Familokowego ciag dalszy
- grazka24
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 maja 2010, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Familokowego ciag dalszy
Jadziu ja tez wzięłam szydełko do ręki i dziergam.Na razie proste serwetki , ale chciałam cosis na choinkę wydziergać i sukieniusie dla wnusi 4 miesiące.Może masz jakiś wzór, ? łatwy 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
GRAŻYNKO na Youtube jest wiele filmików gdzie pokazują jak zrobić sukieneczkę np. ten https://www.youtube.com/watch?v=AqeBerLWyuc .Tam znajdziesz też wzory na choinkowe ozdoby szydełkowe tylko wystarczy wpisać co sie chce. Mam też różne wzory na Pinteresie czy Stylowych. Ja osobiście często korzystam z Youtuba jak czegoś nie wiem .Chyba nie dostanę opiernicz za podanie tych blogów
IWONKO teraz już moje ręce wróciły do zadania i trochę sie poluzowały
Do wyszywania nie mam ręki za to Marysia robi cudne obrazy
TERENIU no kiedyś też nie wiedziałabym co to frywolitka, lecz z pikotkami mam już spore doświadczenie także w szydełkowaniu..Nie wszyscy wszystko muszą umieć.W ubiegłym roku podawałam kursik w/g którego ja się uczyłam, lecz teraz jest sporo kursików na Youtube ma je np. Maranta i czasem podpatruję jak specjalistki robią dany element
W ogródku dzisiaj nie byłam lecz może jutro wstąpię i zobaczę co w trawie piszczy
To fotki z początku września

IWONKO teraz już moje ręce wróciły do zadania i trochę sie poluzowały

TERENIU no kiedyś też nie wiedziałabym co to frywolitka, lecz z pikotkami mam już spore doświadczenie także w szydełkowaniu..Nie wszyscy wszystko muszą umieć.W ubiegłym roku podawałam kursik w/g którego ja się uczyłam, lecz teraz jest sporo kursików na Youtube ma je np. Maranta i czasem podpatruję jak specjalistki robią dany element
W ogródku dzisiaj nie byłam lecz może jutro wstąpię i zobaczę co w trawie piszczy

To fotki z początku września

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu przepiękne Twoje wyroby, Amelka to pewnie pęka z dumy z takiej prababci, szczęściara
Patrzę na Twojego Karolka i powiem u mnie w tym roku wyjątkowo strajkował, kwitł raz dość dobrze ale następne kwitnienie oszczędnie.
Elzbietka niezawodna, miałam na nią ochotę ale w tym roku powiedziałam stop i popatrz dotrzymałam postanowienia ale wiosną nie wiem czy rozum nie pójdzie w odstawkę i kliknę jakieś zamówienie. Sporo natomiast zamówiłam cebulowych obym tylko gryzoniom nie podrzuciła zarcia
Pozdrawiam

Patrzę na Twojego Karolka i powiem u mnie w tym roku wyjątkowo strajkował, kwitł raz dość dobrze ale następne kwitnienie oszczędnie.
Elzbietka niezawodna, miałam na nią ochotę ale w tym roku powiedziałam stop i popatrz dotrzymałam postanowienia ale wiosną nie wiem czy rozum nie pójdzie w odstawkę i kliknę jakieś zamówienie. Sporo natomiast zamówiłam cebulowych obym tylko gryzoniom nie podrzuciła zarcia

Pozdrawiam
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Och Jadziu jak Ty cudnie dziergasz. Ja tak jak Iwonka, kiedyś robiłam i b. lubiłam takie robótki , ale teraz bolą dłonie a dodatkowo oczy nie pozwalają i nie to żeby okulary, po prostu są za suche, pieką niemiłosiernie jak ślepię w coś i nie da rady. Ale podziwiać mogę
Cudna ta Kalikarpa , piękne koraliki jesienią i spora jest
Miłego łykendu 

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Cudeńka dziergasz
Będą wisieć na choince?
Różyczki jeszcze mają chęci do kwitnienia. Już pewnie się nie rozwiną, ale popatrzeć sobie na kolorowy pąk w listopadzie, to też przyjemność

Różyczki jeszcze mają chęci do kwitnienia. Już pewnie się nie rozwiną, ale popatrzeć sobie na kolorowy pąk w listopadzie, to też przyjemność
- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Ach te Twoje frywolitki
piękne rzeczy robią Twoje łapki, a Elżbietka cudna, z tego co pamiętam to pnąca róża, kwiat śliczny i kształtem i kolorem, czy też tak obficie kwitnie jesienią?
Jadziu czy Charles Austin cały czas trzyma taki brzoskwiniowy kolorek, czy troszkę zmienia barwę?

Jadziu czy Charles Austin cały czas trzyma taki brzoskwiniowy kolorek, czy troszkę zmienia barwę?
- JAKUCH
DAYSY Elżbietka to parkowa róża lecz swoją prowadzę jako pnącą dopiero od tego roku pozwoliłam sobie na to .Z drugiej strony ma Doktorka do towarzystwa i Parnik Liptov. Austinek zmienia kolor na różowy i też do twarzy mu w tym kolorze
staram się chociaż kciuk mi już trochę nawala
.Jednak co zrobić z rękami jak za oknem szaro buro.Dobrze ,że przy takiej wichurze zaszłam do ogródka inaczej wyrwałoby mi Bright as a button .Musiałam wyciąć sporo pędów i oczywiście trzeba je było wykorzystać ,bo przecież wyrzucić szkoda.Jedne dałam pod klosz, a sporo zadołowałam w starym kompostowniku razem z liśćmi.Ciekawe czy te patyki się ukorzenia, a na razie nie zabezpieczyłam ich niczym są zakopane na leżąco
IWONKO te jak piszesz cudeńka będą wisieć na choince u synowej a teraz mama Amelki tez chce na swoja wiec robota zapewniona
Wydaje mi się ,że jednak przy takiej pogodzie jednak rozwiną pąki, bo są już na wpół otwarte.Aphrodite ma coraz mocniej otwarte pąki
KAROLCIA z nici też są szorstkie ręce bo kiedy robi się białą nicią to trzeba je co chwilkę myć, bo przecież ręce się pocą i brudzą nici .Wieczorem jednak trzeba na ręce naładować kremu
ANUSIU Elżbietka trochę droga w tej szkółce może uda i się wreszcie ja ukorzenić .Mam sporo jej patyczków zakopanych .Latem wszystkie młode korzonki z ukorzenionych patyczków pożarły mi krocionogi .Patyki padały jeden za drugim
Będziesz mieć wiosną kwitnąco jak przeżyją wszystkie cebulowe.Mojego Karolka latem tak obciachałam ,bo też wyrwałaby mi go wichura z korzeniami.Takie wysokie róże muszą mieć porządne zabezpieczenia.Szkoda było mi ciąć dzisiaj tych pędów z Bright lecz szkoda byłoby calutkiej róży gdyby wichura mi ją wyrwała
Dla was mój Karolek

IWONKO te jak piszesz cudeńka będą wisieć na choince u synowej a teraz mama Amelki tez chce na swoja wiec robota zapewniona

KAROLCIA z nici też są szorstkie ręce bo kiedy robi się białą nicią to trzeba je co chwilkę myć, bo przecież ręce się pocą i brudzą nici .Wieczorem jednak trzeba na ręce naładować kremu

ANUSIU Elżbietka trochę droga w tej szkółce może uda i się wreszcie ja ukorzenić .Mam sporo jej patyczków zakopanych .Latem wszystkie młode korzonki z ukorzenionych patyczków pożarły mi krocionogi .Patyki padały jeden za drugim

Dla was mój Karolek

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Jadzinko moja Elżbietka wita gości przy furtce i nie chce być pnąca a mi to nawet pasuje.
Grzeczna z niej różyczka bo skoro chcesz żeby u Ciebie była pnąca to się pnie...
Widzę, że frywolitki już naszykowane.
Liście spod róż zdążysz powymiatać może nawet jutro bo ma być
a może wiatr trochę Ci pomoże.
Grzeczna z niej różyczka bo skoro chcesz żeby u Ciebie była pnąca to się pnie...

Widzę, że frywolitki już naszykowane.
Liście spod róż zdążysz powymiatać może nawet jutro bo ma być

- JAKUCH
ELUSIA
dzisiaj nie dało rady wymiatać liści tak wiało.Nie wiem czy y Ciebie też tak hulał wiatr.Frywolitki się robi
Dzisiaj piekłam rogaliki z przepisu Irenki [Adamiec]a całego kila mąki .Oj bydzie co maszkycić
zrobiyłach tyż z Nutelą do wnuków ,bo Amelka ino konkrety czyli mięso, kotleciki i kiełbaska.Wiosną muszę sporo przyciąć Austinka a ta różyczka mchowa co mi padła to Nuits de Young
Dałach jej calutki rok na odbudowa ,ale nic z tego

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Jadziu, frywolitki śliczne!
Ja jedną poproszę do wiosennego zestawu

Ja jedną poproszę do wiosennego zestawu

- JAKUCH
BEATKO nie ma sprawy może dzwoneczek

- Beaby
Którąkolwiek....., z każdej będę bardzo zadowolona i za nią bardzo wdzięczna. 

- JAKUCH
BEATKO no to będzie SURPRISE coś tam wymyślę
- Beaby
A bardzo podoba mi się ta biała gwiazdka 

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Jadziu frywolitki piękne
Cudny też Charles austin
zresztą Twoje róże wszystkie cudne
Tak strasznie u Ciebie wiało???
u nas było pięknie , troszeczkę wiaterek zaciągał ale jak się dobrze ubrałam to nawet nie czułam wiatru .
Miłego weekendu życzę

Cudny też Charles austin

Tak strasznie u Ciebie wiało???

Miłego weekendu życzę