Moja wielka improwizacja Fleur 78 - cz.2/2008/

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

wow ...cudny ten Twój ogród ... wcześniej wydawał mi się jakiś mniejszy - tymi fotkami jednak sprawiłaś że widać iż taki mały nie jest.. cudo...
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alutka! Ja nie mogę wyjść! Co słowo napiszę, to wracam na poprzednie strony, bo nie mogę oczu oderwac od tych bajkowych scenerii, które nam pokazałaś. Zaczarowane obrazki...?

Wielkość zdjęć chyba w sam raz (przedostatnia opcja?). Są duże, ale strona się nie rozjeżdża, czyli jest ok.
Buziaki!
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agness, Mietku, Grażynko, Karolku, Kociaczku, Kochani jesteście! ;:4 Pobiegłam tylko na (spóźnioną ;:198 ) kolację , a po powrocie zastałam w ogródku tyle miłych osób i "usłyszałam" tyle miłych słów! Bardzo dziękuję! Muszę się już jednak dzisiaj wylogować, bo siedzę przy komputerze prawie od rana i już mi oczy płaczą...
Miłej nocki dla wszystkich! ;:100 ;:41
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Alusiu, przyszłam do Ciebie na poranny spacer i ... po raz kolejny oniemiałam z zachwytu, na tych zdjęciach nareszcie widać "szersze" kadry :) Całość fantastycznie się komponuje z bryłą i barwami domu.

Jesteś Mistrzynią ... i tytanem pracy !!!
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2006, o 18:22

Post »

Alu po prostu brak słów! Dla mnie jesteś prawdziwą artystką! :D Cieszę się że właśnie teraz serwujesz Nam takie widoki! Dziękuje!
A czy mogłabyś podać nazwy róż z fotki 5 i 7 licząc od dołu?!
Serdecznie pozdrawiam!
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

Wróciłam, Alu, bo fotosik przestraszył się chyba konkurencji i wszystko wreszcie mi pokazał ;:333 .

I cóż tu pisać ? Po prostu jestem zachwycona ! ;:111 . Nawet nie wyobrażam sobie piękniejszych róż,
a kolejne zdjęcia całościowe Twej posiadłości przenoszą widza w iście bajkowy , romantyczny świat.
Dom z niebieskimi okiennicami zatopiony w morzu przecudnych kwiatów wywiera bardzo ciepłe wrażenie .
Te naturalne, trawiaste ciągi komunikacyjne są w moim guście ;:18 ... można biegać po nich bosą nóżką, po rosie ...
Gdybym kiedyś miała szansę urządzać swój kawałek ziemi od początku, to z całą pewnością wyeliminowałabym betonowe, kostkowe i kamienne ścieżki , i zostawiłabym takie zielone. Są bliższe naturze ...
(tych innych mam przesyt
mieszkając w blokowisku :evil: )

Widać ogromne zmiany in plus , które zaszły od ubiegłego roku . Gratuluję Alu ;:138

Jeszcze pytanko ... może już było, ale wybacz, nie pamiętam :oops: ... co to za krzew, tak pięknie fioletowo kwitnący na skarpie ?

Uściski Królowo Róż z Bajkowej Krainy :D ;:168
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ewuniu, Kasiu, Aneczko, mój ogródek i ja dziękujmy za komplementy! ;:196

Kasiu , na 5 zdjęciu od dołu (tym z figurką chłopczyka), licząc od lewej, widać fragment róży "Pegasus", Austina, następnie, ten najlepiej widoczny krzak o kwiatach różowych, niestety jest to róża, której nazwy nie znam... :? , za nią , kolejna "piękna nieznajoma" (biała) a dalej "André le Nôtre" (te dwie ostatnie widoczne tylko częściowo. )
Na zdjęciu 7, licząc od góry, różowa: "Diane de Poitiers", czerwona: "Dame de Coeur", żółto- różowa: "Rose des Cisterciens", a na jej tle widać kilka intensywnie żółtych kwiatków bliżej rosnącej "Sahary" W rzeczywistości, rosną tam jeszcze, niewidoczne na tym ujęciu : "Puy du Fou" i "The Fairy" (widać maleńki fragmencik zaraz za iglakiem, na prawo od "Diane de Poitiers". (Ten niewidoczny fragment widać nieco lepiej na zdjęciu 6- czyli między tymi dwoma, o które mnie pytałaś)

Aneczko
, na początek Ciebie pocieszę: nie pytałaś mnie jeszcze o ten krzew :lol: . ( A nawet gdybyś już pytała, z przyjemnością odpowiedziałabym Ci jeszcze raz! :D ) Pytałaś mnie kiedyś o "Perowskię" , (która jest również widoczna na tych zdjęciach, ale jeszcze nie kwitnie. Przypuszczam, że tym razem chodzi Ci o Lawaterę : najlepiej widoczna na zdjęciu 6, licząc od dołu, (czyli tym o którym przed chwilą wspominałam), w lewym, górnym rogu. Czy o to Ci chodzi? ;:168

Serdeczne pozdrowionka i ;:196 ;:100
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

;:108 Aluś, właśnie o ten - dziękuję . A Perowskię od tej pory już rozpoznaję ;:168

Dziękuję i wzajemnie ślę pozdrówki :D
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lip 2006, o 18:41

Post »

Alu!! A ja się wcale nie dziwię, że wpadasz tu rzadko !!!! Czas przy kompie , a przebywanie w takim ogrodzie ........ wybór z góry wiadomy!!!!!!!!!!!!!!!
Cudności!!!!!!
PS. Nie zapomnij o miziankach dla 'Młodszych braci" :D
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Alutka pokaż proszę futrzaczki.
Pewno czują się już ze sobą dobrze.
Bobik chyba nie jest już zazdrosny o kota.
A jak się czuje mruczuś po operacji - w porządku ?
Pozdrawiam. ;:100
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witajcie Dziewczynki! (I niewidzialne Chłopaczki! :D mam nadzieję :lol: :lol: :lol: ) Miło że wpadacie. (Dino czuje się świetnie! Już dawno zapomniał o operacji. Bardzo ładnie bawią się z Bobikiem: ganiają się, tarmoszą... :D Straszny z niego pieszczoch! Bobik przychodzi co rano do sypialni i zakopuje się pod kołdrę a Dino przychodzi zaraz potem, mrucząc jak traktor :lol: :lol: :lol: , odnajduje miejsce gdzie jest schowany Bobik i ... do atakuuuuuu!!!!! :;230 :;230 :;230 Wtedy Bobik wyskakuje spod kołdry i zaczynają się "zapasy"! ( Dino cały ten czas mruczy! :lol: ) A kiedy im się już znudzi, układają się wygodnie i zasypiają.

Jakoś ostatnio nie robię dużo zdjęć... Oto ostatnie ciekawsze z Pluszakami, na życzenie Grażynki.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grzegorz B

Post »

Alu, z tego, co zdążyłem się zorientować, to nie było Ciebie często na Forum, jak widać dziwić się temu nie miałem podstaw i snuć domysły, bo po tych widokach, cała prawda wyszła na jaw. Ogród pięknieje, zmienia się, jest jak wyrwany z obrazka, znakomity do prezentowania w czasopismach ogrodniczych. Zdaję sobie sprawę ile pracy musi Cię on kosztować, jednak i tak zazdroszczę, chciałbym mieć chociaż namiastkę takiego ogrodu, ale to cudo połączone z moimi wietrznymi realiami nie miałoby szans na przetrwanie. Odpowiada mi taki styl, twoje wzorcowe kompozycje, znakomicie się uzupełniają, zachwycają spójnością z całym otoczeniem, jak i domem, który wtopiony w ten obrazek, jest całkowicie z nim związany. Te okiennice genialnie się prezentują. "Kamienny" taras, trawiaste dróżki wraz z otaczającymi roślinami, tworzą bardzo nastrojowe alejki, kamienie z umiarem rozsypane w niektórych częściach ogrodu, delikatnie podkreślają piękno roślin, które same w sobie budzą ponadprzeciętny podziw, bo to często, jak dla mnie rarytasy.

Alu jestem pod wielkim wrażeniem twego azylu, jak również czworonogów. Piesio już utkwił mi w pamięci, kociaka nie kojarzę, ale te widoki wspólnej zabawy zachwycają, moje koty podwórkowe, takiego spotkania w cztery oczy, by nie przeżyły :( Jako, że nie jestem znawcą kotów, więc mam pytanie, czy to rasowy kot?. Pytam, bo na fotkach, wydaje się, że ma taką ciekawą sierść, puchatą jak u wielkanocnego kurczaka, wspaniale się prezentuje.

Ale mają z Wami dobrze :wink:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Alutka dzięki - śliczne futrzaki i jak miło widzieć je w dobrej komitywie.
U mnie to samo.
Jamnisia buszuje razem z kotkami po domu a potem spanko, najlepiej na pani.
A jak nie to oczywiście w cieplutkim łóżku. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Alu znalazłam te różyczkę
http://tabaza.info/modules.php?name=Tab ... o&tid=6415 trzba bedzie wiosna wybadac szkółki i wysyłkowe sprzedaże znajdziemy nie martw się, jest piekna :D
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grzesiu, Twoje słowa są jak zwykle balsamem na najbardziej spracowane i podrapane różami ręce!
Ten kociaczek o sierści wielkanocnego kurczaka, to British Shorthair- taki kot dla początkujących! :lol:
Twoja wizyta w moim ogródku sprawia mi zawsze niezmierną przyjemność! :D :D :D

Grażynko, wynika z tego, że należałoby zmienić porzekadło, na " Kochają się jak pies z kotem!!" :D

Isiu, kochana jesteś! ;:97 Tylko właśnie cały problem polega na tym, żeby ją kupić! Można także zobaczyć kilka jej zdjęć w HelpMeFind . Bardzo chętnie kupiłabym ją również dla siebie, bo mam duże zaufanie do Mietka eMZet- ka! Ale przede wszystkim chodzi o znalezienie jej dla Niego! :!: :!: :!: :D Dziękuję za wsparcie! :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”