Moje zielone zakręcenie cz.II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje zielone zakręcenie cz.II

Post »

Julciu wybacz miesiąc nie było mnie w Twoim ogrodzie, ale powiadomień nie było, a ty pisałaś że jesteś zajęta w inny sposób to nie szukałam, a dzisiaj trochę więcej czasu szukam o kim zapomniałam i masz! o Tobie ;:196 wybacz!
Na działeczce jeszcze ślicznie kolorowo dopóki kwitnie nasturcja, a teraz jeszcze zaczynają chryzantemy ;:215
Liatra ładnie wygląda omrożona i ośnieżona, a teraz to po prostu nasiennik! Róże u mnie takie same! co wyszły pąki przyszedł deszcz i zmęczył je strasznie ;:306
Nie tęsknij do emerytury... bo z każdym rokiem więcej czasu ale i mniej siły i zdrowia, wszystko w swoim czasie jest dobre wierz mi ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Julio, niestety wszystkie ogrody i działeczki pustoszeją coraz bardziej i bardziej. ;:174
Żal serce ściska, ale nie ma na to żadnej rady poza przyjęciem tego, co się dzieje, z dobrodziejstwem inwentarza. ;:109
Deszcze zrobiły dużo szkody kwitnącym jeszcze roślinkom. ;:145 Zwłaszcza różom, które tak smętnie poopuszczały główeczki. ;:198
Ale za to masz piękne chryzantemy ;:333 , które fantastycznie ozdabiają jesienne rabaty ;:215 i od razu robi się weselej na duszy. :tan

Udanego tygodnia życzę i zdróweczka. ;:196
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

No kochana ale za to z tych brzydkich nasionka będziesz miała. ;:333
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Hej Julciu! Nie narzekaj, bo na działce masz czysto i prawdziwie jesiennie :) U mnie chryzantemy od Ciebie jeszcze nie kwitną, ale wszystkie stoją na baczność i mają pąki. Tego ogródka przy domu też aż tak nie żałuj, bo ja mam i d..., nie ma kiedy wyjść. Poza tym, pogoda jaka jest, każdy widzi, więc powoli obejście coraz bardziej przypomina powieściowy/filmowy Serbinów. Piękne nasturcje Ci wyrosły! Ja je bardzo lubię, ale coś bez wzajemności. Uściski!
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu nic straconego nawet raz w miesiącu nie zawsze jest co oglądać ;:196
Lucynko faktycznie z porami roku nie wygramy, ;:196 dziś nareszcie byłam na działce , cudnie rozkwitają chryzantemy
Obrazek

Obrazek
za to marcinki już kończą
Obrazek
Dorotko nasiona i pięknie oszronione badylki zimą ;:172
Aniumasz rację, ale jednak przy domu ogród ma więcej możliwości, bo da się wyskoczyć na moment między deszczami i szybciutko wysuszyć w razie przemoczenia.
Dziś udało mi się wreszcie posadzić czosnek,i wysprzątać tunel foliowy
Obrazek

Obrazek
Teraz w razie niepogody wszystko może czekać nawet do wiosny, ;:224 co prawda
wolałabym przekopać jesienią ,ale to jeszcze czas bo liście na drzewach jeszcze wiszą :)
Obrazek
Miłego wieczoru ;:136
muszę się rozgrzać bo jednak ciepło nie było za to nareszcie słonko dopisało
Zapraszam na degustację naleweczek.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Tobie,Julio, słonko zaświeciło! ;:333
Nade mną wisiała mgła, ale na działkę pojechałam. ;:71 Lekko mżyło, ale bardzo delikatnie i spokojnie mogłam wsadzić roślinki, które przyjechały od Iwonki1. ;:333 Wróciłam zadowolona. :tan

Pięknie kwitną Twoje chryzantemy! ;:215
Moje, niestety, raczej już nie rozwiną pąków. ;:185 Tylko jedna - od Marysi Maski pokazała jednym na razie kwiatkiem, jaka jest ładna. ;:303

Miłej, udanej niedzieli życzę. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu mróweczko :D ja czosnku nawet jeszcze nie kupiłam a o tunelu nie wspomnę, na razie go zapełniam doniczkami z patykami róż ;:306 Nie będzie jednak dużo pracy, bo mam rozłożoną agrotkaninę. Za to moje skrzynie czekają na porządki ;:oj
Świetny pomysł z chryzantemą przy studzience ;:215 moje biedaki wiążę do czego się da :wink: Marcinki prawie wszystkie przekwitły niektóre nawet wyschły, ale ja je usuwam dopiero wiosną :D
Czyli jutro pełny relaks! miłej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko chryzantem zimujących mam trzy odmiany, jedną od Marysi Maski i dwie własne nic nie stoi na przeszkodzie aby wiosną zawitały w Twoim ogrodzie ;:108 tym bardziej ,że mam w kilku miejscach te same odmiany a chyba poszukam nowych i trzeba będzie zrobić im miejsce.
Marysiu czosnek sadziłam z własnych zbiorów, więc nie musiałam szukać odmiany jeśli nie zależy ci na konkretnej nazwie odmiany to wyślę, bo zbiory miałam wystarczające ;:172
Miała bym co schować w tunelu :twisted: ale zimą nie chodzę na działkę i wszystko co próbowałam przechować wysychało na wiór.
Wzajemnie miłego wieczoru ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Śliczna działeczka! ;:167
A jak na początku tego wątku przeczytałam "(...) chorowłam kolejno na różyczkę,clematisówkę, hostówkę (...)"
to jakbym siebie czytała.
(Nie)anonimowi ogrodoholicy ;:224 ;:138
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu nie będę Cię fatygować pojadę na plac to sobie kupię czosnek, a Ty swój na pewno zjesz, bo my zjadamy i zawsze dokupuję :D
Jak któreś chryzantemy Ci się podobają to wskaż, a na wiosnę na pewno będą do podziału, one szybko się rozrastają. O ile nie przyjdzie jakaś masakryczna zima...ale chyba nie ;:306 Dobrego i spokojnego tygodnia ;:196
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Łał, jaki czysty foliaczek. ;:oj
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Julio, kochana jesteś. ;:196
Z radością zaopiekuję się podarowanymi chryzantemami. ;:138
Dziękuję. ;:196 Czekam wiosny. :tan
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Ta pompa z chryzantemami wygląda super ;:333 ja na wiosnę swój foliak likwiduję, bo stoi w cieniu i nic mi w nim nie rośnie, a po drugie przez te moje wyjazdy nie ma kto w nim robić, więc decyzja zapadła, idzie pod likwidację, natomiast w tym miejscu będą nowe kratki z powojnikami i mężuś obiecał mi że zrobi wędzarnię :heja
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Basiu (Nie)anonimowi ogrodoholicy, super nazwa :;230 bo właśnie tacy jesteśmy chorujemy kolejno na różne chciejstwa szczególnie zimą podglądając ogrody innych i podziwiając rośliny których nie mamy ;:172
Marysiu chryzantemy mam tylko w odcieniach różu i fioletu każde inne są porządane ;:168
Dorotko tunelik foliowy sprzątam bardzo skrupulatnie wynosząc wszystkie pozostałości pomidorów , potem zapalam siarkę i wietrzy się do wiosny :D szkoda tylko ze w innych miejscach działki jeszcze nic nie przygotowane do zimy.
Lucynko będę pamiętać ;:168
Bogusiu tunel foliowy zawsze musi być w słoneczku, w cieniu za mało światła dlatego doskonale rozumiem Twoje zamiary. Wędzarnia z prawdziwego zdarzenia to również moje marzenie , mam tylko z beczki i zupełnie nie wygląda wręcz szpeci :oops: za to sprawuje się doskonale. ;:196
Wczoraj rzutem na taśmę udało mi się wybrać na działkę i powyrywać marchew, seler, kapustę i ostatnie kalarepki.
Dziś w nocy temperatura spadła do -6 stopni.
Lucynko ostatnie porządne chryzantemy dla Ciebie
Obrazek
oraz już ostatnie zdjęcia ogrodu w tym sezonie ;:145
Obrazek

Obrazek

Obrazek
wczoraj zobaczyłam , ze wykiełkowały sadzone we wrześniu cebulki irysów, jestem bardzo ciekawa co z tego wyniknie :shock:
Obrazek
obsypałam suchymi liśćmi i teraz pozostaje obserwować.
Niestety ,o ile rabatki jako tako są przygotowane do zimy , bo nawet róże dostały delikatne kopczyki z kompostu,
to warzywniak daleko w polu. ;:145
Dziś cudowna pogoda ;:3 ale mróz więc na działkę nie pójdę tym bardziej ze muszę zagospodarować przyniesione warzywa.
Miłej niedzieli. ;:4
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu chyba coś się oczka spociły na myśl że ostatnie zdjęcia robisz ;:168 :;230
Twoje/moje chryzantemy okazały się obydwie jednakowe różowe stokrotkowate. Cieszę się że zakwitły, bo niektóre dopiero mam w pączkach i tych nie lubię bo co mi z tego jak zaraz znikną pod śniegiem ;:306
Dobra metoda z tunelem, ale ja mam ogród zimowy tzn doniczki z patykami różanymi i młodymi ukorzenionymi różami to siarka mogłaby ich zabić. Jednak czymś folię muszę zbryzgać ;:215 Miałaś śliczną pogodę i bez śniegu. Czosnek od Ciebie posadzony i dzięki Tobie już się zadomowił w glebie ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”