Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Post »

Elu nie mam takiego powera jak Ty, powiedzmy miewam zrywy ;:306 i w ogrodzie jak wiesz ciągle jest coś do zrobienia. Ja nie wycinam suchych bylin wszytko to zabezpiecza roślinę i usuwam wiosną, na rośliny zagrabiam jeszcze liście co stanowi też ich ochronę, więc sprzątania mam niewiele. Dzisiaj wsadziłam cebule narcyzów co miałam komuś dać i jak wiesz podsypałam nawozem borówki i żurawinę. Dzisiaj poczytałam że mogę jeszcze podsypać siarczanem potasu drzewa owocowe to może jutro jak nie będzie lało podsypię i czekam na ostatnie cebule lilii, Ty wiesz że wszystkie wykupiliśmy ;:306 Słoneczko takie jak na zdjęciach było tylko nagrodą dla tych co wstają skoro świt, potem brylowało za chmurami :D Pozdrawiam ;:168

Bea no nie wiem czy mi się będzie chciało dorabiać, ja już jestem na zasłużonym odpoczynku ;:306 Pracuję ale nie zarobkowo ;:306

Jadziu mnie pociągnęło i nie żałuję bo ponoć w nocy ma padać to jutro będę odpoczywać tzn sprzątać chałupę bo gości w weekend się spodziewam :D

Misiu moja Kochana ja i góry kiedy to było ;:306 Teraz to ja tylko mogę poczekać na słoneczko, a potem się nim chwalić :;230 ale miło że tak piszesz ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu :wit . Piękne i klimatyczne zdjęcia pokazałaś ;:138 . Twoje wschody słońca są mistrzowskie ;:138 . Widzę, że nie próżnowałaś i w pełni wykorzystałaś pogodę ;:333 . Ruch na świeżym powietrzu to jest to ;:215 . Ty to pracowita jesteś jak mrówka ;:65 , tyle sadzonek rokitnika ;:224 . Widzę, że Ty też czekasz jeszcze na jakieś cebule ;:306 . Dobrze, że nie tylko mi tak odbiło na koniec sezonu ;:224 . Pozdrawiam ;:196 .
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu no cudne zdjęcia, pogoda fajna, co więcej chcieć ;:138 u nas wczoraj też ładnie było, ale dziś znowu mgły ciężkie, piszesz o nawożeniu, ja dziś mimo tej mgły planuje wyjazd na działkę więc chyba i ja jeszcze nawóz kupię i podsypie co nie co, ;:3 życzę ;:196
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Marysiu, ja również nie sprzątam, ale zupełnie z innych powodów ;:108
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

:wit Witaj Marysiu. Po Twoich fotkach można by sądzić,że to piękna złota polska jesień jest,a u mnie za oknem szaro- buro. U mnie jakieś bratki chyba kwitną,nawet nie mam kiedy zajrzeć do ogrodu,który mam pod nosem.Pozdrawiam cieplutko.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Marysiu...u mnie dziś słonka brak ale wiem że zawsze mogę do ciebie zajrzeć i popatrzeć na te piękne wschody i zachody słonka. ;:215 Czy już wszystkie pary rokitników zarezerwowane, przydał by mi się na przed ogródek co by mi niechciani goście nie włazili.. :;230 Pozdrawiam. ;:168
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Kiedy odsypiasz te fotograficzne poranki Maryś? mnie trudno z łóżka wyciągnąć przed 7.oo ale to znaczy, że kawka w łóżeczku najlepsza z dobrą książką :). Dawno pierzastych nie pokazywałaś , zbierasz kurze piórka na skrzydła anielskie?
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu gdzie jesteś ?? jeszcze na akcji wymiany ?? :D
Ja już zamówiłam ale ręce mi się trzęsły że w myszkę trafić nie mogłam ;:306
Życzę powodzenia i pięknej pogody na jutro ;:196
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Świetny karmnik zrobiłaś, a jego podstawa z orzecha bardzo mi się podoba. Jeden z moich karmników rozpadł się zeszłej zimy i nie dałam rady naprawić. Kupiłam więc nowy na targu. Na razie wiszą dwa i nawet mają powodzenie wśród sikorek i wróbli. Jak zrobi się zimno postawię jeszcze jeden.
Dłużej zatrzymałam się na widoczkach nieba z przepięknymi wschodami i zachodami słońca. Zdjęcia zrobione w idealnym momencie, zachwycają perfekcją.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Marysiu, ależ jestem, jestem!
Nie szalej tak na aukcjach, bo Ci miejsca w ogrodzie zabraknie i będziesz musiała po raz n-ty przeorganizować jego wystrój. :;230 :;230
Żartuję, oczywiście. :uszy Zmieniaj, a będzie co podziwiać. ;:63
Nie ma dzisiaj zdjęcia wschodzącego słoneczka. ;:174 Czyżby i u Ciebie zabrakło jego złocistych promyków? ;:3
U mnie białe mgły, za oknem istne mleko, a teraz już jeden stopień poniżej zera. ;:202 Nad ranem pewnie przymrozi. ;:108

Dobrej nocy. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam pięknie ;:180

Przyszły dzisiaj zamówione cebule, niestety trzy pozycje dostałam inne niż zamówiłam ale nawet jestem zadowolona, bo takich odmian nie mam, Cebule duże zdrowe! już posadziłam, a w prezencie dostałam 3 hiacynty i porcję krokusów (odmianowe). Wszystko już posadzone, chociaż ręce mi grabiały mimo ogrodniczych rękawic. W dzień było 4 szt, a odczuwalna chyba na minusie :wink:

Ewelinko wysprzątałyśmy magazyny, a co nie kupione to dodali w formie gratisów Obrazek U nas się nie zmarnują, a tam pewnie zostałyby wyrzucone, bo oni szkółki nie mają tylko sklep. Słońce na zdjęciach musi nam wystarczyć na jakiś czas, bo dzisiaj chmury i mgła, a zimnica straszna!
Pozdrawiam i miłego weekendu ;:168

Iwonko dzisiaj miałyśmy identyczną pogodę, a jak posadziłam cebule i wracałam do domu to nagle coś się rozdarło nad moja głową. W tej mgle leciał klucz dzikich gęsi...żałowałam, że nie miałam aparatu :)
Ela poradziła mi nawożenie borówek amerykańskich i zamówiłam siarczan potasu. Podsypałam borówki i żurawinę. I ja Ci życzę słoneczka, bo zimno to już chyba będzie ;:196

Justynko Ty jesteś teraz na specjalnych prawach, a poza tym trochę pewnie rozdwojona na dwa domy tzn na planowaniu ;:168

Kasiu przetrwaj ten czas, ja też mam na świeżo te wspomnienia. To trudne ale trzeba przetrwać ;:168 W weekend zajrzyj do ogrodu i pomyśl o czymś przyjemnym w celu odstresowania ;:215

Zuziu na razie mam w doniczkach 20 par i jak na wiosnę pokażą że żyją wtedy będę ogłaszać ile ich jest, a jak nie przeżyją to będziemy kopać od nowa, bo to bardzo plenne drzewka ;:306 Tylko się przypomnij bo wiesz ja mam świetną ale dość krótką pamięć Obrazek Słoneczko musi wystarczyć na parę dni, ale jak będzie mróz to słonce znowu wyjdzie. Ściskam ;:196

Ewuśku Ty moja kochana teraz poranków nie odsypiam, bo wstaję przed siódmą, jak wstawałam o 5 a nawet przed to wtedy tak śniadanko, FO i kimonko Obrazek Pierzaste mi rosną i tyją a jajek jak na lekarstwo ;:14
No to dla Ciebie pierzaste, mało atrakcyjne zdjęcie to nie wstawiałam :wink:

Obrazek

Tereniu wszystko załatwione, oczywiście zapomniałam ale coś mnie tchnęło i w telefonie wyczytałam jak dziewczyny pisały o ciszy przed... Rzuciłam robotę w kuchni i do laptopa, ale zdążyłam na czas i 3 po siódmej byłam już po Obrazek

Życzę Ci pełnego zamówienia, ja jeszcze swoich nasion nie spisałam i jedno wiem co Ci mam posłać, ale muszę coś do tego bo koperta sfrunie z biurka na poczcie Obrazek A rokitniki będziesz chciała ;:168
Dobrej nocy a pogody na jutro, bo widzę niezłe kamolki do zagospodarowania ;:196

Lidziu widziałam w handlu mnóstwo karmników i nawet w necie szukałam ale wszystkie wydawały mi się takie delikatne. Jak to ptactwo obsiądzie to za sezon będzie po karmniku i zaczęłam szukać w drewnie opałowych do kominka :D Powinien na jakiś czas spełnić swoją rolę. Mam jeszcze takie fikuśne wiszące, ale chyba pójdą wgłąb ogrodu, bo tu nie mam gdzie zawiesić :) Dzisiaj już sikory znalazły stołówkę i z orzechów nic nie zostało ;:306 Lidziu dziękuję za miłe słowa dotyczące zdjęć, to taka moja mała pasja ;:196

Lucynko o to dobrze że jesteś Obrazek a Ty tak nic a nic? nie wierzę !
Dzień ponury i mglisty, a zimnica nie pozwoliła na nic więcej niż konieczne. Niestety cebule przyszły dopiero dzisiaj i musiałam posadzić, bo będzie gorzej! Jak się mocno ochłodzi to będziemy róże zabezpieczać i koniec na ten sezon. Tylko ktoś pisał, że grudzień ma być ciepły ;:oj
No to wygrzewaj się i dobrej nocy ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Miejmy nadzieję ,ze nie bezie zbyt mocnych mrozów lecz zwierzątka wiedzą to lepiej, dlatego zbierają tłuszczyk zamiast znosić jajeczka .Fajne te kurki takie kuleczki jak przystało na matrony.W sam raz zdążyłaś Marysiu z liliami
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jadziu zobaczymy czy to ma przełożenie na mrozy? nie lubię bo muszę latać z ciepłą wodą do kurnika ;:185 Zdążyłam posadzić, bo jak ziemia zamarznie to klapa ;:333 teraz czekam co pokażą :D
jagusia111

Post »

Marysiu u mnie dobrze sprawdził się karmnik z pojemnika na farbę takiego z kwadratowym dnem. Odmalowany z wierzchu na zielono wygląda całkiem elegancko. Wystarczy z przodu przymocować malutką deseczkę - ściankę zapobiegającą wysypywaniu się pokarmu. Dużą zaletą jest to, że śnieg nie zawiewa. Mój jest przyczepiony drucikami do siatki ogrodzeniowej.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,skąd masz cebule lilii,ja dalej załatwiam ważne dla mnie sprawy,ale jutro sobota to może coś znowu podrobię w ogrodzie,tak mnie kusi jeszcze coś zamówić ,ale z jednym nie wyrobiona jestem ,a jeszcze sobie dokupię ;:306 ,u mnie też dzień był pochmurny i smutny ,ale ja nawet nie mam czasu o tym pomyśleć ,może nie będzie jeszcze bardzo zimno ,a karmnik super zrobiłaś ,pozdrawiam ,dobrej nocki ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”