Witajcie
Paskudna niedziela dzisiaj

. Szaro, ponuro i mokro

. Nic tylko w domu siedzieć bo co innego robić ?? Na jutro mam ambitne plany w ogródku no i jestem ciekawa jak pogoda mi na to pozwoli

. Trzymajcie kciuki

. Dzisiaj dostałam wiadomość od szkółki. Pan przeprosił za zaistniałą sytuację i obiecał, że dorzuci mi tą różę przy kolejnym zamówieniu tylko mam się przypomnieć

. No i ciekawe to ... sprytnie sobie to wymyślili bo żeby mi ją dorzucić będę musiała złożyć zamówienie

.
Sabinko być może właśnie u Niej widziałam czekoladkę. Pamiętam, że mnie też zaintrygował jej kolorek

. Problem w tym, że nie wiem z czym taki kolor zestawić bo tak jak piszesz on jest trudny do opisania

. Trzeba zobaczyć ten kwiat na żywo

.
Aniu Comte nie odpuściłam no i będę ją niedługo miała

. Ta szkółka to Rozaria . Cieszę się, że dziewczyny chwalą Hot Chocolate ale faktycznie masz rację, że to ja powinnam podjąć decyzję czy chcę zamiennik i ewentualnie jaki. Myślę, że inna bardziej renomowana szkółka nie dopuściłaby do takiej sytuacji.
Annes 77 jak widać każda róża może inaczej rosnąć w różnych ogrodach. Ja mam cichą nadzieję, że zarówno Hot Chocolate jak i Comte de Chambord będą u mnie świetnie rosły

. Oby tak było

.
Marysiu masz rację z tym światłem. Jest tak ciemno szybko i w ogóle ... no ale niestety nic nie poradzimy na to i musimy przeboleć. Jak spadnie śnieg to przynajmniej od śniegu jest jaśniej

. Ciekawe kiedy spadnie i na jak długo bo te zimy ostatnio są fatalne. To na ostatnim zdjęciu to zwykły bluszcz pospolity- Hedera Helix. Rozmnożyłam go sobie i wymyśliłam żeby piął się i zarósł studnię

.
Beatko nie chcę reklamować bo ceny w tej szkółce są niskie i więcej miałabym zachodu niż to wszystko warte. Gdybym zamawiała jakąś nietypową różę , którą ciężko gdziekolwiek dostać to co innego. Comte w sumie kupię w każdej innej szkółce więc nie ma problemu. Może ten zamiennik spodoba mi się i podbije moje serce

. Ja też dziwię się, że nie dali mi znać wcześniej, że tej róży nie mają. Dziwne to

. Na pewno inna szkółka nie pozwoliła by sobie na coś takiego.
Ta pogoda jest faktycznie okropna

. W dodatku przed nami zima i przestój w ogrodzie więc trzeba znaleźć sobie inne zajęcie . Macie jakieś swoje sposoby na taką zimową nudę ?? Ja nie dość, że będę miała długie ,ciemne wieczory to i pół dnia będę sama w domu. No i co wtedy robić ?? Zacznę może czytać książki albo może w końcu nauczę się piec ciasta

.
Pozdrawiam Wszystkich i życzę udanego popołudnia

.