Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Post »

Witam wieczorem!

Marysiu ja też jej nie lubię, no może nie nienawidzę, bo dopóki kwitnie na polach wygląda zjawiskowo. Wadą jest ekspansywność. Porasta sasiadowe pole dlatego muszę ją zaakceptować, ale oczywiście jak mogę u siebie wyrywam. Tak samo ekspansywne jest przymiotno, więc walczę z jednym i drugą Obrazek

Beatko dziękuję za wyrozumiałość. Pozdrawiam i posyłam serdeczności ;:196

Iwonko szczec. ja też powoli dalie wykopuję ale tych odmianowych jeszcze nie, bo w większości były przenoszone z nad szamba i niech narosną.
Dzień spędziliśmy pracowicie, bo zrobiliśmy karmnik i powiesiliśmy zegar ;:215 Karmnikowi potrzebna jeszcze podstawa i mam z tym zagwostkę ;:224 Słoneczka na jutro ;:196

Zuziu tojad kupiłam w Biedr. wiosną chyba bywały też w Ldl to przypilnuj wiosną. Ładnie się przyjął i przyrasta, a jesienią widoczny bo jest dość wysoki ok. 2 m! Dzisiaj było bardzo ciepło jak na tą porę roku! Jestem, jestem a pewnie niedługo znowu awatar zmienię ;:306 Pozdrawiam ;:196

Iwonko 1 to tylko parę dni więc nie ma o czym... ;:168 Awatar może zmieniam, ale zawsze jest tam moja facjata ;:306 bo jak raz dałam coś innego (dawno temu) to odezwały się protesty ;:162 Wolałabym mieć inną specjalność, wierz mi ;:131
Pamiętam jak ktoś kiedyś napisał, że na jesień nie robi porządków, bo zima chwasty zmrozi i na wiosnę jest mniej pracy. I ja Cię pozdrawiam i zapraszam ;:196

Jadziu i ja nie wykopuje dalii, które jeszcze mają kwiaty i pąki, a przymrozków nie ma, wykopałam parę jednorocznych. Zdziwiłam się jakie mają ogromne karpy Obrazek Ja też jestem, bardzo zadowolona z dzisiejszego dnia ;:333

Lucynko chyba już wczoraj coś pisałaś o awatarze, a może mi się zdaje Obrazek
Tak słońce trochę świeciło, ale mniej niż wczoraj. Mamie życzę zdrowia, a Tobie przynajmniej na wyjeździe jako takiej pogody.
Oj pewnie znalazłoby się więcej rzeczy w moim życiu, których nie rozumiesz a dla mnie są oczywiste.
Jedź i wracaj do nas, szczęśliwej podróży ;:196

Ewuniu zapracowana ;:168
Tak nas wciągają wszelkie zainteresowania,. kwiatków też nie koniecznie aż tyle miało być ;:306
Z tego co czytałam zrobiłaś zakupy różane i nie musisz jechać do miasta! Ewuniu więcej wolnego czasu i radości z ogródka ;:196

Małgosiu one podobno nie tylko w jedzeniu trują, ale czytałam że prace przy nich trzeba wykonywać w rękawiczkach ;:oj Może jak ktoś jest uczulony, bo ja u siebie nie zauważyłam żadnych zmian na rękach. Jeżeli chcesz na wiosnę mogę kawałeczek posłać ;:215

Dzień pogodny i ciepły więc spędzony w ogrodzie. Powiesiliśmy zegar i obiecałam pokazać więc będzie. Zmajstrowaliśmy karmnik według mojego pomysłu, ale jego pokażę jak skończę. Będzie problem z postumentem bo jest dość ciężki, podstawa jest z plastra drewna orzechowego.

Obrazek

rozkwita kolejna chryzantema od Irminki ;:167

Obrazek

ostatnie maliny!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy!
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Obrazek

Piękna jesienna fota, urzekająca, można natrzaskać i setkę zdjęć a tylko jedna ma w sobie to -coś-.
Halny przywiał ciepło, oby tylko nie padało bo słoneczka nie widać, jeszcze nie, jeszcze choć kilka dni potrzebuję na najpilniejsze prace w ogrodzie, reszta może czekać wiosny.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu widoczki śliczne ,czytam ,że dalii odmianowych jeszcze nie wykopałaś jak sa w dobrej kondycji to niech rosną ;:333
W jednym roku moje kwitły w ogrodzie nawet w listopadzie .
A zapomniałabym wspomnieć o awatarze ;:215
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

zielonajagoda pisze:Obrazek

Piękna jesienna fota, urzekająca, można natrzaskać i setkę zdjęć a tylko jedna ma w sobie to -coś-.
Z ust mi to wyjęłaś. Skoro moje myśli zostały przelane na forum przez kogoś innego to tylko napiszę Marysiu gratuluję ;:180
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam!
Ciekawa jestem co dzisiejszy dzień przyniesie, bo to ciepło nie bardzo mi się podoba ;:185

Iwonko, Michale jak robiłam fotkę to jakoś oku sie spodobało, ale jak ją przekopiowałam na dysk....to powiem nieskromnie też mi się spodobało ;:215 :oops:

Alu dzięki! jak się ma ogród przy domu i więcej niż inni wolnego czasu to można tak zaryzykować i czekać do większego przymrozku, bo podobno to nawet pomaga karpom. Ci co sa czynni zawodowo albo maja działki muszę kopać wtedy kiedy mają czas więc niech sobie ziemniaczki rosną ;:306 Ściskam cieplutko ;:196

Dobrego dnia!
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Witaj. A z zegarem nic się nie stanie na dworze?
Musiałam wykopać parę karp, bo się pokładły i połamały inne, bulwy przyrosły tak sobie, nie są jakieś wielkie. Dziś znowu pada ;(
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Marysiu...u mnie następny dzień deszczowy , już się przyzwyczajam. ;:oj A co mi pozostało. ;:223 . Zegar...dość duży czy zdjęcie przekłamuje :?: . Niemniej fajny. ;:333 Taki bym chciała abym go mogła widzieć z daleka. ;:173 . Życzę ;:3
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Marysiu

Powoli wracam do równowagi. Kilka dni po za domem i pracą spowodowało trochę zaległości.

Pogoda u mnie przez ostatni tydzień była straszna. Zimno, mokro, wietrznie. Prawdziwa listopadowa jesień. Jakoś tej ,,złotej polskiej" nie widać.
W ogrodzie jest jeszcze sporo pracy przed zimą, ale pogoda nie zachęca do zajęć na zewnątrz.
Zakończyłam przerabianie papryk, zrobiłam trochę marynowanej, kilka słoiczków nadziewanej serkiem, kilka z bakłażanem. Jednak dobrze mieć swoją paprykę :D

U Ciebie moja kochana jak zwykle kolorowo. I te wschody i zachody słońca. Troszkę Ci tych widoczków zazdroszczę, bo wiesz, że u mnie słońce wschodzi zachodzi za lasem.

Pozdrawiam Cię serdecznie. ;:196
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fotka jak z Wichrowego wzgórza .U mnie też leje cały dzień ,jutro ma być lepiej , ponoć .Można wpaść w nerwicę pogodową .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Justynko zegar jest na zewnątrz i do wewnątrz więc myślę, że oprócz brudu nic mu nie grozi ;:306
Ja też dzisiaj wykopałam parę bulw, bo wiesz mnie też sie położyły na skalniaku, urosły takie giganty ;:oj

Zuziu :wink: nie! zegar jest duży i taki chciałam, bo małych zegarków mam bardzo dużo, zdjęcie pokazuje realną wielkość. Wszystko zależy od zwisu tzn w którą stronę widać tarcze, ja nie mam do nich daleko :lol:

Beatko jestem w tej dobrej sytuacji, że jak chcę lasu to 5 - 10 min drogi i mam spory las, w którym rzadko można kogoś spotkać :D Idąc wzdłuż lasu przy dobrej widoczności widzę pasmo gór, wszystko mam ;:219 Takie miejsce wybrałam i chociaż nie mam idealnego domu czy idealnego ogrodu w sensie kształtu to codziennie utwierdzam się w przekonaniu, że jestem tu szczęśliwa ;:167 a to najważniejsze, prawda :?:
Beatko szybko wrócisz do codzienności, a mam nadzieję że i pogoda pozwoli najważniejsze prace wykonać. Ja pomalutku posuwam się z pracami i zostawiam tunel na koniec, bo nawet jak spadnie śnieg mogę w nim pracować :uszy
Pogodę mam odpowiednią do ogrodowania, nawet powiem że jest za ciepło ;:224
Życzę i Tobie słońca, ciepła i bez deszczu szczególnie na weekend, bo pewnie wtedy masz najwięcej czasu ;:333
Dziękuję i również Cię pozdrawiam Beatko ;:196

Elu też? u mnie nie leje i od niedzieli mam ładną pogodę ;:3 być może jak u Ciebie lepiej to u mnie się sp... ;:306
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, najpierw zegar. Robi wrażenie! ;:63 Prosto pięknie mu tam wisieć! ;:138
O awatarku - tym ostatnim - wcześniej raczej nie pisałam. No, chyba że mam sklerozę... ;:223
Zdjęcia widokowe, jak zawsze, bardzo ładne. ;:333 Chryzantemki takoż. ;:333
A ja wróciłam, nie było potrzeby zostawać na dłużej. ;:108 Zmokłam, ale zrobiłam wszystko, co zaplanowałam i jestem z siebie dumna. :tan

Ktoś pytał w Twoim wątku o wiek mojej mamy (zdaje się, że Jagusia), to odpowiem, jeśli nie masz nic przeciwko.... Dziewięćdziesiąt.

Dobrej nocki. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko pewnie, że nie mam nic przeciw, toż mama to nasza koleżanka ogrodniczka i jej wiek podnosi range tego hobby ;:167
To dobrze, że nie było konieczności zostania, bo to znaczy że nie jest źle :D
My też dzisiaj objeździliśmy cmentarze i plan został wykonany ;:215
Zegar już polubiłam ;:306 Dobrej nocy ;:196
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

Marysiu melduję się i ja, wczoraj doczytałam Wyspę to dzisiaj do Ciebie zaglądam. To pierwsze zdjęcie z maja na pierwszej stronie mi się podoba - tak ładnie kolorystycznie skomponowana rabatka. Będę zaglądać więcej pewnie bez komentarza bo nie ma kiedy. A u Ciebie tyle się dzieje.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu gdzie Ty się podziewasz ?? brakuje Tu Ciebie :D
Czyżbyś się przepracowała i nie masz siły zajrzeć ??
Pozdrawiam serdecznie i dużo zdrówka życzę ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Widzę ,ze zegar dostał już swoje docelowe miejsce lecz ja w ogródku wole nie patrzyć na zegar, bo zbyt szybko przesuwają się wskazówki :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”