Na łące

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Na łące

Post »

Asia, ambitnie! Sama miskanty siejesz! Mnie w tym roku nic nie wyszło z siewu traw różnych.
Kolejne chilli zakupiłaś! ;:oj Oj, chyba jakaś terapia Ci się szykuje. :wink:

Dzięki za link do strony, przyda się, zbieram się, żeby jakieś marszobiegi uskuteczniać w zimie ;:218 ;:224 , ale tak, żeby bardziej sobie nie zaszkodzić - więc muszę wiedzieć, co tam w powietrzu wisi.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Asiu widzę, że sezon zapowiada się ostry ;:306 Jak tam na łące już sezon zimowy?
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

9 odmian chilli, nieźle ;:63 i jeszcze niedawno powojnik zakwitł, nie spodziewałabym się ;:oj
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Daria, miskanty fajna rzecz, ciekawe czy będą rosły na moim terenie trudnym, łąka już załatwiła pięknego zebrinusa, korzenie mu zgniły. Zobaczymy. No i oczywiście nie wiem gdzie posadzić, nadal nie mam żadnej rabaty reprezentacyjnej :).

Marysiu, już 9 dni nie byłam na łące, ogólnie wszystko zebrane, jarmuż tylko rośnie na całego, no chyba że dzisiejszy mróz go załatwił, ale raczej nie. Miałam dokupić jakieś 3 drzewka owocowe zamiast tych co nie przeżyły, może jeszcze zdążę przed zimą :heja .

Natalia, powojniki są zaskakujące i tyle odmian przeróżnych ;:oj pewnie jeszcze kupię nie jeden. A oto moje zakupy paprykowe:

BISHOP CROVN ZVONEK
LEMON DROP
SCARLET LANTERN
JAMAICAN HOT YELLOW & RED 2 ODMIANY
AJI WHITE FANTASY FATALI
HABANERO WHITE PERUVIAN
NOT PINK TIGER
THUNDER MOUNT LONGHORN
AJI OMNICOLOR

i do tego takie cóś:
RZODKIEWKA STRĄCZKOWA SZCZURZY OGONEK

Pewnie jeszcze będę siać ze swoich nasion:
HABANERO RED
TRYNIDAD MORUGA SCORPION YELLOW
CHEIRO ROXA
ROCCOTO BROWN

A parapety z gumy są? Ogólnie chyba nadchodzi czas planowania, rysowania, kupowania. Przegląd nasion trza zrobić. No i z parapetami coś trzeba wymyślić do wiosny ;).
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Szaleństwo nasionkowe czas zacząć ;:138 . Ty jak zwykle powalasz mnie ilością odmian papryk ;:oj . Parapety jak nic masz z gumy ;:306 . Ja też powoli myślę o nasionkach ale nie warzywnych :oops: . Może w przyszłym sezonie z tym moim sianiem będzie lepiej, tak sobie bynajmniej obiecałam ;:224 . Marzą mi się łany jednorocznych w donicach i rabatach bo w tym sezonie miałam pod tym względem bide z nędzą ;:222 . No nie przyłożyłam się, przyznaję bez bicia :oops: . Tobie za to nie brakuje chęci do wysiewu roślin więc gratuluję ;:138 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p

Post »

Ewelinko, właśnie się zastanawiałam jak to jest z moimi chęciami, bardzo lubię siać i robić sadzonki, pikować, przesadzać i doniczkować.
Z uprawą już gorzej - najlepiej jak samo rośnie na agrotkaninie, podlewane deszczem. Z przetwórstwem warzyw i owoców też krucho, tzn coś tam robię, żeby się nie zmarnowało.
I chyba wolę rośliny użytkowe niż kwiaty (chyba że jadalne ;:215 ) a użytku wielkiego nie robię z nich (chyba, że chodzi o nasiona i sadzonki ;:138 ).

Superksieżyc z okna w kuchni, no nie taki wyrazisty jak Marysiowy ale zawsze coś :), zrobiony wreszcie aparatem a nie komórką. Może i działkowe zdjęcia będę aparatem robić chociaż nie wiem jak to z moją skleroza...

Obrazek
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Asiu a mnie się Twoje zdjęcie bardzo podoba ;:167 Super! z tą panorama miasta ;:215
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p

Post »

Marysiu dzięki ;:168.
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Świetne zdjęcie!

Widzisz, każdy ma swoje talenty, ja np. nie lubię siewu i pikowania w mieszkaniu, no nie wychodzi mi to za bardzo. Na największym i najszerszym parapecie mam zdecydowanie za mało światła. ;:222
Wobec powyższego, poza próbą wyłudzania nasion Sibleya, chciałabym jeszcze wyłudzić od Ciebie w kolejnym sezonie sadzonkę NOT PINK TIGER i HABANERO WHITE PERUVIAN, gdybyś miała jakieś nadwyżki. ;:109

"RZODKIEWKA STRĄCZKOWA SZCZURZY OGONEK" --- brzmi rozbrajająco! :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj :wit . Mnie też bardzo podoba się to zdjęcie z panoramą miasta i księżycem ;:138. Cudne ;:138 . Ja tam z sadzonkowaniem i ogólnym rozmnażaniem roślin mam problem bo potem zapominam te donice podlewać ;:223 . W tym roku straciłam trzy hortensje bukietowe, które sama rozmnażałam z patyka ;:223 . Durna mogłam je zadołować ale gdzie ja tam o tym pomyślałam ;:222 . Jak widać każdy człowiek jest inny i co innego nas kręci ;:108 . No ale to jest oczywiście piękne ;:333 . Jedni mają fioła na punkcie uprawy papryk, pomidorów a inni kochają róże czy powojniki ;:108 . Ja póki co żadnej grupy roślin nie kocham jakoś szczególnie bardziej , może z czasem znajdę sobie ulubieńców :wink: . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p

Post »

Daria, jasne, że będą papryczki dla Ciebie ;:215 . Nasiona dyni SIBLEY też :). Może w przyszłym roku więcej dyń posieję wreszcie, już mniej więcej miejsce nalazłam.

Ewelina, teraz szaleję za papryczkami, ale wcześniej ulubiona to była... jagoda kamczacka :tan. Szaleństwo, 53 krzaczki różnych odmian. A jeszcze chętnie bym dorozmnażała z patyków Brązową i Wojtka. I hortensje :wink: .
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszę się bardzo! ;:196

53 odmiany kamczatek?! ;:oj A które najsłodsze i nie opadają z krzewów??? Sarny ich nie podżerają?
Ja mam tylko koło 10 odmian. :lol: Ale właśnie muszę uważać, bo sporo opada jak już są takie naprawdę dojrzałe.
I co, dają się rozmnażać z pędów?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit . A ja nie mam ani jednej jagody ;:306 . Macie bzika ;:306 . 53 odmiany to w jednej szkółce nawet nie mają :shock: , powalające :lol: .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Asiu śledziłam Twoje zamiłowanie do jagody kamczackiej ale że aż tyle jej masz ;:oj ;:oj Jesteś królową jagody kamczackiej na FO... a może nie tylko na nim! ;:306
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p

Post »

Dziewczyny, 53 krzaczki, ale odmiany się powtarzają :).
Rozmnażałam z patyków i z sadzonek zielnych.
Sarny obgryzają jagody (ale mniej niż borówki amerykańskie), większe krzaki czochrają rogami. po prostu trzeba iść na ilość ;:224 .
Warto jagodę posadzić - najwcześniejsze owoce :).
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”