Po dwutygodniowej nieobecności na mojej kochanej działce w końcu wczoraj na nią dotarłam.Gnałam jak szalona z reklamówką w dłoni wypchaną cebulami.W myślach widziałam już gdzie je posadzę.Większość wylądowała na rabacie hortensjowej.
Wiosną tulipanki,a późnym latem hortensje.Jedną paczkę z niższymi odmianami posadziłam koło huśtawki i niskich trawek.
Doczekać się wiosny już nie mogę...a tu dopiero zima przed nami
Potem wzięłam się za wykopanie Pashminy spoza porzeczki.Teraz będzie rosła na nowej rabacie.Korzeń to miała ogromny,ale się zadomowiła w tym zacisznym kącie.Najlepsze jest to,że złamałam łopatę

Nagle trzask i prask,zostałam z trzonkiem w ręku
Tak kopałam,tak się zapierałam,a więc nowy zakup łopaty mnie czeka.Dobrze,że druga w zapasie i się w końcu udało.
Eyes For You natomiast posadziłam na miejscu starego Herculesa,który rósł na klombie z brzegu i co przechodziłam to nas kaleczył.
Oddam go mojej cioci,ona ma większą działkę.Mam jeszcze jednego to wystarczy.
Pogoda wczoraj była wspaniała,słonko świeciło,no na to czekałam od 2 tygodni
Posadziłam wszystkie cebule,poszło mi jak z płatka,myślałam,że dłużej mi zejdzie.
Soniu coraz chłodniej i wizyty na działce rzadsze.Teraz jadę,gdy muszę coś posadzić,posprzątać liście .
Róże na jesieni zawsze kupuję,to już rytuał.Bez tego nie ma zamknięcia sezonu.
Edenkę koniecznie sobie zakup,ona daje wiele radości
Życzę Ci zdrówka i dużo sił,byś jeszcze zdążyła popracować w ogrodzie
Violu dziękuję

Mam nadzieję,że czas zaleczy rany i będę z uśmiechem na ustach wspominać moją kochaną babcię
Rabatka musiała powstać,gdzie bym posadziła moje nowe panny? Jestem bardzo ciekawa jak zaplanujesz swoją różankę?
Będę wyczekiwała wiosny z radością
Grażynko w pierwszym roku większość róż to takie małe
pokraki,jednak z czasem robią się urodne
Circusy bardzo mi się podobają

Na razie na tych się skupię.Mam na balkonie Lavender flower Circus,muszę ją koniecznie przewieźć na działkę.
Aiss za Minervę mam zapłacone,ale nie wiem,czy jej nie zamienię.Doczytałam ,że u dziewczyn nie za bardzo rośnie i choruje

Takich róż nie chcę u siebie,choćby miały najpiękniejsze kwiaty...
Pashmina się ukorzenia? Moje próby jak dotąd się nie powiodły z kilkoma patykami.Po prostu nie potrafię
Dorotko Minervę przesadziłaś z jakiś względów? Słabo rosła?No i co ja mam zrobić,gdy już opłacona?
Jestem happy
Niektóre róże mnie zadziwiły np Giardina,która po solidnym przycięciu aż do samej ziemi wypuściła sporo świeżych pędów jakby na wyścigi i wszystkie ma zdrowiutkie ...
Rosenfaszination wciąż ma pąki ...co to za róża
Aspiryne Rose też cała w pąki się wystroiła
Hanstadt Rostock
Bailando
First Lady dobrze się czuje w niższych temperaturach
Charles Austin
Sophie Renaissance
Piano
Red Leonardo
Dalie kwitną i jeśli nie złapie ich przymrozek to jeszcze kwiaty zobaczę...
Miotełki uwielbiam
Miłego i słonecznego weekendu