BASIU próbuj potem będzie radocha jak zakwitną własne wyhodowane różyczki.Dzisiaj świeciło słonko i zaraz moja Agacia marudziła ,ze chce wyjść na podwórko.No cóż nie bedę jej więziła a przy okazji poszłam zobaczyć czy ptaszki coś tam wydziobały tego słonecznika .Jakoś ostatnio nie widzę ani sikorek ani Kopciuszków.Ktoś sie tam jednak pożywiał MARYSIU Była i u mnie ładna pogoda lecz wcale mnie to nie cieszy wolałam jak było mroźno moje kości lepiej to znoszą niż pluchę Jednak trochę promieni się przyda ,bo zaraz świat wygląda weselej
Jadziu ależ pięknie uchwyciłaś te tulipany przy siatce,biel i czerwień z domieszką różu, śliczne zestawienie Piękne rękodzieła,jesteś bardzo pracowitą i twórczą osobą
Widzę że masz sporo róż pustaczków,one są takie delikatne i mają to coś w sobie, Pretty sunraise
Jadziu - na pewno nie możemy powiedzieć podobnie na temat posiadania roślin.
Ja mogę powiedzieć "czego to ja jeszcze nie mam".
A Ty, tak jak napisałaś : - "czego ja to nie mam"
Ja chylę czoła dla takich kolekcji w ogrodzie, jak Twoje
BEATKO ja jestem zbieraczem, a Ty kolekcjonerem określonego gatunku roślin .Dla mnie wszystkie są piękne dlatego je przygarniam do siebie.Jednak drugi raz nie podejmuję się kupowania roślin, które nie chcą u mnie rosnąć lub są zbyt duże [prócz róż oczywiście] bo te mogą wielkie rosnąć KRYSIU twórczość ludowa jak to kiedyś napisała jedna z forumek .Jednak tylko na święta jeszcze coś działam, bo ręka mi sie buntuje, a ja mogłabym calutki sezon tworzyć.Pustaczki są śliczne ,chociaż nie wszystkie przyciągają moją uwagę .Pretty jest śliczna w każdej fazie nawet bez płatków BASIU teraz ptaki gdzieś się pochowały, bo nawet na okno nie przylatują, a przed śniegami były dziennie. Mam nadzieję ,że jak się trochę wypogodzi to znów przylecą do stołówki
Jadziu, jak wysoki jest u Ciebie przetacznik Mrs. Holt? Nie pokłada się zbytnio? U mnie większość niestety ma tendencję do pokładania, z wyjątkiem Veronica.
Jadziu dobrze że zajrzałam do Ciebie
Wstawiałaś zdjęcie pszonaku - miałam i nie wiedziałam co mam - jak on u Ciebie rośnie ?? czy się wysiewa ?? i jak zimuje ?? trochę go okryłam liśćmi ale nie wiem czy to wystarczy .
Piękny powojnik , przetacznik , tulipany i wszystko jak takie zdjęcia radują serce
Czekam na kolejne
TERENIU Pszonak tworzy kobierce i raczej idzie korzeniami tworząc nowe rozety .Zimuje dobrze jak na razie mój rośnie w półcieniu i ostatnio musiałam go trochę ograniczyć, bo zbytnio się rozrósł, a przecież nie tylko on chce sie zadomowić inni też czekają na miejsce Jestem ciekawa czy Śniedek zwisły wreszcie utworzy ładna kępkę bo bardzo mi sie podobają jego dzwoneczki a rośnie tylko w jednym miejscu .Niestety nie ma zamiaru sie przemieszczać jak inne Śniedki
Jadziu u Ciebie poczułam się jak w ogrodzie botanicznym Ipheion, przetacznik "Mrs. Holt", pszonak , ciągle mnie czymś zaskakujesz. Nie mam zbyt wiele czasu przed świętami, ale do Ciebie chętnie zaglądam, nawet jeśli mam go baaardzo mało .
DAYSY Pszonaka i mrs. Holta jest ci u mnie dostatek .Lubię zaskakiwać jednak Ipheiona aż tak dużo nie mam lecz parę cebulek by się znalazło MARYSIU dzisiaj nie wiało lecz zapowiadanej temperatury nie było.Ten Śniedek już w sezonie Cie zainteresował i ciekawe czy sie wysiało go więcej IRENKO nareszcie sie pojawiłaś widocznie poczułaś u mnie wiosnę