Ale ciemność za oknami,kompletnie zasnute niebo,chmury widzę i to wszystko. No niestety pogody nie ma,ale w sobotę podobno ma być,więc czekam.
A tymczasem byłam w sobotę na działce. Z rana nie było za ciekawie,ale około 11 zaczęło się przejaśniać .telefon do mamci i długo nie musiałam czekać na decyzję...Jedziemy

Róże wymoczone przez całą noc,idealny czas,biegiem na działkę,by wykorzystać czas.
Na szczęście doły miałam już wykopane wcześniej. Raz dwa mi poszło,słonko przygrzewało,super...
Lady of Schalott posadziłam koło huśtawki zamiast powojnika Princess Diana,który ciągle łapał uwiąd i kwitł kilkoma kwiatami...
Dwie donice z różami wkopałam do gruntu. Jestem zadowolona z wykonania wcześniejszego planu.
Teresko Minerva jak na razie u mnie nie zamieszka,fajnie,że jesteś ze swojej zadowolona.
Ciekawe,czy masz już swoje róże? Ja jeszcze czekam na dwie spóźnialskie...
Sabinko ładne odmiany zamówiłaś,same pewniaki

TWR mam,dość mocno się przewiesza,ale sam kwiat ma duży i troszkę roztrzepany co nie znaczy,że brzydki. Ja też wybałuszałam oczy widząc,że Rhapsody w innych ogrodach pięknie rośnie. U mnie bardzo słabo.
Tak już jest przez 7 lat i chyba nic się nie zmieni na lepsze.A może nawóz jej pomoże jakiś konkretny? No muszę spróbować,wióry rogowe coś za słabo działają na nią...
Creme Upstar są cudne,widziałam u mnie w B kilka torebek,ale nie wzięłam,bo cebule malutkie i suche...
Marlenko to super,mamy już z głowy,a teraz byle doczekać do wiosny
Iwonko jeszcze zdążyłam

Amelia Nothomb na wiosnę koniecznie
U mnie też zimnica,a rano była mgła,a z tego co mi wiadomo to idzie ocieplenie
Gosiu Jalitah ktoś określił,że płatki wyglądają jak woskowe takie grube. No zobaczymy co z niej wyrośnie...
Wiem,że u każdego dana róża rośnie inaczej,ale jest pewna grupa róż,które są zawsze silne. Dla mnie Mariatherese
Kilka nowości kupiłam i już wiosny doczekać się nie mogę
Werka ja też zakupię obornik granulowany. Trochę mi go trzeba,no ale cóż chce się mieć bujne rośliny to trzeba zainwestować
Sporo różyczek zamówiłaś,ale będzie widoczek na wiosnę...Ja też czekam na dwie od pani Kamili.
Na razie cisza,a dołki czekają na nowe damy.
Aneczko to najgorsze mamy już za sobą. Na szczęście w sobotę pogoda sprzyjała i od razu posadziłam nowe różyczki. Też mam chęć na jeszcze trochę cebulowych. Za mało mam krokusów. Jak tylko spotkam to dokupię kilka. Pozostało mi na balkonie do dwóch donic wpakować cebulki tulipanów i 3 hiacynty
Jagi hehe dobre,może rzeczywiście w worze chrupek szukała albo indyka
Gabi teraz długie oczekiwanie i odliczanie dni,jakoś wspólnie dotrwamy...
Dorota to się okaże jak będą się sprawować i jaką im wystawię ocenę.
Ann85 zobaczymy na wiosnę jak wystartują te piękne sadzonki,w końcu będą rosły na nowej rabacie i nie mogą przynieść wstydu starszym koleżankom
Małgosiu ja wielokrotnie daję szansę różom,złoszczę się na nie,grożę, jednak gdy panienka ewidentnie nie chce i nie próbuje współpracować to niestety takiej podziękujemy.
Lubię jesień,cebulki pakujemy do ziemi,a potem wyrastają po długim oczekiwaniu tulipany i inne piękności. Warto się poświęcić i posadzić choć trochę.
Soniu może Aspiryne otworzyła kwiatki? 5 dni chyba wystarczyło...słońca maja za mało.Można powiedzieć,że wcale go ostatnio nie miały.
Gabi to moja kochana psina,wszędzie ten mały, czarny nosek wsadzi,nic nie ujdzie jej uwadze.
Polar Bear mocniej przytnę na wiosnę,choć ja w sumie nie żałuję sekatora i na wiosnę solidnie przycinam...
Violu jak choroba różyczkowa dopadnie to już na zawsze,moja trwa już 9 rok i nie zamierzam się z niej wyleczyć. Normalnie padnę ja zobaczę u Ciebie różane panienki
Mók kochany,czteronożny przyjaciel wszystko rozumie,wspiera mnie i chętnie obwąchuje nowe zakupy roślinne. Często zagląda do donic.Łopata już naprawiona na szczęście, dokupiony trzonek i już nic nie powinno jej złamać.
Magnolia zmieniła szatę
Dalie się nie poddają
Z orange zmienia się w słoneczną a to ciekawostka
Mam nadzieję,że się ładnie wysieje tak jak w tym roku
Chopin wyraźnie lubuje się w słońcu
Giardina daje przykład innym koleżankom jak powinny wyglądać jesienią
Gartentraume kłania się Mariatheresie
Aachener Dom
Sophia R
Bailando zawsze na jesieni kwitnie po raz drugi
Rosenfaszination
Piano