Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Post »

Dario kojarzysz nasza olkuską przed skrętem do mnie ...ten zjazd a potem podjazd...wszystkie tiry rok rocznie tarasują tam drogę, albo wyjechać nie mogą, albo staną w poprzek a czasem nawet legną na boczku. My to wiemy, ale drogowcy ;:185 No to stoją biedne ludziska w gigantycznych korkach ;:131
Ha ha widać go? jak był inaczej ustawiony to po czerwonych gatkach można go było poznać ;:306 ;:306
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:oj Marysiu! Twoim kwiatkom zmarzły uszy :( i białe czapeczki pozakładały. ;:63
Teraz im nieco cieplej.
Na ostatnim zdjęciu, na tej zaśnieżonej drożynie jakieś malutkie stworki sobie przysiadły. ;:202
Przyjrzyj się dobrze, weź nawet lupę, choć ja tylko za pomocą okularów je wypatrzyłam. ;:108 ;:108
U mnie też bielutko ;:333 i niech tak zostanie, bo ja lubię takie klimaty. ;:63
Miłego wieczoru. ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Chryzantemy w czapeczkach to i nie zmarzną ;:215 , u nas tylko mrozi, nie lubię takiego mrozu bez śniegu, roślinom zimno ;:108
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu ,sle Cię zasypało teraz sanki i na górki ;:306 Pozjeżdżałabym jeszcze :wink:
Miłego wieczoru ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu piękna zima ;:333 ;:333
Roślinki mają ochronę , więc może tak być do wiosny :D
Dzięcioła i ja dopatrzyłam ale nic nie napisałam :wink:
Od roślinek odpoczywamy a Ty i tak do kurek musisz spacerować ale to tak dla zdrowotności ;:108 ;:306
Pozdrawiam Cię i oby ta Twoja ścieżka nie za śliska była ;:168 ;:196
jagusia111

Post »

To u nas o dziwo drogowcy nie zaspali. Już dwa razy piaskarka jechała mimo, że śniegu niewiele.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko nie wiem gdzie Ty widzisz stworki, bo ja nic nie widzę ale ja może wiem bo po obu stronach rosną byliny, które ścinam dopiero wiosną :D Taka zima lepsza od ciągle lejącego deszczu, bo już było za bardzo mokro ;:oj W dodatku jest biało, czysto, ładnie! :D A jak jeszcze święta będą białe, to co chcieć więcej. Wieczór miło, bo młodzi wrócili z Włoch i przy dobrym serze i nugacie pistacjowym pogadaliśmy o wyjeździe. Wino niestety tymi liniami nie puszczają :wink: Dobrej nocy ;:196

Iwonko oj ja też nie lubię jak ziemia twarda od mrozu, a śniegu wcale. Niestety temperatury w prognozach widzę różne, ale na szczęście nie jakieś niskie :)

Alu jak bym miała z ....kilo mniej to też może pozjeżdżałabym :D
Dobrej i spokojnej nocy Alu ;:196

Tereniu wszystko mam blisko to spacerek i ruch jak najbardziej wskazany ;:65 Mam nadzieję, że nie nasypie za dużo i nie będę musiała jeździć na łopacie do odśnieżania ;:306 Chociaż to też ruch dla zdrowia ;:306
Odpoczywamy Tereniu i nabieramy sił na wiosnę ;:196

Aguś jakieś lepsze służby macie moi z lotniska długo wracali aż telefonowałam, bo nie byłam pewna co się dzieje :D A ilu jeździ na letnich oponach ;:224
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit W zimowym ogrodzie wprawne oko artysty dostrzeże to co inni nie widzą ;:138
Kwiatki z czapeczkami są booooskie. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Musze też jutro zajrzeć do ogródka jak wygląda świat zasypany na biało .U nas nie ma aż tyle śniegu.U Ciebie dodatkowo zasypuje od pola i tworzy zaspy.Trochę ciężkie te kapturki mają na głowach :wink: Drogowcy u nas również zaspali i samochody jeździły 40/h a może nawet mniej i tworzyły sie korki.Niektóre nie umiały wjechać pod górkę i zostawały
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie biało było rankiem ,ale tylko rankiem i na razie śniegu ani widu , ani słychu .Zimno jednak jest . To będzie chyba długa zima i da nam w kość .
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Oj, dużo śniegu na szaliczku leży. U mnie tylko trochę, bo już nie dosypało. Wracałam rano od wnuka, to chodniki i drogi były suche, a mrozik -5. Zaraz wybieram się na działkę.
Dzięcioła wypatrzyłam, ale żadnych stworków, o których pisała Lucynka nie zauważyłam.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu Wcześniej chodziło mi o stokrotkowatą czerwoną chryzantemę ;:108 Chciałem jeszcze spytać jak się mają Twoje szczepione kosztele? Być może wstawiałaś latem bądź wiosną ale mnie nie było i nie widziałem. Zaraz się opatulę jak eskimos i ruszam na sad, tak wieje, że porwało kruki z orzecha ;:oj
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam! dzisiaj miły dzień bo każdy dzień, w którym spotykamy ogrodnika jest miły. Mnie odwiedziła Ania Wsiania ;:4 Miałyśmy dla siebie parę godzin, ale i odbyłyśmy spacer po zaśnieżonym ogrodzie ...nie mogło być inaczej ;:4

Misiu dziękuję za miłe słowa ;:196 Czapeczki wiszą dalej bo mróz nie odpuszcza ;:oj

Jadziu to tak jak u nas, teren pagórkowaty i ciągle są problemy podczas "niespodziewanych" ataków zimy czy to w końcu listopada czy nawet w styczniu ;:306 Czas nastał mroźny i miło się w domu posiaduje obserwując zimę przez okno :D

Elu na szczęście nie wiemy jaka ta zima naprawdę będzie. Już jest krótsza o miesiąc, bo najdłuższa odkąd mieszkam na wsi była od pierwszych dni listopada do połowy kwietnia :D Śnieg leży w ogródku i okrywa rośliny ;:215

Lidziu bo to suchy mróz, chociaż wiatr zmienia minusy z -3 na odczuwalne -10 ;:oj Od wczoraj już nie sypie śniegiem, ale i nie topi się więc roślinkom ciepło. Coś ta nasza Lucynka widziała więcej niż trzeba ;:306

Michale a to wiem o którą chryzantemę chodziło, ona rzeczywiście zmieniła kolor w miarę rozkwitania i w pewnym momencie były dwa kolory na krzewie :D Z 10 drzewek zaszczepionych rośnie 5, a które to nie wiem bo napisy wyblakły ;:306 Trzy drzewka rosną szczególnie dorodnie i mam nadzieję że najwcześniej poznam odmiany. Nawet myślę, żeby na jednym z nich zaszczepić gałązkę od Ciebie dla pewności że będę miała swoje kosztele. Co o tym myślisz?
Znalazłeś kruki? ;:202
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu tylko napisz a wyślę gałązki :D Kruków nie znalazłem, inne ptactwo też zostało porwane, aż strach iść do pieca dołożyć ;:oj
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale dlatego ja mam ogrzewanie na gaz ;:306 Dam znać, ale muszę poczytać kiedy i jak to zrobić, bo to nie będzie szczepienie na podkładce ;:185
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”