A jeszcze na dokładkę wszystko pięknie skomponowane
Po porostu można zatonąć w Twoich roślinach
Jak ja bym chciała to wszystko zobaczyć na żywo

Niestety sarenki nie chcą jeść ani trawy ani chwastów z rabatPashmina pisze:A trawnik też skubią, mogą zastąpić kosiarkę ? Jak zwykle piękne fotki. Trawki też posadziłam, ale jeszcze ich nie widać bo małe kępki. Rozchodników mam aż 4 odmiany, marcinków 6 i więcej już raczej nie zmieszczę. Bardzo, ale to bardzo wzięło mnie na róże. Ciekawa jestem gdzie ja się tym różo maniactwem zaraziłam ?![]()
![]()
![]()
![]()
więcej zdjęć wklejaj bo są cudne![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A co to za drzewko tak cudnie się wybarwiło? U mnie takie śliczne kolorki ma świdośliwa
No tak, faktycznie, nie masz motywacji, żeby sadzić astry, a szkoda - są cudneaneczka1979 pisze:Sabina a masz namiot dwuosobowy?Bo ja też chcę! Chociaż Monika obiecała mnie przygarnąć do "domku ogrodnika"
Murek zjawiskowy.Mogę patrzeć na niego i patrzeć.
![]()
Wcale Ci się nie dziwię, że powiększasz kolekcję marcinków i rozchodników. Są niezwykle dekoracyjne i pięknie ubierają jesienny ogród w kolory. Ja na swojej małej działeczce ich zbytnio nie sadzę, gdyż szkoda mi miejsca na rośliny, które mogę podziwiać już tylko z doskoku. Jakby nie patrzeć to w październiku niewiele czasu spędzam na działce.
Gosiu, nie do końca jestem zadowolona z nasadzeń i wciąż zmieniamMargo2 pisze:Kolekcja róż, rozchodników, marcinków, irysów, liliowców......
A jeszcze na dokładkę wszystko pięknie skomponowane
Po porostu można zatonąć w Twoich roślinach
Jak ja bym chciała to wszystko zobaczyć na żywo
Sabinko, z daleka, gdy robię zdjęcia, nie widać tego jakie straty dzięki sarnom ponosi mój ogródnifredil pisze:Monika, pomimo ucztującej zwierzyny ogród wygląda pięknie. Zawsze możesz się pocieszać, że to koniec sezonu i będziesz miała mniej do wycinania i zwożenia![]()
Murek oczywiście rewelacyjny. Jestem fanką wszelkiego kamienia, granitu i cegły w ogrodzie. Od razu robi się bardziej naturalnie, o niesamowitym tle dla roślin nawet nie wspominając![]()
Aneczka,.. to może ściśniemy się we dwie w tym domu ogrodnika. W ramach zapłaty będziemy pikować jakieś roślinki, albo nie wiem.. przesiewać ziemię do nowych nasadzeń
Dziękuję, AnitkoFilemon24 pisze:Sarny nie oszczędzają ogrodu o żadnej porze rokumimo to ogród i tak jest zjawiskowy
Tamaryszek pisze:Cześć Moniko! Piękne, jesienne zdjęcia pokazałaś. Z uwagą oglądałam marcinki i kolekcję rozchodników. Czy wiesz, że nie mam ani jednego rozchodnika ani astra w ogrodzie? Zapisałam sobie niektóre Twoje - do przemyślenia.
Jak fajnie rozrosły się żywopłoty! A co dasz od frontu między białymi słupami?
Moje jeżówki też jeszcze mają pąki, ale chyba już nie rozkwitną, bo u mnie już od jakiegoś czasu są nocne przymrozkisilvarerum pisze:Piękna jesień u Ciebie Moniko. Do zeszłego roku też zaczynam wsadzać rozchodniki, bo są bardzo malownicze i trwałe, a do niedawna myślałam, że są tylko takie z różowymi kwiatami![]()
Dekoracje bardzo ładne, zazdroszczę Ci, bo ja na razie przed domem mam totalny armagedon.
Jedna z jeżówek od Ciebie puszcza zupełnie nowe pędy z młodymi kwiatkamiMoże zdąży biedulka przed mrozami.
Soniu, bardzo Ci dziękuje za pochlebne słowacyma2704 pisze:Moniko trudno ciągle tylko ochy i achy,ale jak powiedzieć, że twój ogród jest wyjątkowy. Nawet bez róż cudnie wygląda, przebarwione liście równie pięknie kolorują rabaty.
Trawy jesienią już niezbędne, doskonale się wpisują w klimat ogrodu.
Fiolety z szarościami na schodach prześliczne.
Oczywiście zdjęcia to wszystko doskonale pokazują.
Dobrej niedzieli.
Uleńko, ja teżrikkuu pisze:To prawda, w głowie mam już tylko tę rabatę i te Anabelki z rozchodnikiemCzekam tylko na odrobinę
i zaczynam kopać