Ogród ciągle w budowie 2016

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród ciągle w budowie 2016

Post »

Lucynko a szczęście jeszcze wszystkiego nie zmroziło i można oczy cieszyć :tan A Francek wszędzie się pcha - młody jest to energia go rozpiera :lol:

Tereniu kotek wymiziany :D Jak byłoby cudnie, gdyby dalie mogły kwitnąć cały rok... ;:173

Iwonko Francek to urodzony morderca. Ptaszki, jeśli zdążę, to mu zabieram. Przy myszkach szczerze mówiąc też mam odruch ratowania, ale się powstrzymuję. Przypominam sobie jak jednego roku gryzonie cały skalniak mi objadły - wszystkie goździki straciłam. I pozwalam kotkowi działać.

Ze zdjęciami jestem już na bieżąco, nowych niewiele, wiec niedługo trzeba będzie przejść do podsumowań. ten sezon był całkiem niezły, ale jakiś taki krótki... W ogrodzie nawet marcinki nie są za ładne - wiatry i deszcze położyły te niższe, a wysokie połamały, wiec zamknięcie sezonu będzie skromne. Ale jeszcze nie zamykam :lol:
Zakwitła zapóźniona dalia.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozostałe dalie w tym zimnie zmieniają kolory...

Obrazek Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu świetnie, że przymrozki załatwiły tylko niewielką część twoich pięknych dalii. Ja że miałam jedną to już od tygodnia siedzi w kartonie i czeka na wiosnę :lol:
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Czyli, że ta dalia z biało- żółtej zrobiła się biała?, ciekaw dalia, dwa w jednym ;:215
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dalie zmieniające kolory! Ciekawe czy jakby zmroziło moje to by wreszcie z pomarańczowych zrobiły się różowe jak na opakowaniu ;:oj
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Małgosiu ja mam zamiar rozpocząć wykopki w sobotę i już się boję co zastanę pod ziemią :? Ostatnio tyle pada, że boję się powtórki z zeszłego roku - bulwy były napompowane wodą i w rezultacie gorzej zimowały, podgniwały i podmarzły.

Iwonko co więcej żółty był ciepły i głęboki i przebarwiał się w różowy - teraz wygląda jakby ja wyprali ;:306

Malwinko dalia zmienną jest więc kto wie :D :D Tak sobie pomyślałam, że skoro zdjęcia się skończyły, a czeka nas teraz kilka smutnych miesięcy, to zrobię przegląd moich dalii w taki sposób, żeby pokazać ich zmienność.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu masz wspaniałą kolekcję dalii, a to był dla nich dobry rok ;:333 U mnie jeszcze kwitną coraz marniej, ale mróz jeszcze nie dokonał dzieła. Francek to słodki kiciuś, wygłaskaj proszę kiciusia ;:167 Ciekawa jestem jaka to dynia, bo wygląda smacznie ;:215 U mnie marcinki bardzo szybko zmarniały przez deszcze i nagłe ochłodzenie.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i to jest pomysł, Ty nam pokażesz zmienność dalii, a my całą zimę będziemy się nakręcać na nie :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Kasiu, Comet cudna! ;:215
Czaruje kolorem. ;:63 A ja lubię takie zdecydowane barwy. ;:108
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Marysiu ta dyńka to Beretta Piacentina - całkiem smaczna ;:108 U mnie marcinki pewnie byłyby ładne, ale te niskie pokładły się od deszczu, a te wysokie zostały połamane przez wiatry. A kiciuś to jest łobuz :twisted:

Iwonko o to właśnie chodzi - przez zimę będziemy się wszyscy tu nakręcać - nie tylko na dalie ;:306

Lucynko też mi się ta nowa dalia podoba :D Ale to tylko jeden kwiatuszek zakwitł i myślę, ze jeszcze nie pokazała swoich możliwości. Jeśli przetrwa zimę, to będziemy podziwiać w przyszłym sezonie :tan

Zimno i mokro. Dom wyziębiony strasznie i mimo że od kilku godzin pali się w piecu, to nic się nie rozgrzało. Jutro się rozgrzeję z łopatą wkopując podpory pod winogron :;230 Rano też dopiero okaże się jak ogród wygląda, bo dzisiaj dojechałam już w kompletnych ciemnościach (o strugach deszczu już nie wspomnę nawet...). Mam nadzieję, ze znajdzie sie coś jeszcze do pokazania. A tymczasem dobrej nocy :D :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

U mnie dzisiaj nie było deszczu, tylko mgła lekko opadająca na ziemię i bardzo niski pułap chmur. ;:303
W tej sytuacji pojechałam na działkę, wsadziłam nowe roślinki od Iwonki1, popodglądałam to, co jeszcze kwiatkami oko cieszy i w lepszym nastroju wróciłam do domku. :tan
Kasiu, niech i Tobie wreszcie pogoda pozwoli po ogrodzie spokojnie pobuszować. ;:196
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

W takim razie nie mam co żałować, że moje już wykopane. Faktycznie ostatnio było tyle deszczu, że nawet niektóre grzyby byly tak nasiąknięte wodą, że można było wykręcać ;:306
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Lucynko w weekend wreszcie nie padało i mozna było trochę popracować. Wkopałyśmy z mamą część nowych podpór do winogron. Jeszcze będą przyspawane poprzeczki dla usztywnienia, więc na razie winogron nie jest przywiązany.

Obrazek

Wykopałam też kilka dalii - mają całkiem ładne przyrosty, ale wodą są tak napompowane, ze niektóre aż popękały.

Obrazek

Małgosiu moich większość jeszcze w ziemi, ale zapowiadają przymrozki po weekendzie, więc pewnie trzeba będzie wykopać. Niektóre jeszcze całkiem ładnie kwitną.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasia, jak tylko zobaczyłam twój winogron to aż zakrztusiłam się herbatą..
Powiem tylko tyle: brawa dla świetnych podpór dla winogronu... dokładnie takie same zamontowaliśmy w sobotę przy naszym ;:306 Dokładnie takie. Nawet pomalowane na czarno ;:108 Brakuje tylko poziomych, które będą spawane wiosną. Tak więc te same pomysły w tym samym czasie ;:183 ;:183
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Daliowe karpy rzeczywiście wypasione! ;:63 Za rok urosną olbrzymy! ;:333
Kiciulek pilnuje dyniek zupełnie jak moja kicia, która pilnuje wszystkiego, co nowego znajdzie się na stole.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja już wykopałam dalie, no nie ma co czekać, jak działeczka daleko, a u Ciebie truskaweczki widzę kwitną ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”