Moja nowa wymarzona dzialka cz. 12
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja nowa wymarzona dzialka cz. 12
Witaj Iwonko,piękne widoki ogrodu,a mgieł to u mnie nie ma ,wczoraj i dzisiaj pochmurnie i smutno ,ale wcześniej to było cudownie ,pozdrawiam 

- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko , robisz sporo różnego suszu na zimowe herbatki , nawet z bergenii . Możesz coś więcej na ten temat ?Dzięki 

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwonko
http://images83.fotosik.pl/190/c83c4ad3f5ec3f37med.jpg to są chyba rozchodniki okazałe, te na pierwszym planie. Jeśli tak to nadal mają piękny czerwony kolor i dają czadu na rabacie, tak jak i te Twoje wysokie trawy.
http://images83.fotosik.pl/190/c83c4ad3f5ec3f37med.jpg to są chyba rozchodniki okazałe, te na pierwszym planie. Jeśli tak to nadal mają piękny czerwony kolor i dają czadu na rabacie, tak jak i te Twoje wysokie trawy.

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Iwonko mglisty poranek zapowiada zazwyczaj piękny dzień 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witajcie dziewczyny kochane
, niedziela mija dzieci pojechały, wiatr na dworze i zimno a ja zasiadłam i mam zamiar pozwiedzać trochę Wasze ogrody
Marysiu mar, niestety ta mgła calutki dzień trzymała, dopiero dziś słonko zaświeciło
Beatko tak to rozchodniki, one jeszcze się dzielnie trzymają
Elu mam nadzieję, że i Tobie ta herbatka posmakuje
Martusiu teraz każdy dzień ze słonkiem to na wagę złota jest, tęsknimy za nim wszyscy
Lucynko, no właśnie, ładne te mgły ale jak nie muszę się nigdzie wybierać i wszystkich mam w domu, dziś słonko zaświeciło, ale czuć mróz w powietrzu
Marysiu niestety nie biorę udziału, u mnie w tym roku ze zbiorem nasion kiepsko, wiesz jaki ten rok znowu był dla mnie marny, nasiona znowu będę zamawiać, kupować
Tereniu lepiej niech leciutko mrozi i słonko świeci, zawsze to przyjemniej prawda
Byliśmy dziś na spacerku po polach i zaroślach, znalazłam piękne owoce róży, już nastawione na ocet
, no i jeszcze znalazłam ciekawy drewniany wazon, chyba z jakiegoś pnia drzewa
Ludzie różne rzeczy wyrzucają, w takich miejscach, że aż przykro, ale czasem ciekawostkę znaleźć można

No i jeszcze powiem Wam, że mam zamiar swoim wnukom zrobić świecące bałwanki, pierwszy etap zakończony, bałwanek musi wyschnąć

Marysiu mar, niestety ta mgła calutki dzień trzymała, dopiero dziś słonko zaświeciło

Beatko tak to rozchodniki, one jeszcze się dzielnie trzymają

Elu mam nadzieję, że i Tobie ta herbatka posmakuje

Martusiu teraz każdy dzień ze słonkiem to na wagę złota jest, tęsknimy za nim wszyscy

Lucynko, no właśnie, ładne te mgły ale jak nie muszę się nigdzie wybierać i wszystkich mam w domu, dziś słonko zaświeciło, ale czuć mróz w powietrzu

Marysiu niestety nie biorę udziału, u mnie w tym roku ze zbiorem nasion kiepsko, wiesz jaki ten rok znowu był dla mnie marny, nasiona znowu będę zamawiać, kupować

Tereniu lepiej niech leciutko mrozi i słonko świeci, zawsze to przyjemniej prawda

Byliśmy dziś na spacerku po polach i zaroślach, znalazłam piękne owoce róży, już nastawione na ocet

Ludzie różne rzeczy wyrzucają, w takich miejscach, że aż przykro, ale czasem ciekawostkę znaleźć można

No i jeszcze powiem Wam, że mam zamiar swoim wnukom zrobić świecące bałwanki, pierwszy etap zakończony, bałwanek musi wyschnąć

- Beaby
Robiłam stroiki w tych sznurkowych kulach ale bałwanka jeszcze nie próbowałam - fajny pomysł. 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Iwonko, spacerek udany,
tym bardziej że znalezisko wspaniałe.
Na działeczce można ten wazon fantastycznie wkomponować i zaaranżować, wypełniając roślinami.
Iwonko, a jakie Ty nasiona chcesz kupować? Bo jeśli roślin ozdobnych, to chętnie wyślę Ci na PW listę nasion, jakie zebrałam w tym roku. Może znajdziesz wśród nich takie, które Cię zainteresują i kilka grosiaków zaoszczędzisz.
Udanego tygodnia życzę.

Na działeczce można ten wazon fantastycznie wkomponować i zaaranżować, wypełniając roślinami.

Iwonko, a jakie Ty nasiona chcesz kupować? Bo jeśli roślin ozdobnych, to chętnie wyślę Ci na PW listę nasion, jakie zebrałam w tym roku. Może znajdziesz wśród nich takie, które Cię zainteresują i kilka grosiaków zaoszczędzisz.

Udanego tygodnia życzę.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Iwonko czy do bałwanka włożysz ledową żaróweczkę, no bo niby czym go oświetlić ????.Ja kiedyś robiłam jajka wielkanocne takie wielkie .Porozdawałam lecz jedno sobie zostawiłam na pamiątkę. Fajny pomysł na bałwanka a znalezisko też niczego sobie tylko wyczyścić i będzie jak nowy
- iwona0042
Jadziu mam krótkie łańcuchy światełek choinkowych i spróbuję je wkomponować jakoś, mam nadzieję, że się uda
Lucynko, bardzo proszę o wiadomość na PW.
Ja Beatko robiłam zawsze bombki z tych sznurków, a w tym roku podejrzałam na FB bałwanka, tak samo łatwy jak bombki, ja robię to na krochmalu, więc łatwo, szybko i przyjemnie

Lucynko, bardzo proszę o wiadomość na PW.

Ja Beatko robiłam zawsze bombki z tych sznurków, a w tym roku podejrzałam na FB bałwanka, tak samo łatwy jak bombki, ja robię to na krochmalu, więc łatwo, szybko i przyjemnie

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ja swoje kule robiłam na Wikolu, a można też najpierw nawinąć a potem dopiero posmarować klejem .Kurcze zamiast siedzieć i obracać czółenkiem to siedzę na Fo 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Iwonko, jutro,
bo dzisiaj nie chce mi się wyciągać pudła z moimi zbiorami. 

- Beaby
Ja też tylko na wikolu robiłam te kule.
Iwonko - pokaż, proszę bałwanka jak już będzie gotowy.
Iwonko - pokaż, proszę bałwanka jak już będzie gotowy.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko miło spędziłaś niedzielę, u nas niestety pogoda nie sprzyjała spacerom
Ty nazbierałaś róży a i ładny dzban znalazłaś. Ciekawa jestem jak będzie wyglądał bałwanek
Poczekaj z nasionami, ja też jak ogarnę wszystko to poślę Ci listę, a jak przyjdą te z akcji to też się podzielę
Z kupowaniem się wstrzymaj! Dobrej nocy i miłego tygodnia 

- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Widzę że spacerek korzyść przyniósł wspaniałe.
dzban bardzo mi się podoba..a i pomysł na bałwanka ciekawy też robiłam bańki tym sposobem..u mnie zima..pozdrawiam

- iwona0042
Witajcie dziewczyny kochane
Zima zawitałam już do Was w większości, u nas z rana było biało, ale to z przymrozku tylko, już bym chyba ten śnieg wolała, bo tak to rośliny marzną niestety
Od rana dziś kończyłam robić bałwanka i za chwilkę go Wam przedstawię, pierwsze koty za płoty i pierwszy bałwanek dla mnie, następne dla dzieciaków powinny być lepsze
Reniu, Marysiu, Beatko, Lucynko, Jadziu przedstawiam Wam mojego Pierwszego

Zima zawitałam już do Was w większości, u nas z rana było biało, ale to z przymrozku tylko, już bym chyba ten śnieg wolała, bo tak to rośliny marzną niestety

Od rana dziś kończyłam robić bałwanka i za chwilkę go Wam przedstawię, pierwsze koty za płoty i pierwszy bałwanek dla mnie, następne dla dzieciaków powinny być lepsze

Reniu, Marysiu, Beatko, Lucynko, Jadziu przedstawiam Wam mojego Pierwszego