Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Post »

No tak u mnie też już sam śnieg,teraz jest 0 st.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu, przypuszczam, że jak szybko przyszła, tak pewnie szybko pójdzie...
Chociaż osobiście to wolałabym, żeby takie temperatury już były do lutego (bo przeraża mnie w grudniu +12), żeby przybieliło bardziej, ale tak w drugiej połowie grudnia, mrozik tak do -6 stopni.
A od 20 lutego odwilż i poproszę wiosnę ;:306
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jadziu pożyjemy, zobaczymy ;:306 Na razie pomalutku mam coraz większy mrozik...już -3 ale lekko pobielone :D

Bożenko i Ciebie dosięgło!

Basiu ja też wolę zimę ze śniegiem, a nie takie nie wiadomo co :wink: . Deszcz w grudniu a w lutym czy marcu śnieżyca. Marzą mi się święta i sylwester w śniegu, a wiosna no nie musi być w lutym, ale w marcu na 100 % ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, u Ciebie mocno rozmarzone towarzystwo. ;:303
Każdy ma jakieś nadzieje związane z przyrodą i pogodą, ale prawda jest taka, że "się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba". ;:108 ;:108
Ty gościłaś się w rodzinnym gronie wczoraj i dzisiaj, a ja dzisiaj. ;:136
Tobie i Twoim gościom smakowała gęś, ;:333 mnie i moim gościom kaczka. ;:333 "W dodatku cała w buraczkach". :;230

Miłego wieczoru ;:97 i pogodnej niedzieli. ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hihihihi... no to żeśmy sobie ustalili pogodę! ;:306
Pozdrawiam, Basia.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu u mnie też coraz zimniej nawet moje patyczkowe przedszkole wyciągnęłam zza okna.Szkoda by mi tego było ;:108 Zero śniegu a tu mroźno ;:174
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,ale miałaś miłe dwudniowe rodzinne spotkanie ,fajnie tak czasem zmienić otoczenie a rozmowom nie ma końca ,to tak jak z nami ;:306 ,śnieg jednak zasypał nam robotę ,ale mam nadzieję ,że zniknie i dokończymy nasze dzieło,pozdrawiam i miłej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu..no to sobie fajnie poświętowałaś rodzinnie ;:136 . Teraz dobry czas na to bo latem my bardzo zapracowane. :;230 . Dla mnie najgorszy miesiąc listopad, ciemno, zimno na działkę daleko. ;:306 . Pozdrawiam niedzielnie i oby kurkom woda nie zamarzała jak najdłużej. ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam niestety już przy sztucznym świetle, bo słońca nie ma i sypie coraz intensywniej śnieg Obrazek !

Lucynko a no pomarzyłyśmy sobie bo siedzimy w ciepłych domach, ale marzymy o ponownych wyjściu do ogrodu ;:65 Nasze myśli ciągle krążą wokół naszych roślin i ogrodów.
A może to była kaczka dziwaczka ;:306 Obrazek
Życzę miłego popołudnia niedzielnego ;:168

Basiu a za oknem pogoda swoje ;:223

Jadziu szkoda przedszkola może i mój przedszkolak tam marznie ;:306 Moje siedzę w ciepły dołku w tunelu ;:333

Martusiu sypie i niech trochę przysypie, bo na wtorek ma być -6 to kocyk potrzebny ;:333 Przez jakiś czas będziemy żyć innymi sprawami i wspominać miniony sezon. Już nie wspomnę o odwiedzinach w wątkach i wielu szkółkach roślinnych :lol: Miłej reszty niedzieli ;:196

Zuziu :wit niestety już zamarza woda, a zdaję sobie sprawę że to początek :wink: Byle ten mróz był krótko, bo potrzebny jest żeby szkodniki wymroziło ;:215 Spotykam się z dziećmi w lecie również, bo przecież wszystkie rodzinne święta wypadają nam od kwietnia do czerwca ;:224 . Właściwie połowa listopada więc jakoś leci i nie dłuży się, grudzień to znowu święta rodzinne, a od stycznia to już poleci przy zielonych parapetach :heja

Miłego niedzielnego wieczoru!
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Śnieży Marysiu, śnieży... u mnie już biało. Może to i dobrze, trochę się rozjaśni. W sumie to i tak pierwszy śnieg, więc pewnie szybko zginie. Musze jeszcze kopce różom usypać, więc do sobory ma nie być śladu po nim :wink:
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Marysiu ;:196
Mówisz że u Ciebie sypie śnieżek ;:333 a u nas goło , tylko mrozi , a dzisiaj tylko pojedyncze płatki latały. Dobrze niech sypie i osłoni Ci roślinki przed zimnem .
Nasze myśli zawsze wokół kwiatków się kręcą - teraz nasionka i akcja wymiany a w styczniu już plany i wysiewanie pierwszych nasionek :D
Pozdrawiam cieplutko i ;:3 bez przymrozków na cały tydzień Ci życzę ;:168
gralys
50p
50p
Od: 2 lis 2016, o 18:41

Post »

Marysiu, ;:196 , czytam, że u Ciebie sypnęło śniegiem...U nas parę dni temu było biało, ale w międzyczasie zaświeciło słonko i śnieg zginął ;:63 , ale niestety trochę mrozi. Jutro zabieram się za obsypywanie róż.Myślę, ze najwyższa pora. Pozdrawiam Cię ;:168 . Dobrej nocy ;:19 .
Rabatki na wiejskim podwórkuGrażyna
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,u mnie dzisiaj dosypało śniegu,nic nie zrobiłam w ogrodzie ,ale w domu ciągle coś do zrobienia ,upiekłam chleb pierwszy raz w życiu i według mnie trochę więzienny wyszedł ;:306 ,jaki ja nieudacznik do pieczenia ;:306 ale się zawzięłam i jutro będę piekła bułeczki :;230 z przepisu od Bożeny,może jutro da się wyjść do ogrodu ,chciałabym już zamknąć sezon,a tu końca nie widać,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Marysiu, pisałaś u mnie o cebulach żonkili, czyli udało Ci się je znaleźć i wykopać! ;:oj Jeśli mogę Cię prosić - zadołuj je gdzieś dla mnie do naszego kolejnego spotkania. Jak tylko będzie możliwość to zabiorę i posadzę.
Na razie widzę, że sporo cebul, których nie zdążyłam posadzić, zaatakował jakiś grzyb. Jeśli znajdę gdzieś kaptan, to może jutro zrobię im kąpiel. I lepiej, żeby to pomogło, bo jak nie - to pieniądze zmarnowane. :evil:

Oj mrozik się przyda, właśnie żeby szkodniki wymrozić. Też tak do tego podchodzę. Poza tym wolę suchy mróz niż wilgoć i pluchę przy ok. +5*/-5*. To jest najgorsza pogoda. W mieście oczywiście wszędzie będzie pełno soli i błota śniegowego.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu gdybym miała taki tunelik tez poszłyby tam na przechowanie .Niestety nie mam więc muszę sobie radzić inaczej
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”