Skrętniki mnie zachwyciły

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Skrętniki mnie zachwyciły

Post »

wisnia897-Moniko pewnie część zakwitnie jeszcze w tym roku.To zdrowe i dorodne sadzonki.

Blueberry-Natalio bardzo bym chciała żeby parapety były z gumy no ale niestety nie są i miejsca robi się coraz mniej a kolejnego regału raczej nie wstawię.

gralys-witaj Grażynko widzę że jesteśmy sąsiadki.Bardzo się cieszę że coraz więcej jest nas z Lubelszczyzny.Skrętniki zachwycają przede wszystkim mnie stąd ta chęć zakupu ciągle nowych odmian.Szkoda że Twoja kolekcja padła zarażona grzybem ale tak to już jest że kilka roślin sobie daje radę a jak jest więcej to od razu coś się czepia i trzeba pryskać ale skrętniki i fiołki to bardzo podobne w uprawie rośliny i sporo koleżanek hoduje i jedne i drugie.
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak te maluchy podrosną i zakwitną to będzie u ciebie bardzo kolorowo;).
Awatar użytkownika
dalisbea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2016, o 22:52

Post »

Ile sadzoneczek !! Jak porosną i zaczną kwitnąć to dopiero będą widoki ;:333 ;:167 ;:167
gralys
50p
50p
Od: 2 lis 2016, o 18:41

Post »

Witaj Jolu, ja też z niecierpliwością będę czekać na kwitnienie Twoich skrętników. ;:65 . Jak ja Ciebie rozumiem z tym powiększaniem kolekcji ;:306 . Ja tak mam z fiołkami. Jak zobaczę jakiś ciekawy okaz, od razu chciałabym go mieć ;:306 . Fajnie mieć taką pasję, ale niestety parapety nie chcą się rozciągać ;:306 .Rzeczywiście masz rację , i fiołki i skrętniki lubią podobne warunki, i jedne i drugie są piękne. Pozdrawiam Cię cieplutko.
Rabatki na wiejskim podwórkuGrażyna
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Skrętniki zdecydowanie zdecydowały się na odpoczynek , nawet jak się pojawiają jakieś pojedyncze kwiaty to nie są już dobrze wybarwione, mniejsze. Czekam na kwiaty u młodych sadzonek, powinny zakwitnąć jeszcze w tym roku jestem ciekawa zgodności zakupionych sadzonek z zamówieniem bo przecież jesteśmy tylko ludźmi i pomyłki się zdarzają.
Zakupiłam nowy wór-200l podłoża Klasman bo z zakupionego na wiosnę już zostało bardzo niewiele.

Od kilkunastu dni jest uruchomiony nawilżacz bo powietrze zrobiło się bardzo suche i boję się żeby nie podsychały listki skrętnikom.
Tak wygląda sytuacja rano.

Obrazek

A tak jak nawilżacz popracuje
Obrazek

Na jednej odmianie zawiązał się strąk
Obrazek

I taka piękność zakwitła, akurat ten ma i odpowiednią wielkość kwiatu i wybarwienie takie jak trzeba
Obrazek
gralys
50p
50p
Od: 2 lis 2016, o 18:41

Post »

Jolu, ;:196 , czy to podłoże nadawałoby się do fiołeczków? ;:168 .
Rabatki na wiejskim podwórkuGrażyna
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko kupuję tutaj http://www.farma-malecki.pl/index.php?k ... a-do-upraw .Poczytaj i się zorientujesz.
majreg
200p
200p
Od: 11 maja 2015, o 09:11

Post »

Niesamowita kolekcja, jestem pod wrażeniem ;:173 .
Awatar użytkownika
galaxy
500p
500p
Od: 6 maja 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gdybym miała wybrać tego jedynego.... wolałabym nie mieć żadnego ;:306 Cudna kolekcja, nie chcę się zarazić, chociaż wirusa dostałam od Edytki i wirus się przyjął i małych wirusiątek naprodukował i teraz podglądam wszystkie forumowe skrętniki :) Jola, Twoja kolekcja mnie powaliła ;:oj

Wirus od Edytki :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58

Post »

Jolu, trzymam kciuki za nowości , niech pięknie rosną i wiosną obficie zakwitną ;:108 .
Jestem zachwycona Twoją kolekcją ;:215 . Podziwiam Cię ,że potrafisz znaleźć miejsce dla takiej
ilości skrętników ;:138

Martuś ,sadzoneczki zdrowo wyglądają ;:138 . Jestem pewna ,że wiosną zakwitną ;:108 .
Awatar użytkownika
galaxy
500p
500p

Post »

Edytko jeszcze koleżanki poobdzielam :) Już jedna złapała wirusa skrętnikowego, muszę ją tu do Joli zaprosić, niech też pocierpi ;:224
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny dziękuję za odwiedziny.Kiepska ze mnie gospodyni bo rzadko piszę ale zaglądam do swojego wątku codziennie.
Młodziaki na pewno na wiosnę zakwitną bo to zdrowiutkie sadzonki i jak ich nie zamęczę zimą to będę na wiosnę pokazywała ich kwitnienie , sama jestem bardzo ciekawa.
Edytko kolekcja się ciągle rozrasta bo jest tyle piękności że szkoda ich nie mieć.Po każdym zakupie mówię sobie że to już koniec, że muszę zastopować ale nie daję rady.Teraz do wiosny już daję spokój ale na wiosnę mam już plany na nowe zakupy tym bardziej ze dziewczyna od której kupuję ciągle oferuje coś nowego a że to są odmiany które ciężko dostać w Polsce to pokusa jeszcze większa.
Marta piękne sadzonki uzyskałaś, nie dziwię Ci się że skrętniki Cię zaczarowały i mam nadzieję że kolekcja będzie się rozwijała.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
galaxy
500p
500p

Post »

jola1 pisze: mam nadzieję że kolekcja będzie się rozwijała.
Jolu nieeee..... miejsca już brak, nie mniej jednak co najmniej 6 typów już mam ;:224
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pokazał swoje zmienne piękno.

Obrazek
Awatar użytkownika
kamma