Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Post »

Marysiu, to słońce , te trawy- poezja ;:63 Trzeba mieć duszę artysty, żeby zobaczyć to wszystko, co Ty widzisz ;:180
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,pogoda sprzyja pracom w ogrodzie,ale czytam,że i Ty też w nim w doskoku ,bo ciągle trzeba gdzieś jechać,ja też mam takie ważne sprawy do załatwienia,że tylko urywam czas na ogród,żeby po troszkę chociaż zrobić coś przed mrozem i śniegiem ,ale podobno grudzień ma być ciepły,to może w tym żółwim tempie zrobię co postanowiłam ,czy ten karmnik to Twojej roboty?Stroików nawet nie zaczęłam robić ,a po połowie grudnia mamy kiermasz naszej grupy artystycznej ;:306 ,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam chyba w ostatni słoneczny ranek, bo już teraz przeważają popielatości :wink:

Eluniu aparat pomaga zatrzymać ładne widoki, ale oko musi je wypatrzyć. Niestety odbija się to na takich przyziemnych sprawach, bo nie da się pielić grządek do czysta i zauważać np. co robi słońce czy chmury ;:306 Rokitniki już ujarzmione w doniczkach, a wczoraj pozyskałam parę odrostów pełnej róży rugosy do ucierania ;:215

Agusiu mój zawód... no może zajęcie do ogrodowanie, bo nawet nie ogrodnictwo a fotografowanie wpisuje się w to bardzo dobrze ;:196

Bea może i tak, dzięki!

Beatko powiem Ci, że takie fotografowanie bardzo wciąga. Dla fotografii stoję co rano w szczerym polu nie bacząc na spozierających zza firanek sąsiadów ;:306 Czekam na wychylające się słońce, oglądam czubki drzew jak wyglądaj w świetle wschodzącego słońca. Potem zrzucam te zdjęcia na dysk i czasem jedno zostawiam :wink: Prze długi czas zmniejszałam zdjęcia aby pokazać Wam i dopiero od niedawna zapisuje jako nową kopię bo tamte są o małej rozdzielczości i straciłam ;:222
Śledzę na zaprzyjaźnionych wątkach Wasze poczynania i podziwiam, bo to duże przedsięwzięcie szczególnie przy krótkim dniu. Najbardziej czekam na efekty czyli na przyszły sezon ;:333
Dziękuję za odwiedziny i za miłe słowa, pozdrawiam cieplutko ;:196

Iwonko 1 jak miło piszesz ;:196 aż mi cieplutko na sercu się zrobiło i jak tu nie stać w polu żeby pokazać co widziałam ;:4

Martusiu coś mi się zdaje, że sprzyjanie się kończy, ale mimo że słońca będzie mniej to jak będzie bez opadów ogród da się uprzątnąć i zrobić jak najwięcej przed zimą. O stroikach wiem, ale o grupie artystycznej nie słyszałam ;:oj Jaka Ty jesteś wszechstronna ;:224 Tak karmnik zrobiłam sama, a M jedynie pomagał sklecić, szczególnie przykręcić do pieńka. Wygląd to mój pomysł, który się rodził w momencie kiedy znalazłam plaster drewna orzechowego ;:306 Pozdrawiam i posyłam ucałowania, a i już się cieszę na spotkanie zimowe ;:196

Oczywiście po tylu miłych słowach dzisiejszy wschód słońca i parę ciekawych zdjęć

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teraz już nie ma słońca ;:185 jest szaro, ale może w ciągu dnia jeszcze się zmieni czego życzę wszystkim!
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiecie jaki był piękny wschód słońca w Krakowie-powiedziałam dzieciom.
Nawet się nie zdziwiły tylko pokiwały głowami.
A syn zapytał -aktualizy zrobiłaś w międzyczasie?
Pełne zrozumienie!
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Marysiu uwielbiam Twoje słoneczne zdjęcia ;:167 dzisiaj też słonka nie było, mgła jak mleko ;:185 zapowiadają poprawę pojutrze, ale co będzie zobaczymy...
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu piekne zdjęcia ;:333
Dzisiaj wiekszość dnia spędziłam na zakupach ,ale spożywczych .Jutro będę działać tylko nie wiem gdzie dom czy ogród ,a jeszcze budynek gospodarczy do posprzątania .
Zdrówka ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pogoda sprzyjała chodzeniu po ogrodzie, bo temperatura powyżej 10 st i słońce zasłonięte chmurami, ale jasno ;:215 Przysłali mi Siarczan potasu i Dolomit więc podsypałam co nieco. Miałam jeszcze trochę cebul żonkili do wsadzenia to poszły w glebę. Dorobiłam sadzonek rokitnika i tym sposobem mam po 20 par! siedzą w ciszy pod ścianą tunelu i dostały prikaz, żeby się przyjąć i wystartować wiosną ;:215 Wszystkie ładnie opisane więc o pomyłkach nie może być mowy. Wykopując stwierdziłam, że jeżeli się kosi pod rokitnikiem to ma mocne i dalekie odrosty korzeniowe tak do 1,5 - 2 m. Byłby żywopłot nie do przebycia ;:202

Beatko moi już też nie zadają pytań skąd wiem jaka pogoda w Szczecinie czy na Śląsku ;:306
Czyli u Ciebie słońce "nie wzeszło" :?:

Natalio dziękuję ;:168 łapię każdą chwilę słoneczną, bo jednak przewaga jest tych dni szarych :) Życzę zatem poprawy pogody i niech Ci zaświeci piękne słońce ;:3

Alu Dziękuję ;:180 , ja dzisiaj nie dałam się nigdzie wyciągnąć i na jutro też się migam. Ostatnio parę dni pogodnych spędziłam w ogrodzie to na domu od razu się odbiło, a mam mieć gości to muszę trochę chałupę ogarnąć ;:306 Fajnie że masz budynek gospodarczy. Ja nie miałam i musiałam budować, żeby mieć gdzie choćby kosiarkę schować, no a potem jak wiesz przyszły pierzaste i doszedł jeszcze jeden budynek ;:306 Miłego wieczoru ;:196
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zgadzam sie z Beatką , tamto zdjęcie na tapetę , taką na ścianę ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu w tym budynku kiedyś były kury i 6 kóz zbudował go własnoręcznie mąż potem zięć miał warsztat stolarski .
Dużo rzeczy tam teraz jest potrzebnych i nie potrzebnych. Jest tam jeden duży bałagan ja teraz muszę je posortować i wygospodarować miejsce dla kur .Bo chyba nie odpuszczę wiosną chcę mieć kury :wink:
Dobrej nocki ;:196
Pozdrawiam Alicja
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witaj, Marysiu! ;:196
Wróciłam z wojaży, zaglądam do Ciebie i od progu po oczach dostałam. :roll:
U mnie przez cały dzień szaro i smutno ;:174 za oknami, a u Ciebie takie cudne niebo ;:333 malowane wschodzącym słoneczkiem. ;:3 Fantastyczne zdjęcia! ;:63 ;:63
Miłego wieczoru. ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Karolino jakoś nie mam fototapet i może jakieś zdjęcie sobie wydrukuję, bo syna kilka zdjęć zdobi ściany w domu :oops: Parę dostałam w dużym formacie w prezencie ;:215

Alu to życzę powodzenia w przygotowywaniu miejsca i stworzeniu kurnika na nowo. M. pewnie kupi jakieś fajne kurki ;:215 Niedawno budowaliśmy naszą altanę i tyle rzeczy w niej, ze po wstawieniu kosiarki nie ma się jak ruszyć. Kiedyś nie było i też było nieźle, człowiek strasznie dużo rzeczy gromadzi ;:oj Śpij spokojnie ;:196

Lucynko pisałyśmy w jednym czasie u siebie ;:306 Witam Cię z powrotem ;:196
Jesteś zadowolona z siebie i dobrze ;:333 a mama myślę że jeszcze bardziej ;:167
Słonko rano wyszło dając nadzieję, a potem siedziało za chmurami niby przeświecało i nie było ciemno, ale zachodu już nie było widać. Pogoda sprzyjała pracom w ogrodzie :D Za pochwałę zdjęć dziękuję i życzę miłego odpoczynku domowego ;:196 ;:168
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Dobrze , że chociaż u Was w Krakowie świeciło słoneczko , bo u mnie zupełne mleko było przez cały dzień .Marysiu ,na pewno dzięki ładnej pogodzie przygotowałaś już ogród na zimowanie i wykonałaś wszystkie niezbędne prace .Pobytu w ogrodzie zazdroszczę .Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marysiu - jeszcze sobie dorobisz do emerytury jako fototapeciarz ;:306 ;:306 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Dzisiaj mieliśmy szaro buro i ponuro ani jeden promyk nie przeszedł przez chmury ;:174 Nawet nie ciągnęło mnie do ogródka ;:174
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś to prawda Twoje zdjęcia słońca nadają się na tapetę ,są bardzo energrtyczne.
Przy takim słoneczku to można góry przenosić, to już wiem skąd siłę bierzesz to przesadzania.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”