Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

cyma2704 pisze:jakoś musimy przetrwać odwyk od ogrodów.
...no właśnie... ja sobie zafundowałam dziś, na przymusowym odwyku od ogrodu, kolejne wyprzedażowe zakupy cebulowych. ;:131 A co!
W sobotę czeka mnie sadzenie. I kompletnie nie mam pojęcia gdzie ja to wszystko upchnę. :oops:
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki za wyjaśnienie odnośnie traw, myślałam że ma to im pomóc przetrwać zimę.

Aniu czyli na sobotę zapewniłyśmy sobie podobną rozrywkę ;:306
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

O, czytam, że u Ciebie wczoraj bardzo wiało. :shock: My też na południu, ale na działce było wczoraj bardzo przyjemnie i ciepło, bezwietrznie. Na szczęście, bo udało się na trochę wyjechać i coś posadzić jeszcze. :)
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2009, o 09:25

Post »

Soniu- ale masz piękny i wygłaskany ogródek- dziewczyny z gór - są bardzo pracowite ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Sonia, ale mnie przyprawiłaś o ślinotok przez zdjęcie przysmaku nad przysmaki -bloku ;:oj Najśmieszniejsze jest to, że o istnieniu takiego smakołyku dowiedziałam się dopiero z rok czy dwa temu, kiedy moja mama zrobiła i stwierdziła, że kiedyś to robiło się takie słodkości bardzo często. Dla mnie i moich dzieciaków to było odkrycie roku :;230
Piszesz o odwyku od ogrodu, a ja ostatnio wypatrzyłam wąsy krokusów ;:224 i już tak mi się miło zrobiło, że niby wiosna lada moment.. a to przecież zaledwie listopad ;:223 Dobrze, że chociaż pogoda dopisuje i można cieszyć się słońcem
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

nifredil pisze:Sonia, ale mnie przyprawiłaś o ślinotok przez zdjęcie przysmaku nad przysmaki -bloku ;:oj Najśmieszniejsze jest to, że o istnieniu takiego smakołyku dowiedziałam się dopiero z rok czy dwa temu, kiedy moja mama zrobiła i stwierdziła, że kiedyś to robiło się takie słodkości bardzo często. Dla mnie i moich dzieciaków to było odkrycie roku :;230
Bo Ty młoda dziewczyna jesteś i nie musiałaś ratować się własnej produkcji słodyczami. W sklepach niczego nie było, cukierki czekoladowe na kartki, to człowiek radził sobie jak umiał.
Blok, wafle, a jeszcze mój ulubiony przysmak - kogel-mogel.
Teraz nie do pomyślenia.

Soniu, ja mam też odwyk ogrodowy
Tylko co jakiś czas w drodze do śmietnika mijam kwitnącego floksa szydlastego. I jak myślisz, jak on działa na mnie? ;:173
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Soniu robię taki sam blok, mniam
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Soniu :wit . A co tutaj u Ciebie tak cicho ?? Czyżbyś była pochłonięta zajmowaniem się Karolem ?? A może kolejny blok czekoladowy robisz ;:224 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie Soniu... Mam nadzieję, że to nie forumowy odwyk. ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Kochani nareszcie wróciłam do żywych. Trzy dni goście, a od niedzieli bez internetu. ;:223 Jedynie w telefonie mogłam podglądać. Zima zagościła i znowu odpuszcza, sporo śniegu spadło i pomroziło. Pochowałam do garażu donice z tulipanami i hiacyntami, a także ukorzeniane w małych doniczkach bukszpany i trzmielinę. :roll: Już sobota zapowiadała nadchodzące ochłodzenie. Jak nie ma kolorów, to oszronione muszę polubić.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aniu jakoś nie uwierzyłam, że nie masz miejsca na ostatnie ;:306 cebule. W kwietniu padniemy z zazdrości, widząc ich kwitnienie. U mnie goście i rozsądek :;230 sprawił, że już nic nie dokupiłam. Moje uzależnienie od internetu już nieuleczalne. Nawet M się dostało, że przez trzy dni nie załatwił nowego routera. Dzisiaj syn się zlitował. ;:167

Małgosiu pewnie zdążyłaś przed ochłodzeniem wsadzić cebulki. To takie przyjemne zajęcie. ;:215 Niektórzy ogrodnicy twierdzą, że związywanie traw chroni ich środek przed zamakaniem i gniciem. Są jednak szkółki, gdzie trawy przycinają jesienią i też w dobrej kondycji przeżywają zimę. ;:131

Dario już pozaglądałam na twoją działkę. Świetnie, że jeszcze przed przymrozkami posadziłaś większość roślin, piwonie będziemy podziwiać. ;:65 Myślę, że kręgosłup już trochę się usprawnił. ;:168 Dziś niewielki mróz, ale nadal wieje, wydaje się jakby było dziesięć stopni. ;:202

Beatko ale się poczułam dumna, że jestem góralką. ;:108 Niestety do Bieszczadów mam 100 km, a do Tatr 250. :wink: Miło, że podoba ci się kawałek mojego ogrodu. Jak w każdym roku rewolucje i niekończące się przesadzanie. ;:14

Sabinko w epoce tysięcy rodzajów słodyczy do wyboru, domowy blok jawi się jako rarytas. ;:131 Krokusy jakoś pospieszyły się u ciebie. U mnie tylko czosnki główkowate wystawiły szczypior. Niestety po słońcu i cieple tylko wspomnienie zostało. ;:174 Niedługo święta, a potem już będziemy wypatrywać wiosny. ;:65

Gosiu Sabinka i inne nastolatki :) nie mają wyobrażenia o tamtych czasach. Moje dzieci mało pamiętają. Pustych sklepów wcale i nie rozumieją, że nie było towarów. Na szczęście mróz i śnieg przepędził nas z ogrodu i sklepów z cebulami. U ciebie floksy, a u mnie kocimiętka między żywotnikami nadal kwitnie.

Kasiu miło, że ci smakuje taki blok. Mnie jakoś niespecjalnie. ;:131

Ewelinko blok raczej jednorazowo, dla przypomnienia. ;:108 Miałam trzy dni gości, a przede wszystkim brak internetu. Zepsuło się jedno z urządzeń i dopiero dziś syn zainstalował. Karola miałam też przez trzy dni, bo synowa chora. Pozwoliłam jej trochę odpocząć.
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Soniu trawy podczas takiej pogody wyglądają bajkowo :D U mnie ciągle sypie śnieg, do rana będzie po kolana ;:306

Też mam problemy z internetem przez tą pogodę :)
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Soniu. Fajna i kochana z Ciebie teściowa ;:138 . Ogród w takiej odsłonie też ładny i zapowiada się taki przez najbliższy czas a co potem to zobaczymy. Ja też nie miałam dzisiaj chwilkę internetu , to pewnie przez ten wiatr ;:222 . Pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sebek trawy i zimozielone w ogrodzie przydomowym teraz całkiem ładnie wyglądają. Nie wydaje się taki szary i pusty. U nas już odwilż, choć teraz wieczorem zrobiła się ślizgawka, bo topniejący śnieg zamarza. ;:202

Ewelinko teściowa nie jest do kochania, po prostu jest złem koniecznym. :wink: Poważnie, to uwielbiam swoje synowe. ;:108 Zawsze chciałam mieć córkę, więc cieszę się, bo mam dwie. ;:167 My sporo spraw firmowych załatwiamy przez internet, więc jego brak jest wyjątkowo uciążliwy.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu takie różane portreciki wyglądają lepiej niż pączek posypany cukrem pudrem. ;:152
Skoro donice pochowałaś, to rzeczywiście już tylko wiosny wypatrywać. ;:215 Jeszcze trzy miesiące i zaczynam wyglądanie za przebiśniegami. ;:65
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu dziś już mniej śniegu i wiatr osuszył rośliny. Donice w garażu, bo było 7 stopni mrozu. Teraz już tam zostaną do marca, mam nadzieję, że wtedy już zimy nie będzie. :) Jak wytrzymamy te miesiące. :?:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”