Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Post »

Witam z radością nowy dzień, bo dzień słoneczny :D

Obrazek

Długo nie mogło się wyswobodzić z chmur, ale w końcu udało się!

Obrazek

Jadziu nie ścięłam i zostawiam jak rosła! mam nadzieję, że wiosną może w mniejszym stopniu ale zakwitnie!

Tereniu jestem cały czas na sterydzie, a Amerykanie na sterydach idą do pracy z zapaleniem płuc ;:306 U mnie wczoraj tez padało, a ja chodziłam między kroplami, bo były chwile bez deszczu. Dzisiaj już lepiej, ale błoto w ogrodzie jest dalej ;:131
Słoneczko świeci jest ładnie chociaż trochę zimniej, ale to w końcu listopad.
Dziękuję i Tobie również życzę sił do przesadzania i słonecznej pogody ;:196 ;:168

Dario widzisz a mój syn nie miał w testach reakcji na sierść kota, a w realu miał i miewa od czasu do czasu, a koty uwielbia i Monia ciągle jest w niego wtulona, wręcz jak Maciej wchodzi do domu to ona ma maślane oczy ;:306

Julciu oczywiście do LPK pójdę bo zużyłam większość tabletek i trzeba uzupełnić w takiej sytuacji. Jednak czytam że testy robi się 14 dni po odstawieniu leków i chyba wybiera się alergeny...co wybrać jak ja nie wiem ;:185 Jadłam takie a nie inne wiktuały, byłam w ogrodzie itd itp.
Czytam w necie o skuteczności tych testów, drogich, ale skutek jest różny. Naradzimy się z LPK. Masz rację rozgrzałam się maksymalnie ;:306 ale mam nadzieję że nic mi nie będzie, bo wiesz czasem można nic nie robić a przeziębić się.
Winorośle jak i inne rośliny są narażone na różne choroby w różnym stopniu i to zależy na pewno od odmiany, czy ta jest narażona okaże się, bo w tunelu będzie miała gorsze wietrzenie. Jak będzie aż tak wrażliwa na mączniaka to dostanie eksmisję poza tunel. Nie problem odsunę folię i wyny ;:306 Może dzisiaj z M ustawimy wreszcie stołóweczkę, muszę jeszcze zakupić słonecznik ale to trzeba jechać do Krakowa.
Dobrego dnia Julciu ;:196

Wszystkim odwiedzającym życzę słonecznego dnia!
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu

Jak dobrze oglądać ;:3 chociaż na zdjęciach. :D
Piękne te Twoje zdjęcia. ;:333

U mnie na razie tylko chmury, ale nie pada. Może się rozjaśni. Słońce będzie mile widziane. :D

Zimno w nocy się zrobiło, było -2C i niestety zapowiadają spadek temperatury i opady śniegu. Zima do nas idzie, bryyyyy Obrazek
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Beatko świeci radośnie ;:3 Dzięki za miłe słowa ;:168
U mnie tylko 0 st. ale trawka skrzypiała pod stopami, a śnieg w prognozie mam we czwartek :?
Mam tylko nadzieję, że to pierwsze podrygi i jeszcze jesień wróci :D
Życzę słoneczka i miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie słonka brak, Twój ;:333 Taka mgła jakby opada.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

U mnie też było słonecznie, więc dalej zakasałam rękawy i do pracy.Znów trochę porządku zrobione jutro już ma nie być tak ładnie bo na nockę zapowiadają 0. Ciekawy wchód a wręcz tajemniczy i zdaje się pytać słonko wyjść albo nie :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Witaj, Marysiu!
I ja miałam dzisiaj słoneczny cały dzionek. Aż chce się żyć, gdy za oknami jaśniusieńko. :tan
No i pierwszy mrozek pobielił trawniki,dachy i samochody w mieście. Ładnie to wyglądało, a po opadnięciu mgły zajaśniało i trwało tak aż do zmroku. ;:215
Ty masz ogród - -że tak powiem - pod nosem, toteż mogłaś nacieszyć się ślicznym dniem na zewnątrz, nie zaniedbując obowiązków domowych, ;:63 a ja musiałam biegać ;:65 ;:65 dzisiaj po mieście i po domu. :;230
Ale co tam! ;:224 Najważniejsze, że poczyniłam obiecane mamie zakupy i posłałam pocztą. Się ucieszy. ;:303
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu ;:196 , Twoje słonko nie mogło się zdecydować gdzie dziś ma świecić, to wszystko przez nas ;:306 , ale dzięki temu ja do południa miałam bez deszczu, a u Ciebie też było ładnie, byłam na działeczce i znowu co nie co do zimy przygotowałam, choć jeszcze roślin nie okrywałam włóknina :wit
jagusia111

Post »

A u mnie o dziwo przymrozku nie było, dzisiaj trudno powiedzieć bo jest +2. Już drugi dzień przekopuję tunel i jeszcze kawałek mi zostało.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Jesieni to już raczej nie będzie , myślę że będziemy mieli wczesną , ostrą i długą zimę i obym się myliła .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Zaglądam sobie do Marysi i widzę mrożącą krew w żyłach wróżbę Eli-peli. ;:202 ;:202
Lepiej niech się to proroctwo nie sprawdzi. ;:185
Zima jako taka potrzebna, ;:108 ale trochę łagodniejsza, ;:108 nie taka ostra, plisss. ;:180 ;:180
jagusia111

Post »

Ja też słyszałam wczoraj taką prognozę w telewizji. Mam nadzieję, że jak zwykle się nie sprawdzi ;:306 .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie! Oj! co to za złe prognozy oglądacie ;:306 ja nie oglądam telewizji i żyję w błogiej nieświadomości!

Justynko nie wiem czy jutro słonko wyjdzie, ale listopad mamy typowy!

Jadziu u mnie też podobna temperatura, trudno niech tylko nie zmrozi więcej i to bez śniegu ;:222 Masz rację słońce walczyło chwilę z kołderką chmur, ale w końcu wyszło ;:3

Lucynko nie cieszyłam się ogrodem tylko tyle o ile, bo pojechaliśmy do Krakowa ;:71 Słońce mocno świeciło a widoki naszych mieszanych lasów po drodze wynagrodziły brak ogrodu. Dodatkowo wróciłam zadowolona, bo w poniedziałek będę miała nowy piekarnik i nareszcie znowu zacznę piec chleb. Przed wieczorem słońce znowu wlazło za chmury, a ja wykopałam sobie wiaderko pysznych ziemniaczków. To zbieranie ziemniaków wciąga jak zbieranie grzybów ;:306 Mam pozwolenie na wykopanie całego rządka, bo dzierżawcy nie zdążyli tego zrobić przed nocą i już wracać nie będą. Kazali kopać, bo zaraz zaorzą pole i obsieją ;:218
Widzisz obydwie zrobiłyśmy udane zakupy ;:173

Iwonko ;:196 udało nam się :tan Ja jeszcze nic nie okrywam, bo jak roślinom będzie za ciepło to rozpoczną wegetację i wtedy mróz dla nich groźny ;:oj W Krakowie temperatura dochodziło do 9 st, u mnie może 2 mniej to chyba za ciepło na okrywanie ;:222

Aguś to u mnie parę razy było poniżej zera, ale niewiele. Ja mam tunel wyłożony dalej agrowłókniną i zastanawiam się czy go przekopywać czy tak zostawić, bo zawsze gleba będzie trochę ogrzana, a na wiosnę tylko wzruszę powierzchnię :lol: Tak to sobie wymyśliłam :D

Elu zobaczymy jaka będzie zima, pamiętam jak nam wróżono mroźną zimę i sprawdziło się ale w Ameryce ;:306

Lucynko prognozy zmieniają się z dnia na dzień a te długoterminowe to jakoś całkiem są nie trafione ;:185 Poczekajmy cierpliwie, jak zaczną spadać temperatury w dzień okryjemy rośliny i byle do wiosny!

Aga ja też mam taką nadzieję i tego się trzymajmy!
jagusia111

Post »

Marysiu przymrozki już były ale ostatniej nocy nie bylo lub był minimalny.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

U mnie było dość dziwnie, bo przed godz. 7 była tylko trawa lekko przymrożona, a po dwóch godzinach powierzchnia wody przymarzła, w dzień było wręcz ciepło ;:3
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,czytam,że dzielnie pracujesz w ogrodzie ,semiplena przesadzona ,to dobrze,nie obcinaj jej ,już u mnie to napisałam ,nie myślałam ,że taka będziesz pospieszna :uszy u mnie też poranne przymrozki,nie lubię ich ,bo wszystko niszczą ,Ciebie tez złapała ta wstrętna alergia ,to takie dziadostwo,życzę zdrowia i dobrej nocki ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”