się przyzwyczaić i polubić - bo tak już się będzie działo...

Lucynko - prawdę napisałam. Tak to odbieram.
Zdjęcia faktycznie ostatnio dobieram pod tym kątem. Zwłaszcza, gdy za oknem szaro, buro i ponuro. Takie widoki zapobiegają pewnej przypadłości, która nieraz dopada mnie w tej porze roku a ja nazywam ją zimową depresją ogrodnika.
Miejsce, które nazwałaś "kamienną rabatką" jest bardzo specyficzne. Podłoże tam - to głównie piach pozostały po budowie domku a wystawa południowa. Ładnie kwitły tam jedynie wiosenne cebulkowe, później to już tylko gorzej było.... Teraz przynajmniej jest tam porządek a to dla mnie ważne - bo mam widok na to miejsce, gdy siedzę na tarasie z kawą. Myślę, że i Ty znajdziesz na swojej działce zakątek, który przerobisz sobie na Kamienną Rabatkę.

==============================================

To już ostatnie sierpniowe zdjęcia...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

==============================================

I na koniec taka miła sprawa - Kot Fidel dostał prezent nie dość, że smakowity to jeszcze mający duże znaczenie zdrowotne w przypadłości, która ostatnio męczy tego starego kotka.
Dziękujemy Ci kochana Lisico ;:167

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit. Fidel leży i chyba zadowolony z prezentu ;:108 . Piękne sierpniowe widoki , liliowiec cudny ;:108 . Zdrowych i spokojnych Świąt Ci życzę :wit.
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fidel świetnie pozuje z tą kartką :lol: Piękne widoki ogrodowe i portrety :)
Spokojnych i radosnych świąt ;:196
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelinko i Izo - dziewczyny kochane wielkie dzięki ;:196 ;:196

Ja zaś ze szczerego serca składam życzenia Wesołych Świąt wszystkim odwiedzającym ten wątek...

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Witaj, Marysiu, po świętach!
Mnie trochę w tym roku zmęczyły, ale i tak jestem przeszczęśliwa, :tan bo gościłam całą rodzinkę wraz z nową przyszłą synową. ;:215
Nawet paskudna pogoda nie była w stanie zmącić mego szczęścia. ;:185
Dobrego tygodnia, Marysiu. ;:196
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Ci Lucynko!
Bardzo się cieszę, że miałaś takie udane Święta. U nas było bardzo podobnie. Ciasno, gwarno, dom pełen dzieci(chociaż była ich tylko dwójka) Pogoda...no cóż, gdy moi młodzi wracali w drugi dzień Świąt z kościoła to złapała ich taka ulewa, że przemoczyła ich na dosłownie do samej skóry a córka wracała do Warszawy w moich spodniach.

Fidel oczywiście brał czynny udział w wyciąganiu prezentów spod choinki ;:306

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ależ te kotki ciekawskie! :;230
Marysiu, Miśkę też trudno było spod choinki wygonić. Wszystko musiała obejrzeć, obwąchać i ocieraniem zaznaczyć. ;:108
Widać, że dziewczynki bardzo z prezentów zadowolone. ;:215
Na nowy rok, na każdą jego sekundę życzę Ci zdrowia, radości, spełnienia marzeń, realizacji planów, również tych ogrodowych. ;:167 ;:303 ;:196
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Marysiu! Zdjęcia Twoich kwiatów upiększają mi ostatni dzień roku.
Ja też marzę o oknie dachowym w mojej szopie, może kiedyś się uda to zrobić, bo to bardzo praktyczne rozwiązanie.
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku dla Ciebie, ślicznych wnuczek i słodkich kociaków!
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”