Areator jaki polecacie
-
- 200p
- Od: 5 cze 2013, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Areator ręczny
Właśnie znalazłem ten ręczny aerator DRAPER na allegro w cenie 85 złotych (DRAPER Aerator do trawników, ogrodowy. 29x93cm). Czy ktoś z Was używał takie cudo?
Czy po wykonaniu aeracji zbieramy te "korki" z trawnika czy można je zostawić i z czasem się same rozłożą?
Czy po wykonaniu aeracji zbieramy te "korki" z trawnika czy można je zostawić i z czasem się same rozłożą?
Areator
Hej
Czy ktoś wie czy w Łodzi jest wypożyczalnia która posiada areator do wypożycznia ?
Wertykulator posiadam a poszukuje areatora z kolcami albo rurkami.
PS
nakładki na buty i widły odpadają
Pozdrawiam
Jerzy
Czy ktoś wie czy w Łodzi jest wypożyczalnia która posiada areator do wypożycznia ?
Wertykulator posiadam a poszukuje areatora z kolcami albo rurkami.
PS
nakładki na buty i widły odpadają

Pozdrawiam
Jerzy
Re: Areator
Nie wiem czy są takie wypożyczalnie. To są dosyć drogie maszyny więc może być bardzo trudne do znalezienia. Szybciej by było znaleźć firmę, która takie coś posiada i świadczy usługi. Pytanie moje czy potrzebujesz naprawdę takiego urządzenia czy wystarczy Ci coś typu aerator zaczepiany AMA 73144. Do amatorskich zastosowań, nawet na większą powierzchnię się sprawdza.
Re: aerator a trawa
Pozwolę sobie wygrzebać stary wątek bo potrzebuję informacji na temat aeratorów - konkretnie mam na oku Husqvarnę - ..link usunięto/AdmCzy ktoś miał doświadczenie z tego typu aeratorami? Warto inwestować? Bo nie jest to tani zakup.
Re: aerator a trawa
Ja bym nie kupował do mojego niedużego trawnika (50 m2). Do aeracji używam starych, mocno już skróconych, czterdziestoletnich wideł amerykańskich. Wbijam je do połowy zębów.
Re: Areator ręczny
Masz na rynku sporo różnego typu aeratorów. Od walców z kolcami po urządzenia wycinające korki - zdecydowana większość jest zaczepiana pod traktorek lub ATV i ciągana. Jest kilku dystrybutorów takich akcesoriów. U mnie w firmie to się nazywa "aerator 120cm" - wpisane w wyszukiwarkę wyświetli Ci o co chodzi. Możesz to kupić niemal w każdym sklepie ogrodniczym - jak już pisałem różnych dystrybutorów, w różnych cenach i obstawiam, że wszystkie są jednego producenta (co niech Cię nie przestraszy, to Ci w ogóle nie powinno przeszkadzać
)
Ponieważ link z aeratorem został usunięty (zasady forum) to nie wiem czego szukasz. Podaj model tej maszyny to sprawdzę czego szukasz i napisz co chcesz nim zrobić. Nie wiem czy potrzebujesz urządzenie na trawnik w ogrodzie, z założeniem "aby po prostu było lepiej" czy jesteś (np.) właścicielem hotelu i chcesz mieć reprezentacyjny podjazd. Kwestia tego do czego potrzebujesz maszyny, jaki chcesz mieć efekt i ile na to możesz przeznaczyć

Ponieważ link z aeratorem został usunięty (zasady forum) to nie wiem czego szukasz. Podaj model tej maszyny to sprawdzę czego szukasz i napisz co chcesz nim zrobić. Nie wiem czy potrzebujesz urządzenie na trawnik w ogrodzie, z założeniem "aby po prostu było lepiej" czy jesteś (np.) właścicielem hotelu i chcesz mieć reprezentacyjny podjazd. Kwestia tego do czego potrzebujesz maszyny, jaki chcesz mieć efekt i ile na to możesz przeznaczyć

-
- 200p
- Od: 15 wrz 2008, o 19:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Jaki aerator do 2000m2
Kilka lat meczylem się takim z marketu flora aw1300. Dzis padł. Ale i tak bardziej czesał trawę niż nacinał. Byl za lekki i odbijał się od ziemi. Do tego nie zbierał prawie wcale. Trzeba grabić a to dużo działki. Co polecicie? Czy dobry aerator zassa suchą trawę czy trzeba kupić jeszcze odkurzacz ?
Kalendarz ogrodnika przypomni ci o najważniejszych zaplanowanych pracach w ogrodzie http://kalendarzogrodniczy.pl"
Re: Jaki aerator do 2000m2
Do takiego areału powinien być spalinowy,każdym elektrycznym będzie męczarnia ale i z nich są takie dziadostwa jak właśnie Chińska Flora czy inne wynalazki,jak cię nie stać na nowy to wypożycz i zobaczysz jaka jest różnica
-
- 200p
- Od: 15 wrz 2008, o 19:10
- Kontakt:
Re: Jaki aerator do 2000m2
Kupiłem Stiga SV415E elektryczny i w 2 godziny zrobiłem. Jestem bardzo zadowolony
Kalendarz ogrodnika przypomni ci o najważniejszych zaplanowanych pracach w ogrodzie http://kalendarzogrodniczy.pl"
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 8 kwie 2021, o 19:50
- Kontakt:
Re: Areator jaki polecacie
Witam wszystkich. Przymierzam się do zakupu ciągniętego za traktorkiem aeratora i wertykulatora 2w1. Poniżej zdjęcie. Czy ktoś coś takiego używał? Czy warto kupić? Koszt zakupu 1500 zł. Trawnika na działce mam ok. 15 arów. Dzięki za odp.