Pierwsze koty za płoty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty

Post »

Iwonka ale radośnie u Ciebie, takie widoki o tej porze pozytywnie działają na nasze psyche.
Smardze jakie urocze, stworzyłaś im dogodne warunki że się zadomowiły.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko no to mnie pocieszyłaś z tym Miłkiem ,że tyle lat muszę czekać na jego kwiatki ;:174 Ja chcę juz wiosną oglądać jego kwiaty, a nie tylko koperki- ;:108 Ciekawe jak ten drugi Miłek sie zachowa.Smardze czy cosik innego .Śliczne te iryski
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jakże piękną wiosnę pokazujesz, Iwonko! ;:63
Smardze... U mnie też kiedyś wyrosły, a ja głupia - niepewna co do gatunku grzybów - po prostu je wyrzuciłam. ;:145
Dopiero gdy sąsiad pochwalił się swoimi, zrozumiałam, że popełniłam ogromny błąd. ;:7
Cóż, za głupotę trzeba płacić, ;:223 ale z drugiej strony na błędach się uczymy. :tan
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko o podwójnym serduszku ;:168 piękne rośliny pokazujesz i masz rację że teraz możemy się dłużej zatrzymać, poczytać i być może wpisać na listę wiosennych zakupów. Ciągle podziwiam Waszą wspaniałą ścieżkę ;:333
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Iwonko jakie śliczne zdjęcia pokazujesz, jak miło ogląda się ;:138 tym bardziej, ze pogoda u nas mokra, wilgotna
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko , gratulacje ;:167
Ja jesienią posadziłam pierwsze w swoim ogrodzie sasanki i mam nadzieje że zostaną na stałe o ile im się spodoba ;:306
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Elu, dziękuję ;:196
Na pewno sasankom się u Ciebie spodoba. Będą przecież rosły w doborowym towarzystwie. Dbasz o swoje podopieczne, to i odwdzięczają się pięknym kwitnieniem ;:108
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Iwonko....a może sasankom kwiatki po przekwitnięciu za szybko wycinasz. :?: Ja pozostawiam i dlatego siewek u mnie pod dostatkiem. :D . Pozdrawiam. ;:168
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Iwonka jak miło z rana pooglądać wiosnę ;:3 Przeniosę się do tego czasu i od razu humorek mnie ogarnął ;:108
Tulipanów tej jesieni nasadziłam dosyć,także już wiosny nie mogę się doczekać ;:65 Sasanek mam kilka,dwie to starsze okazy,co roku kwitną,a jak kupiłam białe to tylko rok cieszyły mnie kwiatami,potem zniknęły.Nie wiem,czy jest sens dokupować kolejne.
Tak samo miałam fascynację jeżówkową i clematisową.Jak szybko się oczarowałam tak szybko odkochałam.Po prostu u mnie nie rosną.
Clematisy cieszą oczy góra dwa lata,także dałam sobie z nimi spokój ;:224
Róże jednak są u mnie numerem jeden i ostatnio hortensje gonią je po piętach ;:215
Miłek chodzi za mną od dłuższego czasu,pewnie kiedyś go zamówię jak się uprę ;:108

Miłej niedzieli :D
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Wiosna ;:138 Pięknie! Muszę nadrobić ładnych kilka stron w Twoim wątku :)
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Pisałam dzisiaj w nocy post i w całości mi go zeżarło. I na dodatek zauważyłam to dopiero teraz :oops: Zupełnie nie wiem jak to się stało. Może tylko napisałam a nie wysłałam? W takim razie muszę go napisać jeszcze raz, tym razem ze zdjęciami. W nocy zdjęć nie było, bo pisałam z pracy. I może dlatego mnie pokarało? Bo w pracy powinno się pracować, a nie ucinać pogawędki z forumkami? Ale słowo daję, że mogłam sobie na to pozwolić ;:108

Marysiu Kochana,nie wiedziałam o co chodzi z tym podwójnym serduszkiem. Ale teraz już wiem, dziękuję ;:196 To takie miłe wyróżnienie

Obrazek

Krysiu, to był szczególnie dobry rok dla smardzów. Rosły prawie wszędzie. U mnie tylko dwa, ale były ogrody gdzie rosło nawet kilkanaście sztuk ;:108
Wiosenne zdjęcia i na mnie dobrze wpływają. Z przyjemnością spaceruję po zaprzyjaźnionych ogrodach i podglądam, co w trawie wiosną piszczało. I od razu mam lepszy humor :tan

Obrazek

Jadziu, na pewno i Ciebie miłek w końcu obdaruje kwiatami. Niektóre rośliny wyraźnie testują naszą cierpliwość ;:65 Nie wiedzą, że chciałybyśmy już natychmiast, a nie czekać kilka lat. Dzięki forum wiem, że te iryski to pumilki. Są bardzo wdzięczne. Mam tylko dwa i chętnie rozejrzę się jeszcze za jakimś.

Obrazek

Lucynko, wiosna zawsze jest piękna :tan Wtedy wszyscy budzimy się do życia, nie tylko rośliny. Soki zaczynają szybciej krążyć, wszystko nabiera jaśniejszych barw.
Z grzybami nie ma żartów ;:108 Jak się nie jest pewnym, to lepiej wyrzucić. Swoich też nie zjadłam, bo wyrosły tylko dwa. Dlatego darowałam im życie. Może się rozmnożą?

Obrazek

Marysiu, też już odwiedzam szkółki, ale jeszcze nic nie kupuję. Pewnie się w końcu złamię, ale moje wolne miejsce, którego przecież już zupełnie nie mam :;230, skurczyło się do rozmiarów chusteczki. Trawnika jeszcze ciągle troszkę mam, ale nie chciałabym się go pozbywać zupełnie.
Ścieżka do tej pory już mocno ściemniała, ale do końca sezonu zatrzymywali się przy niej działkowicze i podziwiali.

Obrazek

Iwonko, potoki wody z nieba zalewają nas już od kilku miesięcy. Lato deszczowe, jesień deszczowa, niedługo nie będę musiała iść na basen żeby popływać ;:222

Obrazek

Zuziu, sasankom nie wycinam kwiatostanów a ona i tak się nie rozsiewa ;:222 Ale ja już tak mam, przyzwyczaiłam się ;:108

Obrazek

Aniu, teraz wszystkie z przyjemnością przenosimy się w czasie ;:108 Z sasankami szaleć nie będę, ale taka pełna bardzo mnie kusi i cichutko szepcze: kup mnie, kup mnie....Tylko nie mówi, gdzie ;:306
Zwykłe jeżówki rosną u mnie doskonale i doskonale się sieją. Odmianowe różnie. jeszcze nie mam o nich wyrobionego zdania. W ubiegłym roku kilka sobie kupiłam, zobaczę na wiosnę czy wylezą. Na clematisy chyba się skuszę, ale teraz posłucham forumowego głosu rozsądku i kupię włoskie i botaniczne. Te podobno dobrze rosną i nie grymaszą. A na miłka się uprzyj. Ślicznie kwitnie, jest taką żółciutką plamą na rabacie. Kolorek ma taki jak na zdjęciu, aż bije po oczach ;:63

Obrazek

Iza, masz teraz dużo czasu na nadrabianie. Aż do prawdziwej wiosny ;:215

Obrazek

Miłej niedzieli :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko ja również z przychodzę z gratulacjami podwójnego serduszka ;:167 ;:196 Cudne są te tulipany i zastanawiałam sie nad ich kupnem lecz rozsądek zwyciężył :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Cudowne te kolorki Iwonko, brakuje nam teraz tych barw, oj brakuje... Dziękuję za radosne zdjęcia! ;:196
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Iwonko masz rację, latem jest tyle kwiatów, że trudno się zdjęciami delektować. Teraz można spokojnie obejrzeć i poprawa nastroju gwarantowana. ;:215 Irysy pumilo są śliczne, jaki cudny kolor. ;:oj Ciemne, pełne orliki masz młode? czy wolno przyrastają. Dziękuję za chęć podzielenia się szachownicą. ;:196 Na pewno są w B, to kupię i posadzę do doniczki. Na drugi rok pójdą do gruntu. Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Iwonko - gratuluję! ;:167
Śliczna wiosna, nie szkodzi, że wspominkowa. Jak dobrze, że z każdym dniem mamy do niej coraz bliżej :tan
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”