Witam Wszystkich serdecznie .
W sobotę byłam w ogrodzie ale bardzo krótko bo około 4 godzin . Posadziłam jeżówki , trochę cebul żonkili i posprzątałam zagony po pomidorkach . Pozwoliłam sobie na spacer po ogrodzie ,obejrzałam spokojnie kondycję wszystkich roślin ,zrobiłam adekwatne zapiski i powrót .Zapomniałam zabrać aparatu ,więc zdjęć niestety brak .Ostatnie dni to sporo różnych obowiązków domowych i mało czasu na spotkania na forum .Zimą będzie go zapewne więcej .
Zeniu Kochana , tnij , nie żałuj sobie bo i tak zakwitną na czas .
Iwonko , założyłam czapeczki na nasiona żeby mi nie wyfruneły ,więc wyglądają jak opatulone ale właśnie je pozbierałam .
Marysiu , jesień zagościła na dobre ,troszkę przymroziło a teraz wiatr pozwiewa wszystkie liście żebyśmy mogli je posprzątać.
Bożenko , i tak bardzo się cieszę że sie przyjeły bo to moje pierwsze powojniki w ogrodzie więc dbam o nie szczególnie , widać że dane ze szczerego serca .Dzięki
Wandeczko , chryzantemki też jesienne pięknotki ,ale nie dają tak dużych kolorystycznych plam w ogrodzie jak astry , zresztą i jedne i drugie cieszą nasze oczy a to jest najważniejsze .
Florianie , mączniak pojawia się najczęściej z nadmiaru wilgoci ,wysokiej temperatury w dzień a niskiej w nocy ,oraz braku przewiewu a dolne liście na wysokich odmianach zawsze mniej lub więcej będą usychały .Pozdrawiam