![Obrazek](http://images33.fotosik.pl/415/ea50d97fadf38a56.jpg)
![Obrazek](http://images43.fotosik.pl/35/75b055338397d66e.jpg)
![Obrazek](http://images26.fotosik.pl/300/b6dbe459c555a301.jpg)
![Obrazek](http://images32.fotosik.pl/409/5820c20447daa2d5.jpg)
![Obrazek](http://images33.fotosik.pl/415/4b311671cd94df5d.jpg)
![Obrazek](http://images31.fotosik.pl/410/ee3aab21557901e8.jpg)
Ziemia nie jest zamarznięta więc skorzonera cały czas nadaje się do wykopywania i konsumpcji. Rośliny rosnąc na redlinach osiągają długość nawet 35-45cm. 2 rośliny wybiły pędy kwiatostanowe ale nie wpływa to na smak korzeni. Po wykopaniu i wstępnym opłukaniu czas na skrobanie. Najlepiej robić to w letniej wodzie z użyciem octu (unikniemy wtedy kontaktu z lepiącym się mleczkiem). Po oskrobaniu i umyciu wrzucamy na wrzącą wodę a następnie .... Pycha!!! Palce lizać!!! Zachęcam wszystkich do uprawy skorzonery. Nie kupicie jej w zbyt wielu sklepach a jeżeli przeschnie to skrobanie może Was zniechęcić do jej przyrządzenia.