Tymczasowy ogród Margo_margo cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tymczasowy ogród Margo_margo cz. IV

Post »

Beatko bardzo chętnie do Ciebie zajrzę, tylko te Twoje drzewa wokół domu są trochę groźne. ;:oj :;230

Ja niby zdrowa, ale też dzisiaj nic a nic nie zrobiłam (w ogrodzie). Siedzę kołkiem od wczoraj wśród dilerek. ;:173 :lol:

Może chociaz Małgosia uratuje honor nas ogrodniczek i pochwali się jakimiś wykonanymi pracami. ;:65
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Kasiu :D

Ciężko pracowałaś z dilerkami, wiem czytałam. Gorący czas przed Tobą. Dla nas to miła zabawa, dla Ciebie i pomagierek ciężka praca. Szczęśliwie zaoopatrzenie we wspomaganie masz dobre, to i pakowanie dobrze Wam pójdzie. ;:108
Ja Was również będę wspomagać, myślami co prawda, ale zawsze. :lol:
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witajcie! szaliczek pod woalką śniegu, po zmroku zakradł się i spadł ;:oj
Kasiu ależ Ty najwięcej podziałałaś ogrodowo uwijasz się wśród nasion jak nikt z nas ;:306
U mnie latają różne ptoki ale takie trochę większe w dawnym stylu :D

Beatko zdrowiej, bo jutro chyba do pracy :?

Witku piszesz jak emeryt ;:oj a dwadzieścia lat temu to stawiano prymitywne szklarnie bez klimy i takich tam!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

:wit

Beatko Mam nadzieję, że podleczyłaś się przez weekend. Prace ogrodowe muszą poczekać bo przecież zdrowie najważniejsze. Czytałam z ukrycia Wasze wpisy i też w sobotę usiadłam do nasion. Rozłożyłam wszystko na kupeczki, popatrzyłam i .... schowałam do szafki ;:306 Muszę jakiś system segregacji przyjąć ale nie mam pomysła.

Marysiu Długoterminowe biorę z przymrużeniem oka ale takie prognozy mi się podobają. Oczywiście mróz jest potrzebny ale tylko pod warunkiem, że śnieg zabezpieczy nam rośliny ;:108

Wituś Niedziela minęła mi bardzo ale to bardzo pracowicie. Siadłam sobie dopiero koło 19-tej. Chleb upieczony ale nie wyszedł. Zrobiłam też pierogi (ok 120 szt).
Na wsi robiłam porządki. Trochę liści zgrabiłam bo jabłonie nadal sypią, uporządkowałam "chlewik" czyli warsztato- składzik, oczyściłam rabaty z tego, co w ostatnich dniach przymrozek ściął. W zasadzie sezon uważam za zamknięty. Ze spacerów nic nie wyszło bo było bardzo zimno a mgła skapywała regularnie za kołnierz :wink:

Kasiu Czekam na Twojego drona tylko nie wiem czy przypadkiem nie musisz mieć jakiegoś pozwolenia. Nad Tymczasowym często latają wojskowe ;:131
Ogrodowanie sobotnie uważam za udane choć pogoda mało sprzyjała. Uporządkowałam większość przed zimą i w zasadzie została mi tylko jedna rabata ale jak nic tam nie podziałam to nie szkodzi. W planach na kolejny wypad zostało tylko kopczykowanie róż i ogrodzenie borówek przed zającami.
Już nie mogę się doczekać, kiedy zobaczę ten stos dilerek ;:65

Miłego tygodnia Wam życzę ;:4
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wysłałam Wam PW z listą nasion ale zapomniałam napisać, że jeszcze dyniowate wyślę wieczorem ;:108
Pozdrawiam Małgosia
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu niezawodna ogrodniczko, w każdą pogodę ogród czuje opiekuńczą dłoń...podziwiam ;:168
Póki co to ogrody przykrywa nam kołderka śniegowa, róże zabezpieczone przez naturę nic im nie grozi, gorzej z borówkami bo jak będę wystawać ponad śnieg to są łatwą zdobyczą ;:306 Zatem do dyniowych ;:196
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Marysiu, jaka zima???
Ja właśnie wiosnę zaczynam :;230

Poszłam sobie dzisiaj do fryzjera, zobaczcie, co mi wpadło w łapki.
Poprawiłam sobie humor, który zepsuł mi pewien naganiacz(ka), co adres pomylił, pewnie drona od Kasi wynajmę i zrobię śledztwo, albo donos obywatelski popełnię ze wszystkimi jego konsekwencjami. :wink:

Obrazek

Tak więc wiosna, Dzieczyny i Rodzynku :;230
Pewnie na dniach wysieję trochę bazylii do doniczek, bo stara już kwitnie.
Próbowaliście kiedyś siać pietruszkę na zielone w grudniu?
Mam przesadzoną z działki, ale tylko patrzeć, jak muszki będą latać, ciągle tak mam.
Myślałam, żeby szklarenkę na balkonie rozłożyć i tam trzymać pietruchę i szczypiorek, ale Mżonek dziwnie na mnie popatrzył i bardzo łagodnie poprosił, żebym chociaż do Świąt dała sobie spokój. :;230

Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Irenko to ja oczami wyobraźni już widzę podłogi i stoły zastawione skrzynkami z rozsadami ;:306 Ostróżka mi się spodobała, nie znam takiej ;:185 Wiosna to nowa fryzura i nowe sianie! ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Marysiu, fryzjer mnie nie przyjął, no, ale i tak warto było wyjść z domu.
Ostróżka naga też mi się najbardziej podobała z łupów, bo zakwita już w pierwszym roku, no i ma być trwała.
Sieje się ją w kwietniu na rozsadniku, więc nie będzie wadzić pomidorkom. :D

Jutro wybieram się z Kasią na zakupy, może wśród kreacji sylwestrowych też znajdę nasionka? :;230

Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Irenko

Mnie by wcale nie zdziwiło gdybyś wśród kreacji sylestrowych znalazła nasionka. Nie w takich miejscach Cię dopadają, jak zmory jakie. :;230

Roboty ogrodowe u nas odłożone na razie chyba do wiosny. Zimno się zrobiło, napało śniegu, zima na całego.
Czas taki przyszedł, że tylko o nasionkach myśleć. Są już tacy co całkiem poważnie myślą już o wysiewaniu. Ja na razie się zastanawiam i zastanawiam.

Grzędy w szklarni w cudowny sposób (bez mojej pomocy) zostały ukończone. Jednak to jeszcze nie koniec, bo trzeba zrobić, a w zasadzie wyłożyć ścieżki.
Zdjęcia nie mam, zrobię w weekend. Jak wstajemy i wyjeżamy do pracy jest ciemno, jak wracamy też ciemno. To jak zrobić zdjęcie? A może ze zrobieniem zdjęcia poczekam do wyłożenia ścieżek?
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Ludzie, ludzie, cuda w tej budzie :shock: ;:oj , nasionka u fryzjera, samowykonujące się grzędy. Poczekam ;:65 , może u mnie te nasionka się same jakimś cudem będą pakowały. ;:306
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Małgosiu,gdyby jeszcze w styczniu nie było zimy to ja na pewno bym się wyrobiła do wiosny ;:306 to dobre dla mnie prognozy długoterminowe piszesz :;230 fajnie ,że tyle pracy zrobiłaś w ogrodzie ,ja mam ogród pod nosem to właśnie ciągle wyjeżdżam coś załatwić.

Irenko, a ja zrobiłam sobie nową fryzurę ,żebym lepiej się czuła :uszy ,a na zakupach byłam dzisiaj ,ale nie z Kasią tylko z Bogusiem,widzę ,że już Cię kuszą kwiatuszki i wysiewy,ja jeszcze nie zaglądam po nasiona ,mam całą siatkę nasion ,których nie wysiałam na wiosnę ,ale oczywiście kupić musiałam ,bo byłabym bardzo niespokojna ;:306

Kasiu,jesteś przodownikiem ,trawnik przeryty na czas ,wszystko posadzone ,to teraz możesz spokojnie zająć się nasionami, :heja
Awatar użytkownika
Skoanna
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 28 sty 2016, o 19:41
Kontakt:

Post »

Hej, hej zdradzicie mi jak się rozciąga czas? Jak czytam ile różności zdążyliście zrobić to normalnie ;:oj ja czuję, że gonię za własnym ogonem ;:223 znowu. Grządki prawie przeniesione ;:306 z naciskiem na prawie. Czosnek prawie posadzony, topinambur, też prawie... i...reszta czeka ciepła, bo pogoda zafundowała nam zimową scenerię. Wczoraj było tak: reakcja dzieci- ŚNIEG ;:oj reakcja rodziców ŚNIEG ;:202 ;:306 Wyjazdy do szkoły to niekończąca się ślizgawka, od dziś tłinsy jeżdżą z Emem, żebym nie kursowała dwa razy po 40km z rana po lodzie, co oznacza że wstajemy o 5 rano dla mnie normalka ale dla dzieciaków to nowość- zima ;:222 . Aktualnie między tysiącem innych spraw szykuję paczki mikołajkowe dla klasy "tłinsów" i żeby były takie fajniejsze zakupiłam filc w arkuszach i robię monster'y ;:306 jest z tym zabawy powiem Wam, ale biorąc pod uwagę cenę gotowych pluszaków, nawet tych najpaskudniejszych i najmniejszych, to akcja jest super ekonomiczna, no i każdy dzieciak dostanie jedyną w swoim rodzaju maskotkę. Jak to dobrze, że mam maszynę :;230 Jeden zrobiony zostały 24 ;:306
Obrazek
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Aniu, nie jesteś sama ;:168 - ja też mam ileś rzeczy prawie zrobione i prawie posadzone.
A dzieci nie mamy, tylko ogródek dojazdowy. No i pogoda już nie sprzyja pracom ogrodowym. :(
Fajny monster. :) Biorąc pod uwagę Twój czas pracy nad maskotkami, to nie wiem, czy tak taniej wyjdzie, ale nie pisze tego w sensie negatywnym bo ja popieram rodzime rękodzieło w przeciwieństwie do zakupu azjatyckiego badziewia.
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Przebudziłam się na chwilkę, więc zaglądam na FO a tu tyle się dzieje ;:oj Skąd Wy macie takiego pałera?

Marysiu Wiesz, że mnie żadna pogoda nie odstrasza przed wyjazdem na wieś ale ostatnie dni są wyjątkowo nie miłe. Wiatr okrutny i mam wrażenie, że mamy jakieś -10 w dzień. Róże nie zakopcowane ale może jeszcze zdążę zanim całkiem ziemię zmrozi. Borówki rosną na podwyższonej rabacie i jak spadnie trochę śniegu, to zające mają pędy tuż pod nosem. Co roku muszę zabezpieczać ale po raz pierwszy będzie to "profesjonalna" siatka a nie partyzantka w ostatniej chwili.

Irenko Jestem przerażona, w najbliższych dniach idę do fryzjera Obrazek
Ja mam na liście nasionowej tylko poziomki i lawendę ale boję się iść do sklepu Obrazek
Mnie ta ostróżka też się podoba, jeszcze takiej nie widziałam.
U mnie na zieloną pietruchę jest za ciemno o tej porze roku ale mama często miała "dupkę" na spodeczku z wodą i zielone do rosołu było.
U Ciebie muszki a u mnie pojawiły się znów wciornastki ;:223
Zanim wysieję begonie muszę się ich pozbyć. Co prawda męczą trochę Lespedezę ale to spora roślina więc sobie poradzi ale nie dam im zniszczyć moich sadzonek.
Mżonka posłuchaj ale przed wyjazdem na zlocik możesz już rusztowania składać Obrazek

A jakie nasionka w galanterii damskiej były? :;230

Beatko W szklarni można podłączyć ogrzewanie i jeśli coś pilnego do zrobienia, to jest to jakieś rozwiązanie. Ale z drugiej strony... po co się spieszyć. Przecież czeka nas pół roku rozmyślań o nowym sezonie i zawsze jakieś nowe pomysły mogą się narodzić. Dobrze, że tak Ci się samo dokończyło z grządkami. A ja dziś berbeciowi tłumaczyłam, że elfy są tylko w bajkach ;:306
Zdjęcia chętnie obejrzę bo jestem ciekawa, jak wyszły te podwyższone ale skoro byłaś chora, to może nie szalej przy takiej pogodzie.

Kasia Nie bój nic, zanim się obejrzysz, wszystko zniknie z Twojego salonu i jeszcze zatęsknisz za widokiem milionów nasionek Obrazek

Martuś Po cichu liczę, że te prognozy się spełnią bo wyjątkowo źle ostatnio znoszę zimę ale i w ogrodzie mam co robić. Niby ogarnięte jest ale tylko z grubsza a do tego wciąż nowe pomysły przychodzą mi do głowy i już chciałabym sprawdzić czy to dobre pomysły Obrazek
To, że masz ogród pod nosem jest zapewne udogodnieniem ale przecież dzień teraz taki krótki, że pewnie ciężko Ci wygospodarować chwilę dla ogrodu. No i jeszcze stroiki. Nie mogę się doczekać, aż pokażesz swoje dzieła ;:108
Jest taki czas, że ogrody muszą poczekać a przecież u Ciebie to ogromny teren i roślin mnóstwo. Do wiosny na pewno zdążysz wszystko zrobić a na wiosnę zacznie się od nowa Obrazek

Aneczka Ja nie wiem, jak czas rozciągnąć więc nic Ci nie podpowiem. Sama mam problem ale bardziej wynika to z zapadania w sen zimowy ;:131
Jazdy samochodem w takich warunkach nie zazdroszczę i doceniam możliwość dojeżdżania komunikacją miejską. Najbardziej w zimie nie znoszę skrobania szyb i teraz się cieszę, że do pracy autem nie dojadę Obrazek
Filcoczek bardzo fajny. Podziwiam Cię za chęci i zdolności. Ja właśnie kombinuję, jak przebrać berbecia za prezent na występy przedświąteczne. Kasia mi ostatnio podpowiedziała rozwiązanie na PW ale do przedszkola chyba nie bardzo się nadaje Obrazek

Daria Ja też jestem za rękodziełem a te zabawki "z kontenerów" przywożone masowo doprowadzają mnie do wysypki. Większość nie nadaje się do niczego a już z pewnością na prezent dla dziecka.
W Tymczasowym też prawie zrobione ale do stwierdzenia zrobione jest jeszcze długa droga. To typowe dla dojeżdżających ogrodników choć i stacjonarni zawsze mają coś do zrobienia. Ot, taka nasza dola: robić, robić, robić... Dobrze, że to kochamy :;230
Pozdrawiam Małgosia
Spis moich wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”