hahaha Tomku mnie oczy bolą jak ich długo nie oglądam Kaktusy mi się już dawno podobały Mają piękne formy Ciernie i cierniska albo małe bułeczki np gymnole są i czapki biskupie purchaweczki kuleczki co kto lubi Jeszcze zanim tu zaczęłam zaglodać o kaktusach myślałam jak o wystroju wnętrza Musisz przyznać są przepiękne Teraz myślę jak zrobić żeby im dobre warunki stworztyć A jak to się zaczęło napisałam na początku mojego wątku Jeśli będziesz nas systematycznie odwiedzał to wszystkie fobie miną Zmienią się w uzależnienie No co kaktusiarze Mam rację
Tak, tyle, że moja fobia polega na tym, że czuję się, jakby ten kaktus miał podskoczyć si tymi cierniami wbić mi się w oczy
Wiem, absurdalne, ale tak mam. A piękne są. Ale wolę te z mniejszą ilością lub formatem kolców.
Teraz to już gromada
E. grusonii są bardzo dekoracyjne tylko pamiętaj, że szybko rosną i możliwe, że jeszcze w trakcie sezonu będziesz musiała je przesadzić
wisnia897 pisze:
E. grussonii to ile mają średnicy?
Pokażę przez ż od pokazywać
Ten najmniejszy Ja się bardzo cieszę że szybko rosną Przyszły do mnie w doniczkach o sr 2cm Korzonki miały tak zbite że nie źle się trzeba było w nich nadłubać