
Uwielbiam chili i nie mogłem obok tego wpisu przejść obojętnie. Poszperałem więc w wolnej chwili i znalazłem trochę info o twoich paprykach.
Tabasco short yellow.
Tutaj piszą http://www.fataliiseeds.net/index.php?r ... ort+yellow , że nie ma nic wspólnego z odmianą tabasco(http://www.chilihead.pl/viewtopic.php?f=60&t=631 ), a jest raczej rośliną ozdobną, popularną w tworzeniu bonsai. Można z niej przyrządzać susz, ale chyba jako podstawa sosu tabasco nie posłuży.
Tabasco, te popularne należy do capsicum frutescens. Twoje do annumów. Oczywiście jeżeli internety nie kłamią.
Bacskai feher, Atris, Oranje blok, Marconi purple (fioletowa), Big bertha, asti gold, Grueso de plaza, golden treasure: duże odmiany słodkie.
Topepo, kształt pomidora, słodka.
Trifetti (Purple Tiger) fioletowa odmiana chili https://c1.staticflickr.com/7/6036/6233 ... 117c_b.jpg , http://www.homedesigndirectory.com.au/g ... ant-id=929 .
Thunder moutain longhorn https://www.google.pl/search?q=Thunder+ ... 0TLKroM%3A . Ciekawa odmiana już dość popularna u nas.
Yalova corbaci lekko ostra. https://www.google.pl/search?q=goliath+ ... 6EMPX_M%3A