Pierwsze koty za płoty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty

Post »

I ja sasanki lubię, dlatego nie wiem jak to się stało, że mam tylko jedną ;:222 Koniecznie muszę to zmieć. Spodobały mi się te pełne i chyba się na nie skuszę. Już je mam upatrzone, wiosną zrobię zamówienie i będę miała. Cyklamena posadziłam w tym roku, ale niestety żadna bulwka nie wypuściła listków. Kobierce cyklamenów pod drzewami wyglądają cudnie ;:108
Tego miłka mam już kilka lat i kwitnie bez problemów. W tym roku kupiłam jeszcze jakiegoś innego, ale ten szybko zamarł i nie wiem czego się spodziewać. mam nadzieją, że wiosna pobudzi go do życia. Pozdrawiam ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko, tak się cieszę z nasionek aksamitek od Ciebie, :tan bo ogromnie mi się podobają Twoje kwitnące. ;:215
A'propos nasionek, mam trochę nasion pysznogłówki cytrynowej. ;:108 Zbierałam z myślą o Tobie. Czy ciągle jesteś chętna?
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oczywiście, że chcę ;:196 Widzisz, tego sobie nie zapisałam ;:224 Dobrze, że pamiętałaś. A masz może jeszcze nasiona rudbekii rozczochranej?
Lucynko, cała przyjemność po mojej stronie :heja Ja tę aksamitkę bardzo lubię. Jak ma dobre warunki, to rośnie wysoko i jest całkiem sporych rozmiarów. Czasami trzeba ja nawet podpierać, bo potrafi krzywo rosnąć i się wyłamywać. Zazwyczaj podpieram wcześniej, bo jak już zboczy z toru, to później trudno ją naprostować.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I ja lubię sasanki ale one nie lubią mojej działki. :roll: Kilka razy próbowałam. Z marnym skutkiem. Jedna jedyna się ostała i ledwo zipie. Nawet nie mam pewności czy pokaże się wiosną... :oops: No nic. Strata sasanek. :lol:
Piękne te różowe tulipany. Bardzo ładny im portrecik zrobiłaś. ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Cudne kosteczki, miłek i aksamitki ciepło, coraz cieplej się robi ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ale te aksamitki rozczochrane śliczne, zupełnie nie aksamitkowe ;:138
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Och jak pięknie zakwitły Ci tulipanki ;:306 Aż miło popatrzeć ;:215
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Iwonko miłek śliczny, ale drobniutka szachownica przecudna. ;:oj Dlaczego się zastanawiałam nad jej kupnem. ;:131 Teraz będziemy kolorowe kwiaty w słońcu pokazywać, bo przetrwać do wiosny nie łatwo. ;:108
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witaj Iwonko. ;:128 . Przydreptałam się ogrzać, tak tu miło, wiosennie. Nie sposób nie pochwalić miłka, bardzo ładny jak zresztą pozostałe. Tulipanki ładne choć u mnie nietrwałe mimo to co roku jakieś dokupię. ;:173 . Sasanki, bardzo wdzięczne kwiatki. Te na szczęście u mnie zagościły na dobre, wysiewają się same. :heja Pozdrawiam. :D
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Iwonko, te zdjęcia to rozgrzewający balsam na mroźne dni ;:196

Co to kwiatki?
Obrazek
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Basiu to Miłek wiosenny ten cudny kwiatek .Jestem ciekawa czy mój wiosną zakwitnie ;:224
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Śliczny! Miałam miłka, ale inny... chyba sporo jest rodzajów.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jak wiesz ja mam jeszcze do dosadzenia cebule na tylnej rabacie.
Mam tam kilka tulipanów, ale jest ich zdecydowanie za mało
Także będę miała w przyszłym roku też pole do popisu
Nie wiem co się stało ze sklepami internetowymi, ale praktycznie tulipany sa już wykupione.
Zupełnie inaczej było w zeszłym roku, kiedy to kupowałam właśnie o tej porze, a sadziłam po świętach
Nawet jakbym chciała to nie mam już gdzie kupić.
Może to i dobrze? Zostanie przyjemność na przyszły rok
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Przychodzę z rewizytą i juz wiem, że muszę nadrobić cały wątek ;:oj
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miło mi, że do mnie zaglądacie, mimo iż sama jestem tu ostatnio gościem ;:196

Aniu, mam tylko jedną sasankę i koniecznie muszę to zmienić. Chciałabym na wiosnę dokupić pełną, ale nie bardzo wiem gdzie. Kiedyś na stronie jakiejś szkółki je widziałam, ale teraz nie mogę znaleźć ;:222 Jestem ciekawa czy będzie jej się u mnie podobać. Ta, którą mam jest już bardzo stara, ale jej nie ruszam, bo sasanki podobno nie lubią przesadzania.
Mam tak mało tulipanów, że właściwie tylko portrety wchodzą w grę. Jednak każdy nawet pojedynczy kwiatek cieszy moje serce i oko :heja

Obrazek

Marysiu, Przynajmniej takimi widokami możemy się ogrzać. Dlatego tak lubię wspominkowe zdjęcia. Poza tym w sezonie nie zawsze jest czas, żeby przysiąść do komputera i dużo nam ucieka.
Musiałam się mocno zastanowić, co za kosteczki u mnie widziałaś? Już się obawiałam, że coś mi zdechło, a tymczasem Ty o kwiatkach :;230 W tym roku będzie ich chyba troszkę mniej, bo odmładzałam kępę i zostawiłam tylko największe cebulki. Miałam jeszcze kiedyś białe ale chyba mi wyginęły, bo ich nie pamiętam, no i nie ma ich na żadnym zdjęciu.

Obrazek

Iwonko, to są chyba najpiękniejsze aksamitki jakie znam. Mamy je już kilkanaście lat, ale co dziwne nigdy nie spotkałam nasion w sklepach. Już nawet nie pamiętam skąd się u mnie wzięły. W każdym razie co roku bardzo pilnuję, by zebrać ich nasiona. Bardzo źle kiełkują, dlatego trzeba wysiać ich dużo, żeby mieć sadzonki. Za to rosną dorodne i nie trzeba mieć ich wiele, żeby było je widać :heja

Obrazek

Karolinko, to takie miłe akcenty wiosny ;:63 Nie może ich zabraknąć w żadnym ogrodzie, każdy powinien mieć chociaż kilka cebulek. W następnym sezonie na pewno znowu trochę ich dokupię. Ale muszę również zainteresować się krokusami, bo tych niestety mam zdecydowanie za mało i z roku na rok coraz mniej. Już miałam to zrobić tej jesieni, ale..... ;:224

Obrazek

Soniu, miłek jest moim ulubieńcem, chociaż on taki bardziej pospolity. Są inne, może piękniejsze, ale ten ma w sobie tyle uroku ;:138 Wiosną kupiłam sobie jeszcze jednego, ale na razie go nie widzę ;:218
Szchownica jest śliczna, chociaż kwiatki ma dość drobne. Miałam białą ale mi się nie uchowała. Szkoda, że nie dogadałyśmy się wcześniej, bo miałam tych cebulek sporo. Niestety zostawiłam tylko te największe. Ale może moja mama będzie miała ich więcej, to wtedy będę mogła Ci troszkę wysłać. Ale to dopiero okaże się po kwitnięciu, bo w tej chwili to mama na pewno nie pamięta ani gdzie je ma, ani w jakiej ilości ;:173

Obrazek

Zuziu, masz chyba szczęśliwą rękę do roślin ;:180 Moja sasanka nigdy się nie wysiała ;:145 Ale u mnie mało co się sieje. Taka na przykład smagliczka. Podobno wystarczy kupić raz i ma się ją przez kilka lat. A ja będę miała kilka lat, jak sobie co roku kupię ;:218

Obrazek

Basiu, to już wiesz, że to miłek ;:108 Miłki są różne. I z małymi kwiatkami i większymi. I kwiatki mogą być całe żółte, albo żółto- zielone, albo całe zielone. I pojedyncze i pełne. Sama więc widzisz, że byłoby w czym wybierać. Tylko wtedy trzeba mieć kieszeń pełną pieniędzy, bo one nie są takie tanie ;:185

Obrazek

Jadziu, mój miłek zakwitł dopiero po kilku latach. Teraz co roku kwitnie i chętnie przyrasta ;:63 , chociaż nie jest jakiś szczególnie duży. Nie pamiętam kiedy go kupiłam, ale może już mieć jakieś 6-7 lat

Obrazek

Gosiu, a ja się zupełnie nie dziwię, że zabrakło dla Ciebie tulipanów. Wystarczyło przecież tylko poczytać forum, wszędzie było tulipanowe szaleństwo :;230 Umiar nie był w tym roku w cenie. Przyjemność trzeba sobie dozować. Jakbyś się czuła jesienią jak wszyscy kupowaliby cebulki, a Ty nie? Za rok znowu sobie kupisz ....set i będziesz się delektować szczęściem :tan

Obrazek

Izo, rozgość się i wpadaj kiedy chcesz ;:196

Obrazek

Pozdrawiam i życzę miłego weekendu :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”