Mój jest ten kawałek...ogródka
- Reni4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój jest ten kawałek...ogródka
Ja tez tak pomyślałam ..jak o 5 rano psa wypuszczałam na pole..i nadal tak myślę...tylko tak się kurcze nie da... 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fajnie za oknem!
U mnie podobnie.
Trochę za słabo pobieliło.
Przespać zimy bym nie chciała,
bo bardzo lubię tę porę roku.
Takie ze mnie dziwadło.
Lubię, bo już nie muszę wstawać szarym świtem i w ogóle nie muszę z domu wychodzić.

U mnie podobnie.

Przespać zimy bym nie chciała,

Lubię, bo już nie muszę wstawać szarym świtem i w ogóle nie muszę z domu wychodzić.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- zlotko73
- 100p
- Od: 30 mar 2015, o 17:17
Dobry wieczór
Dzisiaj rano pojawiło sie słonko.Postanowiłam wybrać się na dzialkę i posadzić "chciejstwo"
Krwawnik kwitnie na całego,gożdziki jakoś nieśmiało wychylają łebki.

Zuzia na wiosne to ja czekam jak na zmiłowanie,tyle cebulowych poutykałam w ziemi ,że do następnego grudnia nie wyjdą wszystkie
Reniu a co Ci ten biedaczek ,psinka zrobił,że Ty go na mróz o 5 wyganiasz
Lucynko ja wstaję od dłuższego czasu po 4 i nie zapowiada się zimową porą późniejsze wstawanie. A co do śniegu to wciąż go mało.No bo skoro już ma być zima to niech pada śnieg ,przynajmniej roślinki otuli kołderką.
Dostałam dzisiaj patyczek z róży i cieszyłam sie jak dziecko.Po przyjeżdzie do domu wujek Google powiedział mi co mam z nim zrobić i teraz wygląda tak.

Mam nadzieję,że się uda

Dzisiaj rano pojawiło sie słonko.Postanowiłam wybrać się na dzialkę i posadzić "chciejstwo"

Krwawnik kwitnie na całego,gożdziki jakoś nieśmiało wychylają łebki.

Zuzia na wiosne to ja czekam jak na zmiłowanie,tyle cebulowych poutykałam w ziemi ,że do następnego grudnia nie wyjdą wszystkie

Reniu a co Ci ten biedaczek ,psinka zrobił,że Ty go na mróz o 5 wyganiasz

Lucynko ja wstaję od dłuższego czasu po 4 i nie zapowiada się zimową porą późniejsze wstawanie. A co do śniegu to wciąż go mało.No bo skoro już ma być zima to niech pada śnieg ,przynajmniej roślinki otuli kołderką.
Dostałam dzisiaj patyczek z róży i cieszyłam sie jak dziecko.Po przyjeżdzie do domu wujek Google powiedział mi co mam z nim zrobić i teraz wygląda tak.

Mam nadzieję,że się uda

Pozdrawiam,Danusia
Mój jest ten kawałek ...ogródka, czyli u Danusi
-
To trzymam kciuki, żeby się udało ukorzenić różyczkę, Danusiu.
Mnie się nigdy nie udało,
ale to moja wina.
Zbyt niecierpliwa jestem i za często podglądałam.
Coś Ci jeszcze na działeczce kwitnie!

Mnie się nigdy nie udało,

Coś Ci jeszcze na działeczce kwitnie!

Pozdrawiam. Lucyna
- LadyK
- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
Cudny ten Fafik. U mnie od 3 dni biało na dworze, piesek też nie ma ochoty wychodzić na dlużej, a z kotka przylepa się zrobiła i cały dzień w domu śpi.
Danusiu piękna ta wisnia, jak zakwitnie to będzie dopiero widok, a ta kalina jest i moim chciejstwem, to ta odmiana co kwitnie jeszcze zimą, Trzymam kciuki za różyczkę, mi się nie udało ukorzenić z patyczków. A szkoda.
Danusiu piękna ta wisnia, jak zakwitnie to będzie dopiero widok, a ta kalina jest i moim chciejstwem, to ta odmiana co kwitnie jeszcze zimą, Trzymam kciuki za różyczkę, mi się nie udało ukorzenić z patyczków. A szkoda.
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
- Reni4
No widzę że u Ciebie cieplej się zrobiło..u mnie nadal biało i na minusie..wiec o grzebaniu w ziemi nie mam mowy..
Mnie się udało dwie ukorzenić ale prosto do gruntu wsadzałam...
re.;nic mi nie zrobił poza tym że mnie obudził..

re.;nic mi nie zrobił poza tym że mnie obudził..

- zlotko73
- 100p
Dzień dobry
...zimny ,troche deszczowy ale nawet bardzo dobry.
Odwiedziliśmy dziś z M. jedną ze szkółek.Właściwie to nie były jakies tam planowane zakupy ,zwykła tęsknota za "zielonym".
No i stało się ...zapytałam o jedno z "chciejstw" ,pan powiedział,że ma ,pokazał i powiedział złą cenę
Pomylił się o 100zł na swoją niekorzyść . Kiedy się zorientował było już za późno ,drzewo ciągnęłam do samochodu .Ciężko było je zapakować ale powiedziałam,że teraz jak podniesie cenę to je zostawiam i idę sobie. Z uśmiechem powiedział,że jest stówkę w plecy więc jakoś to drzewo zaciągnęliśmy do samochodu i z biedą zapakowaliśmy.
Po drodzę działeczka i akcja sadzenia.Takim oto sposobem stałam się szczęśliwą posiadaczką Fagus sylvatica 'Purpurea Pendula',
buk pospolity 'Purpurea Pendula'.
Lucynko,Kasiu gdzies tam już pisałam,że kiedyś gdzieś kupiliśmy z M.dwie róże na pniu.W ciągu lata był to obraz nędzy i rozpaczy.
Plamy na liściach,pąki kwiatowe coś wyżarło.Zakwitło co prawda kilka pąków ale ogólnie bieda.
Szkoda mi znowu kupić krzak róży z którym mogę sobie nie poradzić.A jak się ukorzeni i posadzę to przynajmniej będę miała spokojne sumienie,że zrobiłam to sama a nie wyrzuciłam pieniądze na coś co nie chce ze mną żyć w symbiozie
Reniu dzisiaj jest ładniejsza pogoda.8 stopni ale straszna wilgoć.Może jutro bedzie ładniej to wybiorę się na dzialkę na dłużej

Odwiedziliśmy dziś z M. jedną ze szkółek.Właściwie to nie były jakies tam planowane zakupy ,zwykła tęsknota za "zielonym".
No i stało się ...zapytałam o jedno z "chciejstw" ,pan powiedział,że ma ,pokazał i powiedział złą cenę

Pomylił się o 100zł na swoją niekorzyść . Kiedy się zorientował było już za późno ,drzewo ciągnęłam do samochodu .Ciężko było je zapakować ale powiedziałam,że teraz jak podniesie cenę to je zostawiam i idę sobie. Z uśmiechem powiedział,że jest stówkę w plecy więc jakoś to drzewo zaciągnęliśmy do samochodu i z biedą zapakowaliśmy.
Po drodzę działeczka i akcja sadzenia.Takim oto sposobem stałam się szczęśliwą posiadaczką Fagus sylvatica 'Purpurea Pendula',
buk pospolity 'Purpurea Pendula'.
Lucynko,Kasiu gdzies tam już pisałam,że kiedyś gdzieś kupiliśmy z M.dwie róże na pniu.W ciągu lata był to obraz nędzy i rozpaczy.
Plamy na liściach,pąki kwiatowe coś wyżarło.Zakwitło co prawda kilka pąków ale ogólnie bieda.
Szkoda mi znowu kupić krzak róży z którym mogę sobie nie poradzić.A jak się ukorzeni i posadzę to przynajmniej będę miała spokojne sumienie,że zrobiłam to sama a nie wyrzuciłam pieniądze na coś co nie chce ze mną żyć w symbiozie

Reniu dzisiaj jest ładniejsza pogoda.8 stopni ale straszna wilgoć.Może jutro bedzie ładniej to wybiorę się na dzialkę na dłużej

Pozdrawiam,Danusia
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Widzę Danusiu, że ty nawet nie myślisz o zamknięciu sezonu. Nadal kupujesz i dosadzasz.
Dopóki ziemia miękka, można to robić bez obaw.
Widziałam, że masz u siebie derenia Koeusa. Ogromnie mi się podobał w ogrodzie w Dobrzycy. Miał już sporo lat, ale tam nad morzem klimat jest łagodny, nie to co u mnie. Mam nadzieję, że uda Ci się dochować ten wspaniały krzew.
Bordowy buk też jest bardzo efektowny, a jego sprzedawca wyjątkowo łaskawy.
Masz też świetne hortensje ogrodowe, ja niestety muszę je na zimę zabierać do garaży w obawie przed wiosennymi przymrozkami. W tym roku zrobiłam tak po raz pierwszy i nie wiem, co z tego wyniknie.

Widziałam, że masz u siebie derenia Koeusa. Ogromnie mi się podobał w ogrodzie w Dobrzycy. Miał już sporo lat, ale tam nad morzem klimat jest łagodny, nie to co u mnie. Mam nadzieję, że uda Ci się dochować ten wspaniały krzew.
Bordowy buk też jest bardzo efektowny, a jego sprzedawca wyjątkowo łaskawy.

Masz też świetne hortensje ogrodowe, ja niestety muszę je na zimę zabierać do garaży w obawie przed wiosennymi przymrozkami. W tym roku zrobiłam tak po raz pierwszy i nie wiem, co z tego wyniknie.
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Przydreptałam z rewizytą , bardzo ładna działeczka a ostatni zakup super.
Podziwiam ,w tak krótkim czasie masz działeczkę zagospodarowaną, życzę nadal zapału .Czuję że na wiosnę to będzie się działo a działo.
Podziwiam ,w tak krótkim czasie masz działeczkę zagospodarowaną, życzę nadal zapału .Czuję że na wiosnę to będzie się działo a działo.
-
Widzę, że z pracy wychodzisz o zmroku. Czy to oznacza, że na działkę możesz zaglądać tylko w weekendy?
Współczuje wszystkim,
którzy są zmuszeni dzielić czas pomiędzy domem, pracą, dziećmi i ogrodem bądź działeczką.
Miłego wieczoru.
Współczuje wszystkim,

Miłego wieczoru.

Pozdrawiam. Lucyna
- zlotko73
- 100p
Lucynko mam ten komfort ,że prowadzę swoją firmę.Zimową porą razem z M pracujemy więcej żeby w okresie wiosenno -letnim móc całe dnie spędzać na działeczce.Niestety zaczynamy swoją prace o 4 rano ale za to wracamy koło 10 do domu 

Pozdrawiam,Danusia
-
Danusiu, własna firma rzeczywiście pozwala na więcej swobody. Wiem coś o tym, bo jeden z moich synów prowadzi własną firmę informatyczną i żeby było jeszcze ciekawiej, pracuje we własnym mieszkaniu. Firma jednoosobowa.
Za to ilekroć potrzebuje wolne, to sobie je przyznaje, kiedy chce. Śmieje się, że ma najlepszego szefa pod słońcem.
Za to ilekroć potrzebuje wolne, to sobie je przyznaje, kiedy chce. Śmieje się, że ma najlepszego szefa pod słońcem.

Pozdrawiam. Lucyna
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Danusiu przyszłam z rewizytą!
Tyle ciekawych rzeczy rybki, grzybki, kaskada no i te Twoje chciejstwa
A o wiśni to ja też marzę
Rozmnażam krzewy też, a nie wszyscy potrafią zrozumieć radość z uzyskanej przez siebie rośliny! Będę śledzić Wasze ogrodowe poczynania
Pozdrawiam!
p.s. śliczny piesek wygłaskaj go proszę

Tyle ciekawych rzeczy rybki, grzybki, kaskada no i te Twoje chciejstwa

p.s. śliczny piesek wygłaskaj go proszę

- Reni4
No i przytargała znowu..
heheh ma być teraz parę dni ciepła..u mnie śniegu już nie ma..