Aga, Marzenko dziękuję za poradę ,czyli teraz wsadzę bezpośrednio listeczek do ziemii, a czy końcówkę wcześniej umoczyć w ukorzeniaczu.? Marzenko teraz wiem ,że mogę jak powstanie więcej sadzoneczek spokojnie porozrywać , a ja do tej pory tak się bałam ,że coś pouszkadzam, dziękuję Wam bardzo za wskazówki, zabieram się do pracy. Basiu kaktusiki pokażę w póżniejszym czasie, ale nie ma tego za wiele ,widziałam ,że jeden już się zaczął pokładać, czyli kolejny mu trafia, chyba już zarażone jakimś grzybkiem przynosimy ze sklepu.
Olu witam Ciebie miło, a ja miałam obawy ,że nikt nie będzie chciał oglądać moich doniczek. Dziękuję,że chwalisz moje początki w uprawie roślin pokojowych.
Jak się czyta miłe słowa to chęci przychodzą na pokazanie jeszcze kilku roślinek.
Oto one
Trzykrotki, część to zasługa Agi- Agaxkub, jeszcze raz w ten sposób Jej podziękuję ;:21
Basiu cały czas mają takie ładne intensywne kolory. Jedynie te z ostatniego zdjęcia, są trochę wybiegnięte, trzymam tą doniczkę w jasnej chłodnawej piwnicy ,nie wiem czy im czasami tym nie zaszkodzę.
Dorotko, bardzo ładne doniczkowce. Szczególnie podoba mi się skrętnik i zielistka. Widziałam balkon obsadzony zielistką i surfiniami na przemian. Wyglądał bardzo ciekawie. Wiosną uśmiechnę się o sadzonkę.
Dorota
Doroto moja imienniczko, a ja widziałam rabaty w Chorzowie obsadzone zielistkami, super wyglądało, właśnie z tamtąd mam te roślinki, a na wiosnę się przypomnij widziałam, że już wypuszczają nowe sadzoneczki, a sadziłam je w pażdzierniku.
Aniu witam, dobrze że mogłaś otworzyć zdjęcia ja już drugi dzień zauważyłam, fotosik nam szwankuje. Byłam na tej stronie , którą mi podałaś , zaskoczyły mnie cyklameny ja nie przypuszczałam,że pochodzą one z rodziny pierwiosnkowatych. Zapraszam ponownie.
Aniu nie wiem dlaczego jest taki problem z otwieraniem zdjęć w godzinach popołudniowych i wieczornych , rano działa bez zarzutów. Ja paczusie do Ciebie posłałam w poniedziałek więc od dzisiaj oczekuj.
Wykorzystam sprawnie działającego fotosika i wkleję jeszcze kilka zdjęć.
Oglądając Wasze parapety urzekły mnie begonie, dzięki Bożence- Babopielce ,jej dobremu serduszkowi mam kilka szczepek, 2 sztuki kupne, a reszta zdobyczne.
Proszę pooglądajcie moje malutkie sadzonki
Basiu one naprawdę nie są duże, oprócz tych dwóch ostatnich, może tak zdjęcia przekłamują ich wielkość. Ja chodzę i bardzo się cieszę jak widzę nowy listek. Jedną mam włożoną jeszcze do wody, aby się ukorzeniła.