seba1999 Obecnie jestem poza domem. Taki mały wypad. Tutaj też jest biało... Ale w sumie więcej lodu niż śniegu
Tak, to wiem, że czereśnie na pewno potrzebują dużo więcej przestrzeni niż np wiśnie czy śliwki. Całkowicie na żywioł nie puszczę na pewno żadnego drzewka, jednak jedne wymagają większego cięcia inne mniejszego.
Zdjęcia całego oczka jeszcze raczej nie było. Nie gotowe jeszcze, więc nie ma co pokazywać.

Na pewno kiedyś pojawi się. Zapewne było kilka "kawałków" oczka. co by nie pokazywać mojego nieładu
Ale tak, oczko było planowane od dawna.Zostało wykonane w lipcu tego roku. Wykonane, mam na myśli wykopane, wyłożone folią, oraz częściowo kamieniami. Troszkę roślin pojawiło się. Jednak to jeszcze nie to. Na razie szukam ładnej taniej lili do oczka. Jak by ktoś coś...
W ogóle to mam zabawną historię o oczku dla was, a raczej o rybce do niego...
Otóż raz będąc na ogrodzie dostałem od Pana dwie rybki do oczka, miał ich mnóstwo. Wiaderko z wodą, do samochodu i są u mnie. Tylko co z nimi zrobić jak nie ma oczka... Pierw co trzymałem ich w wiaderku z wodą. Kupiłem karmę. Trzymałem je tak w domu przez całą jesień, zimę, aż do wiosny. Niestety jedna zaczęła dość szybko pływać do góry brzuchem.

Ale druga wytrzymała do czasu aż mamusia wyniosła wiaderko na zewnątrz, jak było już ciepło i co? I rybka z wiaderka znikła... Pozostaje tylko się domyślać, że to kotek

Teraz mam już oczko, ale rybek brak