Też mam ich trochę, kwiatów nie oczekuję, ale i tak je lubię

Widziałem go i jest fantastycznywisnia897 pisze:u mnie jeden pilosocereus zakwitł, tak z 1,2metra ma i 20 lat, więc nie trać nadziei
Mi też się podobają dlatego parę musiałem miećbarbra13 pisze:Podobają mi się, też lubię kolumnowce. Jak dla mnie, to nie muszą kwitnąć, bo i tak są atrakcyjne.
To jest doskonałe stwierdzeniehen_s pisze:To kaktusy dekoracyjne nawet bez kwiatów. Twoje doskonale rosną więc i kwiatów doczekasz.
Jeszcze trochę ich mam więc na pewno pokażę. Jesień to odpowiednia pora aby je pokazywaćejacek pisze:Nie są pospolite ale tym bardziej jest pole do oryginalnej kolekcji z kolumnowych
Co roku o tej porze mam nadzieję, że będziemy mogli oglądać ich przyrostyAllie pisze:Świetne porównanie. Twoje kolumnowce ładnie przyrastają
Na wiosnę na pewno kupię jakieś tricho ale hybrydę, żeby szły w górę ale żeby także o wiele szybciej zakwitły. Te będą specjalnie dla kwiatówPhacops pisze:Dobierając wśród różnych rodzajów takie idące w kolumne to można dobrać takie które kwitną. Jakieś tricho to potrafią zakwitnąć trochę wcześniej niż 40 lat
Widziałem te kaktusy i nie tylko one są fantastyczne ale także te kuliste. Ferokaktusy niesamowiteDAK pisze:Moje: Pachycereus pringley i Stenocereus pruinsous mają już ponad 10 lat i z każdym rokiem są coraz piękniejsze. Problem tylko z ich wyniesieniem na zimowanie i potem wyciągnięcie na dwór. Aż strach mnie bierze jak pomyślę co będzie dalej.