Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

No jak to jak?! Stworzymy "kółko wzajemnej adoracji". I będziemy obmyślać wiosenne zakupy. ;:215
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu tak, tak. :) Ja już spisałam pół strony w notatniku, co mam kupić oraz przesadzić wiosną. ;:306
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Takie mrożoneczki miło się ogląda! Trochę jak na nie patrzę mam wrażenie, że to tak, jakbyśmy przed snem, czytali im bajki! ;:173 Ja już do ogrodu zaglądam tylko, żeby ptaszkom dać jeść. No i jeszcze jedną donicę mam do zadołowania. ;:218
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Soniu, trawy wyglądają bosko. Chyba nie może istnieć bez nich ogród. Cebul kopiłaś sporo więc wiosna u ciebie będzie kolorowa. Pozdrawiam cieplutko ;:196
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja się jakiś czas zastanawiam, jakiego nicka miała dziewczyna, od której dostałam takie piękne ostnice i złocienie ;:224 I teraz przez przypadek tu trafiłam ;:138

Soniu, roślinki od Ciebie przyjęły się bajecznie! ;:196

Teraz to sobie zapiszę ten wątek i będę zaglądać :)

Pozdrawiam!
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Margo2 pisze:[q
Blok, wafle, a jeszcze mój ulubiony przysmak - kogel-mogel.
Goś, mówisz moim językiem ;:215 kogel mogel to było coś najfajniejszego na świecie ;:306

Soniu, to miałaś faktycznie odwyk od forum - bez internetu. Jak czegoś nie ma to akurat najmocniej się tego pragnie ;:306

Oszronione fotki uwielbiam ;:167
Awatar użytkownika
MoniaK
200p
200p
Od: 25 cze 2013, o 13:09

Post »

I jak tu nie kochać oszronionego ogrodu?! ;:167 Wspaniale dobrane rośliny i widok aż serce ściska w tej grudniowej aurze. :wink:
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Pięknie oszronione trawy i róża.Ogród ma swój urok o każdej porze roku ;:215
Współczuję braku internetu.Też 2x nam się ruter zepsół ;:222 .Znam ten ból.A nie mieliśmy netu w telefonie.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Soniu, ja też mam tylko przybrane córki w osobach synowych. ;:108 Też obie kochane, choć ostatnia dopiero zaistniała. ;:167
Jednakowoż już dała się poznać jako szczera, otwarta i stęskniona za matczynym ciepełkiem. Własną mamę straciła, gdy była nastolatką.
Bardzo się cieszę, że trafiła do naszej rodziny. ;:215

Wszystkiego dobrego, Soniu. ;:196
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Soniu, oszroniony ogród ;:167
Co do wiosennej listy zakupów to, no cóż, moja też już jest długa ;:306
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Ślicznie wyglądają takie oszronione roślinki ;:167
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Soniu śliczne te oszronione jeżyki rozplenicy ;:215 Czy podlewasz te cebulki w garażu?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękny słoneczny dzień. Biało, mroźno i wietrznie. Rośliny zmarznięte.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Żywotniki, które w zimie zachowują żółty kolor.

Obrazek

Miłko jakoś musimy się cieszyć zimowymi zdjęciami, bo tylko takie aktualne. :) Mimo, że jestem ciepłolubna, to dzisiejsze słońce nastraja mnie optymistycznie. M kupił wiaderko słonecznika, więc sikorki już się zlatują do karmnika. Na cisach też pożywiają się oliwkowe ptaki, jeszcze nie poznałam nazwy.

Ewuś właśnie przez okno widzę szumiące trawy, bo wieje trochę. Bez nich już nie widzę swoich rabatek. Jeszcze tylko 4 miesiące i tulipany zakwitną. ;:65

Dominiko miło, że zaglądasz. ;:196 Cieszę się, że rośliny będą cię cieszyć latem.

Jolu Aprilku ;:196 :oops: odwyk od internetu czasem potrzebny. Niestety pracujemy też sporo w domu, wtedy już nie jest ciekawie. Na wsi ciężko o dobrego operatora, ale nasz już światłowody instaluje, więc jest nadzieja na lepsze łącza. Dziś ogród biały od śniegu.

Moniczko szron zniknął, ale zasypany śniegiem i słoneczny ogród też musimy polubić. :) Wyszłam na chwilę i stwierdzam, że na dwu rabatach za mało mam zimozielonych. Wiosną trzeba to zmienić. ;:108

Jolu nie ma kolorów, to bukszpany, iglaki i trawy muszą nas zadowolić teraz. ;:131 Mam internet w telefonie, ale mało korzystam, bo niestety już lupa by się przydała. ;:173

Lucynko moje życiowe perypetie nauczyły mnie, że trzeba cenić dobrych ludzi i szukać w nich tego co najlepsze. Staram się zaprzeczyć stereotypowi teściowej. :) Od toksycznych osób próbuję się izolować, bo szkoda czasu i zdrowia.

Marlenko trzymam kciuki za realizację tak rozległych planów. :) Moja lista przesadzania jest wyjątkowo długa, zakupowa zdecydowanie krótsza. Łatwiej wsadzić nowe, jak się ma miejsce, ;:108 niż przesadzać trzyletnie rośliny. Niestety rozrastające się drzewa i żywotniki wymuszają wykopywanie rosnących blisko roślin i szukania im nowych miejsc. :roll: Najbardziej boję się przesadzania dużych hortensji. Niestety Vanilka musi to jakoś przeżyć, inne duże raczej zostawię w spokoju. ;:204

Kasiu szron na roślinach trochę bajkowy nastrój wprowadza. Cieszę się, że trochę zimozielonych mam, teraz mniej szaro na rabatach. ;:215

Małgosiu niestety ostatnie wiatry posprzątały nasiona z traw, zostały prawie same źdźbła bez puchu. ;:174 Donic z cebulami w garażu prawie nie podlewam. Do mrozów 5-6 stopni, stoją na dworze. Najczęściej pada, więc ziemia jest mokra. Jak wstawiam do garażu, to już ziemia zmrożona i nie wysycha. Garaż jest zimny, jak na dworze minus 10, to tam też minus 1-2 stopnie. Dopiero wiosną, jak słońce mocniej świeci i ziemia w donicach rozmarznie obserwuję czy nie wysycha. Cebule nie lubią nadmiaru wody, więc jak już wierzchnia warstwa ziemi jest mocno przeschnięta, wtedy podlewam. W ubiegłym roku już pod koniec lutego ustawiłam na zewnątrz koło południowej ściany i nawet nie przykrywałam, bo mrozów nie było. Wtedy też podlewałam oszczędnie.

Dobrych dni, słońca i optymizmu na nadchodzący tydzień. ;:4
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Fajnie śnieżnie u Ciebie pod taką białą kołderką :) U mnie śnieg poleżał tylko chwilę.

Czy te na pierwszym zdjęciu to derenie? Kupiłam derenie białe w tym roku, na żywopłot. Żałuję, że moja działka daleko, bo nie widzę tych ich czerwonych łodyg.

Wszystkiego dobrego :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dominiko to dereń Elegantissima, ma ładne czerwone gałązki, ale jakoś nie umiem go sfotografować ładnie. ;:222 Zimą nie widzisz gałązek, ale wiosną będą cię cieszyć piękne liście i kwiaty. ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”